Neler Yeni

Nova 3070ti vs Ultima 3070ti hangisini almalıyım?

fruko.gzz

80+ Silver
İşlemci ve psu olarak daha iyi nova,ssd oyun oynıcaksan fark etmen zor olur büyük dosyaları taşırken fark eder dram onun haricinde pek fark etmez ve bi tık ömrü uzun olur
hocam çok oyun oynayan birisi değilim siber güvenlik vs uğraşıyorum bence ryzen daha iyi olur sadece darboğaz olurmu 2kda onu düşünüyorum ilerde zaten işlemciyi ryzen 7 falan yapıcam

xTURANN

80+ Silver
hocam ryzen niye değil neden ne?
Ryzen'li sistemde kullanılan parçalar "bir tık" daha iyi. Ekran kartı ASUS ROG, Anakartın soğutma performansı falan daha iyi.
Fakat bana kalırsa her türlü uzun ömürlü sistemler olacaklar, dış görünüşte NOVA daha iyi bu yüzden onu alırım.

fruko.gzz

80+ Silver
Ryzen'li sistemde kullanılan parçalar "bir tık" daha iyi. Ekran kartı ASUS ROG, Anakartın soğutma performansı falan daha iyi.
Fakat bana kalırsa her türlü uzun ömürlü sistemler olacaklar, dış görünüşte NOVA daha iyi bu yüzden onu alırım.
hocam oyun odaklı almıyorum bu sistemi siber güvenlik yazılım vs için o yüzden oyun performansına fazla takılmadan tavsiye verin bnm gpu ile çok işim olacak yani aradada oyun oynarım ama sistemin amacı komple oyun değil zaten 2 ay sonra sıvı soğutma alıcam 1-2 sene sonrada işlemciyi biraz daha üste çıkartırım ona göre tavsiye verirmisiniz

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Arkadaşlar çok kararsız kaldım hangisini almalıyım iki sistemide artısı ve eksisi ile karşılaştırıp düşüncelerinizi söyler misiniz?

Sistemler:

Intel sistem daha mantıklı

MYSTIC

80+ Silver
Bi de iki sistemin de ssdsi aynı ve özelleştirmesi yok.Neden diretiyorsunuz ssd olayını anlamadım.Kasa dar falan da değil.

fruko.gzz

80+ Silver
Bi de iki sistemin de ssdsi aynı ve özelleştirmesi yok.Neden diretiyorsunuz ssd olayını anlamadım.Kasa dar falan da değil.
hocam kasa dar ryzenli sisteme göre ayrıca ryzenli sistemde ssd özelleştirmesi mevcut 50 tl farkla ekleyebiliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel sistem daha mantıklı
hocam oyun odaklı almıyorum bu sistemi siber güvenlik yazılım vs için o yüzden oyun performansına fazla takılmadan tavsiye verin bnm gpu ile çok işim olacak yani aradada oyun oynarım ama sistemin amacı komple oyun değil zaten 2 ay sonra sıvı soğutma alıcam 1-2 sene sonrada işlemciyi biraz daha üste çıkartırım ona göre tavsiye verirmisiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

MYSTIC

80+ Silver
hocam kasa dar ryzenli sisteme göre ayrıca ryzenli sistemde ssd özelleştirmesi mevcut 50 TL farkla ekleyebiliyorum
YAW DAR DEĞİL!320mmye kadar ekran kartı,160mmye kadar soğutucu destekliyor.GT301 dar değil,GT501 daha büyük sadece.Hem sırf dram var diye yaklaşık 700mb/s okuma,1700mb/sn de yazma hızından mahrum kalıyorsun.Çok saçma.DRAM ciddi durumlarda farkını ortaya koyar sadece.Senin dediğin gibi win falan da kasmaz.Sistemlerin çoğunda dramsiz ssd var,sor bakalım kaçında kasıyor?

fruko.gzz

80+ Silver
YAW DAR DEĞİL!320mmye kadar ekran kartı,160mmye kadar soğutucu destekliyor.GT301 dar değil,GT501 daha büyük sadece.Hem sırf dram var diye yaklaşık 700mb/s okuma,1700mb/sn de yazma hızından mahrum kalıyorsun.Çok saçma.DRAM ciddi durumlarda farkını ortaya koyar sadece.Senin dediğin gibi win falan da kasmaz.Sistemlerin çoğunda dramsiz ssd var,sor bakalım kaçında kasıyor?
peki hocam ekran kartı olarak rog strix ve tuf arasında ne fark var

MYSTIC

80+ Silver
1.İşlemci, NOVA sistemde daha güçlü
2.Anakart, ULTİMA sistemde daha iyi olsa bile çipset açısından NOVA sistemindeki daha önde
3.Ekran kartı, ULTİMA sistemde daha iyi ama NOVA sistemdeki kötü değil.
4.Ramler, NOVA sistemde daha iyi ve RGB aydınlatması var
5.SSD,İkisinde de aynı ama senin özelleştirmene göre bakarsak NOVA sistemdekinin okuma/yazma hızları daha iyi.Sırf dram var diye ULTİMA sistem alınmaz
6.Kasa,ULTİMA sistemde daha iyi ama NOVA sistemdeki de gayet yeterli
7.NOVA sistemdeki PSU daha iyi

peki hocam ekran kartı olarak rog strix ve tuf arasında ne fark var
ROG daha serin çalışır ve daha şık.Ama tuf da serin çalışır..Yani ekstrasına gerek yok,TUF gayet yeterli.

fruko.gzz

80+ Silver
2.Anakart, ULTİMA sistemde daha iyi olsa bile çipset açısından NOVA sistemindeki daha önde
5.SSD,İkisinde de aynı ama senin özelleştirmene göre bakarsak NOVA sistemdekinin okuma/yazma hızları daha iyi.Sırf dram var diye ULTİMA sistem alınmaz

ROG daha serin çalışır ve daha şık.Ama tuf da serin çalışır..Yani ekstrasına gerek yok,TUF gayet yeterli.
ultima sistemi alsam sıvı soğutma eklesem nasıl olur?

MYSTIC

80+ Silver

+olarak:NOVA sistemde yükseltmeye daha elverişli.14. nesil intel takabilirsiniz ve pcie sürümü daha yüksek.

ultima sistemi alsam sıvı soğutma eklesem nasıl olur?
Onu alıp sıvı soğutma ekleyeceğine BELA-3080 sistemini al

fruko.gzz

80+ Silver
+olarak:NOVA sistemde yükseltmeye daha elverişli.14. nesil intel takabilirsiniz ve pcie sürümü daha yüksek.

rog strix hayranı olduğum için ultimadan kopamıyorum hocam

yani tek düşüncem aradaki performans farkı çok değilse 5 10 fps falansa ultima alıcam

Top Bottom