Neler Yeni

Nvida Mı Amd Mi Hadi Tartışalım

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege
Evet Arkadaşlar Bu Konuyu Herkes Fikrini Belirtip İki Kartıda sevenlerin Neden Sevdiğini Yada Neden Diğerinden Daha İyi Olduğunu Yazıp Tartışalım Diye Açıyorum

İlk Olarak Nvdia Amd Ye Göre Teknoloji Olarak Baya Önde Gidiyor Dlls - Rtx - Veya Diğer Uygulamalari Fakat Amd Bu Teknolojilerde Nvdia'nın Gerisinde Kalıyor

Nvida Amd Ye Göre Çok Daha Az Isınıyor Ams İnanılmaz Derecede Gereksiz Isınıyor

Amd Nvdia'ya Göre Çok Yüksek Bir Enerji Tüketimi Mevcut Bu Yönden De Nvdia Amd Ye Karşı Daha İyi Daha Enerji Tasarruflu Kalıyor

Nvida Özellikle Driver Konusunda Gayet İyi İş Çıkarıyor 2016 Çıkmış Kartlara Bile Update Getirmeye Devam Ediyor Ve Updatelerde Nerdeyse Hata Sayısı Çok Az Ama Amd Kartlarda Yıllarca Çözülemeyen Ve Hala Devam Eden Driver Hataları Ve Watman Hataları Malesef Devam Etmekte Driver Konusunda Da Nvdia Geçiyor Amd Yi

F/P Konusuna Gelirsek Amd Fiyatına Göre Nvdia'yı Geçiyor Ama İnsanlar 500-1000 TL Fazla Vereyim Bu Sorunlarla Karşılaşmiyayim Diyor Ayrıca Zaten Nvdia'nın Teknolojileri İle Aynı Kalitede Amd'yi De Geçiyorsun Fps Konusunda Ve Amd Sadece Türkiyede F/P Sayılabiliyor Ekonomi Yüzünden Diğer Avrupa Ülkelerinde Nvdia Gerçekten Fiyat Olarak Çok Normal

Amd'nin Teknoloji Konusunda FSR Yi Söyleyenler Olacaktır Evet Amd'de Bişeyler Yapmaya Çalışıyor Ama Fsr Bi Dlls Kadar Hala Güçlü Değil Malesef

Sonuç : Bence Amd Kartlar Bütçesi Az Olanlar İçin Tercih Edilebilir Bi Kart Ama Bütçesi Yüksek Olanların Asla Tercih Etmemesi Gereken Bi Kart Olduğunu Düşünüyorum

Peki Sizin Düşünceleriniz Nelerdir Bu Konu Hakkında Aşağıda Belirtirseniz Saygı Çerçevesi İçinde Tartışabiliriz İyi Günler İyi Oyunlar
??? AMD kartlar nvidiaya göre daha mı fazla enerji tüketiyor??? Üst düzey kartların enerji tüketimine tekrardan bakın derim. Ayrıca AMD gereksiz ısınıyor diye bir şey yok. Bu iki madde yanlış ve saçma olmuş

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,590
İsim
Cengiz
??? AMD kartlar nvidiaya göre daha mı fazla enerji tüketiyor??? Üst düzey kartların enerji tüketimine tekrardan bakın derim. Ayrıca AMD gereksiz ısınıyor diye bir şey yok. Bu iki madde yanlış ve saçma olmuş
Rx590 230 watt 1660 süper ondan güçlü ve 120 watt ayrıca nvida 60-65 iken diğer amd kartlar normalde 70-75 derece oluuor

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege
Rx590 230 watt 1660 süper ondan güçlü ve 120 watt ayrıca nvida 60-65 iken diğer amd kartlar normalde 70-75 derece oluuor
Niye eskiye bakıyosun ki? Teknoloji karsilastirilirken yıllar öncesine değil şimdiye göre karşılaştırılır. Rtx 4090ornegini vericem sence enerji tasarrufu var mı? AMD 6000ve 7000serilerinde enerji tasarrufu olarak nvidiayi geçti. Ayrıca enerji tasarrufu olarak geçtiği için ısınma sorunu diye bir şey de kalmamış oluyo. Eskiye değil şimdiye bak iki markayı kiyaslarken

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ben İse Yazdığım Yazıda Genel Olarak Belirttim Şuan Son Nesil Amd Nvdia İle Aynı Sayılır Ama nvdia Önceden De Az Çekiyordu Amd Den Genel Olarak Dedim Bende
Yeni nesil kartları tartışmak daha mantıklı, üretimi durmuş kartları kıyaslarsak bir işe yaramaz.
Üretimi durmuş eski kartlar. 6600 135W TDP değerine, 3060 ise 170'di sanırsam.
Ayrıca sıcaklıklara amd nvidia olarak yaklaşmak hiç mantıklı değil, örnek vereyim;
MSI Mech, Gaming X'e göre daha fazla ısınıyor, bunun nvidia amd ile bir alakası yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Davar Güden
dostum aynısı amd fanlari icinde gecerli, daha kartin performansını görmeden 7900xtx in 4090 i gececegini dusunen zekada insanlar var. sen saniyor musun ki amd nvidia ile yarışan bir kart yapsa nvidianin altinda fiyat verir. aynisini ryzen islemcilerde gördük 1. 2. 3. nesil fiyatlari ucuz ve rekabetci iken son 2 nesilde intelden bile pahalı olmaya basladilar.
Kardeşim sen neden bahsediyorsun ordan burdan çekip lafı farklı yere çekiyorsun ben demiyorum ki 4090 7900xtx ten daha güçlü olacağını ki bende biliyorum 4090 dan daha zayıf olduğunu, oyun oynayan insanlar bu kartları satın almayacak bizim alacağıız kartlar max 7800xt yada 3070 ti bu oyun oynayan insanlara gider. bide diyorsun ki AMD piyasada daha güçlü olduğu için işlemci fiyatlarını pahalıya satıyor diyorsun nerde pahalıya satıyor AMD RYZEN 7 7700XT 8000 TL ye satılıyor İNTEL İ7 13700K 11000 TL ye satyıor ben anlamıyorum ya bu sizdeki bu AMD karşıtlığını. gerçekten anlamıyorum Yıllardır İntel bizi sömürdü, NVDİA bizi sömürüyor sizde resmen Stockholm Sendromu var

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,590
İsim
Cengiz
Niye eskiye bakıyosun ki? Teknoloji karsilastirilirken yıllar öncesine değil şimdiye göre karşılaştırılır. Rtx 4090ornegini vericem sence enerji tasarrufu var mı? AMD 6000ve 7000serilerinde enerji tasarrufu olarak nvidiayi geçti. Ayrıca enerji tasarrufu olarak geçtiği için ısınma sorunu diye bir şey de kalmamış oluyo. Eskiye değil şimdiye bak iki markayı kiyaslarke

TahinPekmez

80+ Silver
6000 serisi amd alabilirsiniz. Gerisini tavsiye etmem. Amd bildim bileli nvdia dan ucuz ama hiç geri kalmadı hep geliştirdi ve rekabet içinde kaldı.1660 ti den sapphire nitro 6700 xt ye geçtim. 5 aydır ne hata ne drop görmedim sıcaklık 63 derece.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
nvidia kartlara watt verip daha guclu yaptik diye pahali kartlar cikartiyor. AMD Kartlari watt efficient sekilde optimize ederek fiyat performans urunler cikartiyor. AMD oyuncu dostudur, nvidia isci dostudur bana gore.

AMD > Trafo intel btw

Arda_213

80+
Evet Arkadaşlar Bu Konuyu Herkes Fikrini Belirtip İki Kartıda sevenlerin Neden Sevdiğini Yada Neden Diğerinden Daha İyi Olduğunu Yazıp Tartışalım Diye Açıyorum

İlk Olarak Nvdia Amd Ye Göre Teknoloji Olarak Baya Önde Gidiyor Dlls - Rtx - Veya Diğer Uygulamalari Fakat Amd Bu Teknolojilerde Nvdia'nın Gerisinde Kalıyor

Amd Nvdia'ya Göre Çok Yüksek Bir Enerji Tüketimi Mevcut Bu Yönden De Nvdia Amd Ye Karşı Daha İyi Daha Enerji Tasarruflu Kalıyor

Nvida Özellikle Driver Konusunda Gayet İyi İş Çıkarıyor 2016 Çıkmış Kartlara Bile Update Getirmeye Devam Ediyor Ve Updatelerde Nerdeyse Hata Sayısı Çok Az Ama Amd Kartlarda Yıllarca Çözülemeyen Ve Hala Devam Eden Driver Hataları Ve Watman Hataları Malesef Devam Etmekte Driver Konusunda Da Nvdia Geçiyor Amd Yi

F/P Konusuna Gelirsek Amd Fiyatına Göre Nvdia'yı Geçiyor Ama İnsanlar 500-1000 TL Fazla Vereyim Bu Sorunlarla Karşılaşmiyayim Diyor Ayrıca Zaten Nvdia'nın Teknolojileri İle Aynı Kalitede Amd'yi De Geçiyorsun Fps Konusunda Ve Amd Sadece Türkiyede F/P Sayılabiliyor Ekonomi Yüzünden Diğer Avrupa Ülkelerinde Nvdia Gerçekten Fiyat Olarak Çok Normal

Amd'nin Teknoloji Konusunda FSR Yi Söyleyenler Olacaktır Evet Amd'de Bişeyler Yapmaya Çalışıyor Ama Fsr Bi Dlls Kadar Hala Güçlü Değil Malesef

Sonuç : Bence Amd Kartlar Bütçesi Az Olanlar İçin Tercih Edilebilir Bi Kart Ama Bütçesi Yüksek Olanların Asla Tercih Etmemesi Gereken Bi Kart Olduğunu Düşünüyorum

Peki Sizin Düşünceleriniz Nelerdir Bu Konu Hakkında Aşağıda Belirtirseniz Saygı Çerçevesi İçinde Tartışabiliriz İyi Günler İyi Oyunlar
bende şuan rx 6700 xt var ve 3070 ile aynı performansı alıyorum oyundan oyuna değişebilir dlss ve fsr farkını biliyorum ama f/p olarak yorumluyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hakan
Sene 2023 olcak millet uzaya gidicek biz hala ısıtıp ısıtıp tartışalım bunu

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,593
İsim
Memati Baş

Oyun için Amd onun dışında her alanda Nvidia.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,689
Üyeler
165,407
Son üye
parody
Top Bottom