Neler Yeni

No Way Home SPOILERLI İnceleme

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Strange vs. Peter sahnelerinde Strange'in CGI özellikle uçtuğu sahnelerde çok kötüydü bence. Harry Potter'daki süpürge sahneleri gibiydi, green screen olduğu çok belliydi hiç gerçekçi durmadı ama belki bana öyle gelmiştir.

Bir de Lizard. Hiçbir işlevi olmadığı gibi insana da sadece en sonda döndü. Çok daha iyi yapılabilirdi. Acaba vardı da diğer sahnelerden Connors'ı unuttum mu? Yüzünü o kadar az gösterip bu şekilde işlenince herhalde Lizard'ı oynayan oyuncu öldü de efektle yaptılar karakteri dedim.

Onun dışında çok çok beğendim, fanların istediği her şeyin gerçekleşmesi, olur denen diyalogların olması hoş oldu. Memeleri canlandıran sahneler de, MJ'in düşüş sahnesi de harikaydı.
May'i de unutmamak lazım. Ünlü sözü söylediği an ve söyleyince öleceğini anlamanın hissi ile çok iyi işlenmiş.
Venom'ın gelmesi de güzel.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Ama Tobey ve Andrew, Tom'un evrenine gidiyor o yüzden ana spidermanin Tom olması pek de saçma değil bence. Ayrıca Andrew'in girişi çok güzeldi, tüm salon alkışlamaya başladı bi anda :D
Salon koptu o sahne de
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer Tom'un olduğu 4. film çıkarsa venom olucak muhtemelen.Ama Tom'un olduğu seri biterse yeni film serisin de bence 3 spider man de olcak 3 film her filmde birisi ana olucak ama saldırılar da falan 3'ü olucak

theali

80+ Bronze
Salon koptu o sahne de

Eğer Tom'un olduğu 4. film çıkarsa venom olucak muhtemelen.Ama Tom'un olduğu seri biterse yeni film serisin de bence 3 spider man de olcak 3 film her filmde birisi ana olucak ama saldırılar da falan 3'ü olucak
3 spider man olur mu bilmem ama venom ile kesin savaş var

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz

wake up to reality

80+ Silver
Son kısımda MJ ve Ned'e kendini tanıtmasını bekledim ama kahve alıp geçti resmen. İlla diğer filme kadar merak ettirecekler. Şuan çok merak ediyorum ne olacağını. Bir de Marvel evrenindeki tüm süper kahramanlar Peter'ı unuttu. Yani galiba Peter endgame'de vs. savaşmamış gibi oldu. Çünkü kimse tanımıyor. Bir de kendini MJ ve Ned'e tanıtması yetmez, eski tanıyanların (tüm halktan bahsetmiyorum) geri hatırlaması lazım bence. Yani ilk Dr. Satrange'e kendini hatırlatıp Strange yoluyla diğerlerine hatırlatmalı. Yoksa spiderman serisi biraz saçma ilerler.

Muhtemelen 4. filmi çıkacak Tom'un olduğu.Eğer çıkmazsa 3'ünün olduğu seri olabilir
Bence bu filmden sonra daha da 3'lü film gelmez, sadece Tom olur.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Son kısımda MJ ve Ned'e kendini tanıtmasını bekledim ama kahve alıp geçti resmen. İlla diğer filme kadar merak ettirecekler. Şuan çok merak ediyorum ne olacağını. Bir de Marvel evrenindeki tüm süper kahramanlar Peter'ı unuttu. Yani galiba Peter endgame'de vs. savaşmamış gibi oldu. Çünkü kimse tanımıyor. Bir de kendini MJ ve Ned'e tanıtması yetmez, eski tanıyanların (tüm halktan bahsetmiyorum) geri hatırlaması lazım bence. Yani ilk Dr. Satrange'e kendini hatırlatıp Strange yoluyla diğerlerine hatırlatmalı. Yoksa spiderman serisi biraz saçma ilerler.

Bence bu filmden sonra daha da 3'lü film gelmez, sadece Tom olur.
Yok gelicek.Sony satın aldı ya spider man serisi devam edicek

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
4. Film geliyormuş çalışmalar başlamış.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Bir de Lizard. Hiçbir işlevi olmadığı gibi insana da sadece en sonda döndü. Çok daha iyi yapılabilirdi. Acaba vardı da diğer sahnelerden Connors'ı unuttum mu? Yüzünü o kadar az gösterip bu şekilde işlenince herhalde Lizard'ı oynayan oyuncu öldü de efektle yaptılar karakteri dedim.
Rhys Ifans (Connors) filmde oynamadı. Kendisinin gözüktüğü tek sahne de direkt olarak eski filmden alınmış. Aynısı Sandman için de geçerli.

Bir de kendini MJ ve Ned'e tanıtması yetmez, eski tanıyanların (tüm halktan bahsetmiyorum) geri hatırlaması lazım bence. Yani ilk Dr. Satrange'e kendini hatırlatıp Strange yoluyla diğerlerine hatırlatmalı. Yoksa spiderman serisi biraz saçma ilerler.
Eski karakterler artık olmayacaktır. Eğer MJ ve Ned gibi karakterler devam edecek olsaydı bu filmde Peter tekrardan hatırlatırdı kendini. "Ev"li seri bitti, Tom Holland'lı yeni bir seriye başlanacak.
veya hiç internette geçen günden kalma bir video veya tweet yok muydu?
Dr. Strange hiç yaşamamış gibi olacaksın demişti. Bu söz buradaki mantık hatasını gideriyor.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,989
İsim
Oğuz Oğuz
Abi film çok iyiydi ya.
Tobey’in Spidermaninin organik ağ atabilmesine diğerlenin şaşırması
Andrew’in Mjı’i kurtarıp hüzünlenmesi
3 Spiderman’in birlikte savaşması en son sarılmaları.
Diğer 2 spiderman sevgilileri mutlu iken Andrew’in üzülmesi
Tom’un herkesin iyiliği için sevdikleri dahil herkesin unutmasını kabul etmesi ve en sonda kendi evine kiralık gelip mahallenin spidermani olması.
Yani spiderman fanı olarak yıllarca hayal ettiğimiz çoğu sahne gerçekleşti.
Yani geleneksel marvel filmlerinden ziyade çok duygusal bir film olmuştu.

Neleri saçma buldum derseniz;
Spiderman avengersın bir parçası oluyor ama savaşlarda diğerlerini göremiyoruz.
Marvel’ın en güçlü karakteri olarak gösterilen Captain Marvel End Game’de de filmin en sonunda gelmişti.
Mesela spiderman gibi filmlerde niye olmuyor.
Tabi senaryo gibi faktörler var ama sonuçta aynı evrendeler ve şehrin ortasında gökdelen boyutundaki bir kum adam ve bütün elektriği kontrol eden kötüler varken bence gelmeliydi.
Onun haricinde bu film diğer filmlerin kilidini açan film olmuş. Bence sadece Strange’de değil diğer marvel filmlerde de bu olayın sonuçlarını göreceğiz.
Spiderman’in diğer boyutlarda aynısını olduğunu görüyoruz, hatta strange’in bile başka boyuttaki hali geliyor.
Akıllarda tek soru iron man ve captain america?

Juiclair0

80+ Silver
UYARI BU İNCELEME SPOILER İÇERMEKTEDİR EĞER FİLMİ İZLEMEYİ
DÜŞÜNÜYORSANIZ OKUMANIZI ÖNERMEM!

Hikaye
İlk olarak hikayeyle başlamak istiyorum.Genel olarak bakmak gerekirse hikaye beni tatmin etti diyebilirim ancak mantık hataları dikkat çekiyor.Örnek vermek gerekirse son sahnede herkesin Spiderman'in Peter Parker olduğunu unuttuğu zamandan sonra ne oldu?Millet merak etmedi mi ben bu kargaşada ne yapıyorum diye? veya hiç internette geçen günden kalma bir video veya tweet yok muydu?Diğer bir taraftan Peter'in Dr Strange'i Strange'in kontrol ettiği Ayna Boyutun'nda yenmesi çok saçmaydı bence Strange her türlü Spidermanden güçlü bir karakter özellikle "Ana Mekanında" yenilmesi saçmaydı.Tobey ve Andrew'in gelişine bakacak olursak daha gösterişli bir giriş olabilirdi ayrıca Strange'in 1 ayda öğrendiği portal açma olayını Ned'in hemen kavraması mantıksız olmuş ama 3 Spiderman'ın diyalogları aralarındaki espriler gayet güzeldi bu filmde tam anlamıyla bir Peter Parker izledik diyebilirim filmin sonunda bir başına kalmış bir Peter görüyoruz

Karakterler
Filmden önce bu kadar çok karakterin aynı anda düşman olarak sunulmasının faciaya sonuç açabileceğinden korkmuştum ancak Marvel gayet iyi becermiş. Filmde gerçekten en etkili kötü Green Goblin'di Octopus ise 2. sırada benim için Green Goblin adeta musallat oluyor Peter'a sonda bir güzel dayağı yiyince rahatladım Octopus en etkili olmasa bile en iyi sunulmuş karakterdi bana göre Spiderman 2 daha dün çekilmiş gibi hissettirdi ama Lizard gerçekten olmasa da olur bir karakterdi pek bir etkisi yoktu zaten Strange'in kendisinin hapsettiği bir kötüydü bir dövüş izleyemedik bence Strange geri planda kalmıştı daha etkili olacağını düşünmüştüm Tobey ve Andrew ise benim tahmin ettiğimin aksine en sonda gösterilmedi baya fazla yer aldılar aralarındaki diyaloglar efsaneydi bence.Ned ve Mj'in fazla ön planda olduğunu düşünüyorum toplasan Tobeyden ve Andrewden daha çok diyalogları vardır

Görsel Efektler
Görsel efektler bana göre hayal kırıklığı özellikle dikkat ederek izlediğimdendir belki gerçekçi gelmedi Spiderman'in hareketleri çok göze batıyor

Oyunculuk
Oyuncuların oyunculuğu gerçekten muazzamdı.Duyguyu çok iyi verdiler özellikle Andrew ve Tom'un oyunculuğu çok iyiydi May'in ölümünde Tom sanki gerçekten birini kaybetmiş gibi oynadı

Final Fight
Final Fight hakkında şikayet edebileceğim tek şey fazla karanlık olduğu onun dışında efsane bir sahne izlemiş olduk yaptıkları takım çalışması çok iyiydi

Espriler
Marvel'i bilirsiniz filmlere komedi sıkıştırmayı sever.Ama bu film komik olmayan gereksiz espri kaynıyordu tam ciddiyet sağlanmış önemli bir sahne Andrew espri yapıyor gerçekten komik olan espriler de vardı mesela May halanın Octopus'a suyu tuzlu mu normal mi istersin diye sorması Octopus'un anlamsız bakışları gerçekten komikti

Final Görüş
Bence film Tom Holland ve Andrewin oynadığı filmlerin hepsinden daha iyiydi ancak bir Endgame veya Infinity War değildi
Bana göre hala en iyi Spiderman filmi Spiderman 2

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
LAAAAAAAN İZLEYİN LAN SU FİLMİ COK GUZEL WOOAAĞĞĞ

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Rhys Ifans (Connors) filmde oynamadı. Kendisinin gözüktüğü tek sahne de direkt olarak eski filmden alınmış. Aynısı Sandman için de geçerli.

Eski karakterler artık olmayacaktır. Eğer MJ ve Ned gibi karakterler devam edecek olsaydı bu filmde Peter tekrardan hatırlatırdı kendini. "Ev"li seri bitti, Tom Holland'lı yeni bir seriye başlanacak.

Dr. Strange hiç yaşamamış gibi olacaksın demişti. Bu söz buradaki mantık hatasını gideriyor.
Ya, hiç bakmadım ama bana da öyle gelmişti. Keşke o olmasaydı da diğer goblin bile olsa daha iyi olurdu.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
hiç bakmadım ama bana da öyle gelmişti. Keşke o olmasaydı da diğer goblin bile olsa daha iyi olurdu.
Yok canım sen de. Willem Dafoe abinin bire bir oynaması en iyisi olmuş adamın oyunculuğu harika. Bir de baş kötü o zaten.

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Yok canım sen de. Willem Dafoe abinin bire bir oynaması en iyisi olmuş adamın oyunculuğu harika. Bir de baş kötü o zaten.
Lizard'dan bahsediyorum 🤣 Sandman zaten normalde de insana dönmediği için fark edilmiyor bile, replikleri de gayet iyiydi. Ama Lizard'ı replik bağlamında da sadece en son insan olması bağlamında da beğenmedim.

Top Bottom