Neler Yeni

Çözüldü✓ Nolur Yardım Edin PC Açılıyor Görüntü Yok Ve PC Tuştan Kapanmıyor

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,725
İsim
Mert Metshi
Muhtemelen.

Daha önce CMOS resetleme işe yaramayan, BIOS pili çıkarıp takmak da işe yaramayan kişiler gördüm. Anakart kaynaklı diye düşünüyorum.

CMOS pinlerinin hepsine aynı anda dokundurdunuz mu?
Evet pcyi açınca 20 saniye siyah ekranda kaldı gigabyte yazdı biosa girdim bios has been reset falan dedi entera bastım sonra kaydet ve çıka bastım hala siyah

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Muhtemelen.

Daha önce CMOS resetleme işe yaramayan, BIOS pili çıkarıp takmak da işe yaramayan kişiler gördüm. Anakart kaynaklı diye düşünüyorum.

CMOS pinlerinin hepsine aynı anda dokundurdunuz mu?
2 pin var la zaten. Bios pil çıkarmakla aynı görevi görüyor, sadece daha basit.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Evet pcyi açınca 20 saniye siyah ekranda kaldı gigabyte yazdı biosa girdim bios has been reset falan dedi entera bastım sonra kaydet ve çıka bastım hala siyah

Tekrardan o yöntemi deneyip BIOS sıfırlamaya çalışın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 pin var la zaten. Bios pil çıkarmakla aynı görevi görüyor, sadece daha basit.

Yoo, bazılarında 4 pin oluyo ellam.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,725
İsim
Mert Metshi
Pc açma tuşundan kapanıyordu şimdi kapanmıyor bence anakart problemli

Sıfırlasam da bir şey olmuyor ki

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Bazen klavyeye basınca ışık yanıyor bazen hiç yanmıyor
Metshi, senin ne monitörde ne RAM’de ne de kabloda sıkıntı var. Eminim, bana da Bios bir şekilde bozulmuş gibi geliyor, ilk baktığımda Windows’dan bir ayar çektin sandım, hala ne yaptığını anlamıyorum gerçi. Ama Windows10‘ü bozma ihtimalin çok saçma, sanki Bios yüklersen işine yarayacak gibi. Q-Flash kısayolunu denesen bir. Hangi tuştu hatırlamıyorum ama.

Diğer 2 pinin bir alakası olduğunu sanmıyorum, bu ana kartta 2 tane var.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,725
İsim
Mert Metshi
Metshi, senin ne monitörde ne RAM’de ne de kabloda sıkıntı var. Eminim, bana da Bios bir şekilde bozulmuş gibi geliyor, ilk baktığımda Windows’dan bir ayar çektin sandım, hala ne yaptığını anlamıyorum gerçi. Ama Windows10‘ü bozma ihtimalin çok saçma, sanki Bios yüklersen işine yarayacak gibi. Q-Flash kısayolunu denesen bir. Hangi tuştu hatırlamıyorum ama.
Önce PC normal açılıyordu ama hızlı değildi msconfigden gui önyüklemesi yok u tikledim sonra zaman aşımını 3 yaptım sonra biosa girdim fast boot açtım çok hızlı ya aldım sonra PC açıldı ama pin kabul etmiyordu parola istiyordu bende parolayı bilmiyorum giremedim sonra biosa tekrar girmeye çalıştım 10 kere falan hep çok hızlı geçiyordu orayı sürekli denedim sonra böyle oldu

Bunları yaptım sürekli girmeye çalıştım girmedi tuşdan kapattım tekrar açtım tekrar denedim sonra biosu sıfırladım siyah ekran kaldı ve tuşdan kapanmıyor artık

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Önce PC normal açılıyordu ama hızlı değildi msconfigden gui önyüklemesi yok u tikledim sonra zaman aşımını 3 yaptım sonra biosa girdim fast boot açtım çok hızlı ya aldım sonra PC açıldı ama pin kabul etmiyordu parola istiyordu bende parolayı bilmiyorum giremedim sonra biosa tekrar girmeye çalıştım 10 kere falan hep çok hızlı geçiyordu orayı sürekli denedim sonra böyle oldu

Bunları yaptım sürekli girmeye çalıştım girmedi tuşdan kapattım tekrar açtım tekrar denedim sonra biosu sıfırladım siyah ekran kaldı ve tuşdan kapanmıyor artık
Gui ön yüklemesi Windows logosunu engelliyormuş la, birkaç yerde öyle yazıyor. Logosuz açılması lazım yani.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,725
İsim
Mert Metshi
Metshi, senin ne monitörde ne RAM’de ne de kabloda sıkıntı var. Eminim, bana da Bios bir şekilde bozulmuş gibi geliyor,
Banada böyle geliyor çünkü windows bozulsa normal açılıp siyah ekranda kalırdı şimdi gigabyte yazısını da göremiyorum

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Banada böyle geliyor çünkü windows bozulsa normal açılıp siyah ekranda kalırdı şimdi gigabyte yazısını da göremiyorum
La fastboot da aynı işe yarıyor. İkisi de gereksiz arayüzleri engellemek için varmış, Gigabyte Logosu vs. Bios reset atınca FastBoot gitmiş olmalı. Diğer ayar silinmez, sen açmayı çalışıp yeteri kadar bekledin demi?

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,725
İsim
Mert Metshi
La fastboot da aynı işe yarıyor. İkisi de gereksiz arayüzleri engellemek için varmış, Gigabyte Logosu vs. Bios reset atınca FastBoot gitmiş olmalı. Diğer ayar silinmez, sen açmayı çalışıp yeteri kadar bekledin demi?
5-10dk bekledim

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Merhaba arkadaşlar PC açılıyor ama görüntü gelmiyor nolur yardım edin fan dönüyor ama görüntü yok anakart markası bile gelmiyor sonra bios pilini çıkarttım biosa girebildim kapattım açtım yine görüntü yok nolur yardım edin yarın dersim var sınavlar var ne yapacağım ben lütfen yardım edln
Bu konuyu hallederiz basit bu sorun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,039
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom