Yaaanniiii pek sayılmaz. Genellikle laptopun arka plastiğini/metalini soğutmaktan öteye geçemiyorlar. Maksimum 5-10 derece falan oynar ki 10 derece oynarsa şükredin. Fakat geçenlerde vakumlu laptop soğutucular gördüm işe yarıyor mu bilmiyorum ama yorumları gayet iyiydiYarıyorsa ne kadar yarıyor , alınmalı mı? Ve marka model onerirmisiniz ? Laptopum 15inc Acer Nitro An515-54 i5-9300h Gtx1650 model.
Vakumlu olanları işe yarıyor.
Vakumlu olanlarda internette laptop fanlarına zarar veriyor diye duydum ve açıkçası daha 3ay önce aldığım laptopa zarar verme riskini almak istemiyorum. Derseniz daha yeni laptop neden soğutucu alıyorsun ne kadar yeni de olsa daha düşük sıcaklıklarda kullanmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.Yaaanniiii pek sayılmaz. Genellikle laptopun arka plastiğini/metalini soğutmaktan öteye geçemiyorlar. Maksimum 5-10 derece falan oynar ki 10 derece oynarsa şükredin. Fakat geçenlerde vakumlu laptop soğutucular gördüm işe yarıyor mu bilmiyorum ama yorumları gayet iyiydi
Hocam laptop bu kapalı incecik kutu. Her parça birbirinin dibinde kasadaki gibi değil dar bir alanda 2 tane fan yada 1 fan soğutmaya çalışıyor. Benim kasamda ekran kartı işlemdi psu fanı falan hepsini sayarsak 8 tane fan var şimdi bunların sıcaklığıyla laptopun sıcaklığı bir olur mu hiçVakumlu olanlarda internette laptop fanlarına zarar veriyor diye duydum ve açıkçası daha 3ay önce aldığım laptopa zarar verme riskini almak istemiyorum. Derseniz daha yeni laptop neden soğutucu alıyorsun ne kadar yeni de olsa daha düşük sıcaklıklarda kullanmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ben zaten masaüstülerle kıyaslamadım ki. Vakumlu soğutucuların zarar verebildiğini ve laptop ne kadar yeni de olsa düşük sıcaklıklarda kullanmanın daha faydalı olduğunu düşündüğümü belirttim.Hocam laptop bu kapalı incecik kutu. Her parça birbirinin dibinde kasadaki gibi değil dar bir alanda 2 tane fan yada 1 fan soğutmaya çalışıyor. Benim kasamda ekran kartı işlemdi PSU fanı falan hepsini sayarsak 8 tane fan var şimdi bunların sıcaklığıyla laptopun sıcaklığı bir olur mu hiç
Sıcaklıklar sizi yanıltmasın diye böyle bir örnek verdim hocam. Sıkıntı yokBen zaten masaüstülerle kıyaslamadım ki. Vakumlu soğutucuların zarar verebildiğini ve laptop ne kadar yeni de olsa düşük sıcaklıklarda kullanmanın daha faydalı olduğunu düşündüğümü belirttim.
Acer laptoplar alt kapağı açınca garanti kapsamından çıkıyormuş diye duydum. Sanırım 8-9.aylarda teknik servise bakım için yollayacağım.Hiç yoktan iyidir, laptopunuz çok ısınıyorsa tavsiye ederim. Fazla ısınmıyorsa gerek yok.
Sıcaklık değerlerini ara sıra kontrol edip normalden fazla ısındığını gördüğünüzde kaliteli bir termal macunla bakımını aksatmayın.