Neler Yeni

Nvida Mı Amd Mi Hadi Tartışalım

Redshift

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Esad
Dolarla kazanıyorsan nvdia tl ile kazanıyorsan amd

osman.247

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Osman Kaya
Evet Arkadaşlar Bu Konuyu Herkes Fikrini Belirtip İki Kartıda sevenlerin Neden Sevdiğini Yada Neden Diğerinden Daha İyi Olduğunu Yazıp Tartışalım Diye Açıyorum

İlk Olarak Nvdia Amd Ye Göre Teknoloji Olarak Baya Önde Gidiyor Dlls - Rtx - Veya Diğer Uygulamalari Fakat Amd Bu Teknolojilerde Nvdia'nın Gerisinde Kalıyor

Nvida Amd Ye Göre Çok Daha Az Isınıyor Ams İnanılmaz Derecede Gereksiz Isınıyor

Amd Nvdia'ya Göre Çok Yüksek Bir Enerji Tüketimi Mevcut Bu Yönden De Nvdia Amd Ye Karşı Daha İyi Daha Enerji Tasarruflu Kalıyor

Nvida Özellikle Driver Konusunda Gayet İyi İş Çıkarıyor 2016 Çıkmış Kartlara Bile Update Getirmeye Devam Ediyor Ve Updatelerde Nerdeyse Hata Sayısı Çok Az Ama Amd Kartlarda Yıllarca Çözülemeyen Ve Hala Devam Eden Driver Hataları Ve Watman Hataları Malesef Devam Etmekte Driver Konusunda Da Nvdia Geçiyor Amd Yi

F/P Konusuna Gelirsek Amd Fiyatına Göre Nvdia'yı Geçiyor Ama İnsanlar 500-1000 TL Fazla Vereyim Bu Sorunlarla Karşılaşmiyayim Diyor Ayrıca Zaten Nvdia'nın Teknolojileri İle Aynı Kalitede Amd'yi De Geçiyorsun Fps Konusunda Ve Amd Sadece Türkiyede F/P Sayılabiliyor Ekonomi Yüzünden Diğer Avrupa Ülkelerinde Nvdia Gerçekten Fiyat Olarak Çok Normal

Amd'nin Teknoloji Konusunda FSR Yi Söyleyenler Olacaktır Evet Amd'de Bişeyler Yapmaya Çalışıyor Ama Fsr Bi Dlls Kadar Hala Güçlü Değil Malesef

Sonuç : Bence Amd Kartlar Bütçesi Az Olanlar İçin Tercih Edilebilir Bi Kart Ama Bütçesi Yüksek Olanların Asla Tercih Etmemesi Gereken Bi Kart Olduğunu Düşünüyorum

Peki Sizin Düşünceleriniz Nelerdir Bu Konu Hakkında Aşağıda Belirtirseniz Saygı Çerçevesi İçinde Tartışabiliriz İyi Günler İyi Oyunlar
İstisnasız AMD

Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Davar Güden
Arkadaşlar yaptığım yorumlarda AMD fanboyu olduğum zannedilmiş ben fanboy değilim ben cebime ve alacağım performansa bakarım,
Olaylara objektif bakalım.
Ekran kartı konusunda kuşkusuz NVDİA daha iyi ona bir lafım yok. Fakat iş fiyata geldiği zaman NVDİA almak mantıklı gelmiyor. Bazı insanlar arkadaşın biri ısrarla diyor ki NVİDİA yapar AMD taklit eder diyor. Çıldıracağım ya harbi arkadaş cahil. Arkadaşlar bu ray tracing olayı nerdeyse 10 yıldır geliştiriliyor sanıyorki bunu sadece NVDİA geliştiriyor. Öyle bir şey olsa telif atmazmi ! Ayrıca FSR DLSS den çok farklı bir teknoloji tamamen yazılımsal. Bu teknolojiyi RX 5x00 ekran kartlarında FSR yi duyurmuştu. daha o zaman nvdia dlss teknolojisini duyurmamıştı. o zaman ray tracing in havasını yapıyordu. NVDİA 2000 ekran kartlarında ray tracing i çıkardıda sanki millet ray tracingi ile mi oynuyorda hayvan gibi performans kayıbı vardı. NVDİA ray tracing teknolojisi erken çıkardığından dolayı AMD de mecburen 6000 nesil ekran kartlarında ray tracing teknolojsi ile kullanmak zorunda kaldı. Diyorya arkadaş NVDİA 4000 ekran kartlarında ne vaaat etmiş peki ya DLSS 3.0 haricinde neyi var çok merak ediyorum.
Peki AMD S.A.M Teknolojisi ile exra donanım ihtiyaç duymaksızın %40 performans verse buna nasil bir cevabınız olabilir. Onu geçtim NVDİA buna nasil bir cevap verebilir. Cevap veriyorum veremeeeeeez!

Narkuc

80+ Bronze
Arkadaşlar yaptığım yorumlarda AMD fanboyu olduğum zannedilmiş ben fanboy değilim ben cebime ve alacağım performansa bakarım,
Olaylara objektif bakalım.
Ekran kartı konusunda kuşkusuz NVDİA daha iyi ona bir lafım yok. Fakat iş fiyata geldiği zaman NVDİA almak mantıklı gelmiyor. Bazı insanlar arkadaşın biri ısrarla diyor ki NVİDİA yapar AMD taklit eder diyor. Çıldıracağım ya harbi arkadaş cahil. Arkadaşlar bu ray tracing olayı nerdeyse 10 yıldır geliştiriliyor sanıyorki bunu sadece NVDİA geliştiriyor. Öyle bir şey olsa telif atmazmi ! Ayrıca FSR DLSS den çok farklı bir teknoloji tamamen yazılımsal. Bu teknolojiyi RX 5x00 ekran kartlarında FSR yi duyurmuştu. daha o zaman nvdia dlss teknolojisini duyurmamıştı. o zaman ray tracing in havasını yapıyordu. NVDİA 2000 ekran kartlarında ray tracing i çıkardıda sanki millet ray tracingi ile mi oynuyorda hayvan gibi performans kayıbı vardı. NVDİA ray tracing teknolojisi erken çıkardığından dolayı AMD de mecburen 6000 nesil ekran kartlarında ray tracing teknolojsi ile kullanmak zorunda kaldı. Diyorya arkadaş NVDİA 4000 ekran kartlarında ne vaaat etmiş peki ya DLSS 3.0 haricinde neyi var çok merak ediyorum.
Peki AMD S.A.M Teknolojisi ile exra donanım ihtiyaç duymaksızın %40 performans verse buna nasil bir cevabınız olabilir. Onu geçtim NVDİA buna nasil bir cevap verebilir. Cevap veriyorum veremeeeeeez!
kisacasi ekrana baktigimda sol ustte yazan fps ne kadar yuksekse o umrumda, ne görüntü kalitesi ne de aldığım ürünün bana vaad ettigi diger ozellikler umrumda diyosun. sende haklısın oyun oynamak dışında hiçbir şey yapmıyorsan al amd bak keyfine.

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
WOMANİZER
Evet Arkadaşlar Bu Konuyu Herkes Fikrini Belirtip İki Kartıda sevenlerin Neden Sevdiğini Yada Neden Diğerinden Daha İyi Olduğunu Yazıp Tartışalım Diye Açıyorum

İlk Olarak Nvdia Amd Ye Göre Teknoloji Olarak Baya Önde Gidiyor Dlls - Rtx - Veya Diğer Uygulamalari Fakat Amd Bu Teknolojilerde Nvdia'nın Gerisinde Kalıyor

Amd Nvdia'ya Göre Çok Yüksek Bir Enerji Tüketimi Mevcut Bu Yönden De Nvdia Amd Ye Karşı Daha İyi Daha Enerji Tasarruflu Kalıyor

Nvida Özellikle Driver Konusunda Gayet İyi İş Çıkarıyor 2016 Çıkmış Kartlara Bile Update Getirmeye Devam Ediyor Ve Updatelerde Nerdeyse Hata Sayısı Çok Az Ama Amd Kartlarda Yıllarca Çözülemeyen Ve Hala Devam Eden Driver Hataları Ve Watman Hataları Malesef Devam Etmekte Driver Konusunda Da Nvdia Geçiyor Amd Yi

F/P Konusuna Gelirsek Amd Fiyatına Göre Nvdia'yı Geçiyor Ama İnsanlar 500-1000 TL Fazla Vereyim Bu Sorunlarla Karşılaşmiyayim Diyor Ayrıca Zaten Nvdia'nın Teknolojileri İle Aynı Kalitede Amd'yi De Geçiyorsun Fps Konusunda Ve Amd Sadece Türkiyede F/P Sayılabiliyor Ekonomi Yüzünden Diğer Avrupa Ülkelerinde Nvdia Gerçekten Fiyat Olarak Çok Normal

Amd'nin Teknoloji Konusunda FSR Yi Söyleyenler Olacaktır Evet Amd'de Bişeyler Yapmaya Çalışıyor Ama Fsr Bi Dlls Kadar Hala Güçlü Değil Malesef

Sonuç : Bence Amd Kartlar Bütçesi Az Olanlar İçin Tercih Edilebilir Bi Kart Ama Bütçesi Yüksek Olanların Asla Tercih Etmemesi Gereken Bi Kart Olduğunu Düşünüyorum

Peki Sizin Düşünceleriniz Nelerdir Bu Konu Hakkında Aşağıda Belirtirseniz Saygı Çerçevesi İçinde Tartışabiliriz İyi Günler İyi Oyunlar
Intel HD Graphics

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,582
İsim
Cengiz

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Ben İse Yazdığım Yazıda Genel Olarak Belirttim Şuan Son Nesil Amd Nvdia İle Aynı Sayılır Ama nvdia Önceden De Az Çekiyordu Amd Den Genel Olarak Dedim Bende
kanka gözünü seveyim dediğin kart önceki nesilin en güçlülerinden diğeri giriş seviyesi böyle karşılaştırma mı olur gözünü sevdiğimö

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Arkadaşlar AMD mi Nvidia mı diye bir tartışma yok, bütçeniz doğrultusunda elinizdeki seçenekleri değerlendirir hangisi mantıklıysa onu seçersiniz. Nvidia da çökmüyor, donmuyor vs yok, amd de günde 3 öğün çökeyim demiyor güzel kullanırsanız yeni serilerde iki markanın kartları da genel olarak güzel çalışıyor. Markaların (asus, msi vs) modelleri bazında (gaming x, dual vs) ısınma sorunu olmadıkça da kartlar genellikle serin ve stabil çalışıyor. Tek bariz fark Nvidia'nın gerçekten saf güçten sonra gelen konularda belirgin bir şekilde önde olması, o da sizin için ne kadar gerekli ise ona göre önce marka belirleyip sonra model belirleyebilirsiniz. Herhangi bir modelin peşine marka algısı ile takılmayın, işinizi en iyi görecek kartı seçin; üzülmeyin.

LethaX

80+ Bronze

Teknolojide haklısında diğer konularda AMD nin lehine.
AMD kartlar emsal Nvidia kartlara göre daha az güç tüketiyor burda herkes hemfikir.
Aynı fiyata hatta daha pahalıya Nvidia nın giriş model kartını alabilirken daha ucuza AMD nin orta veya indirimlerle üst seviye kartını alıyorsun buda sana soğutma performansı olarak katkı sağlıyor. Isınma AMD ve Nvidia olarak değil model olarak farklılık gösteriyor zaten.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
RTX istemiyorsan net çim ve ağaç görselleri senin için önemli değilse, uzaktaki texture detaylarını umursamıyorsan AMD al, yayın açacaksan Ray tracing deneyimlemek istiyorum diyorsan, görsellerde ve texture detaylarında bozulmalar istemiyorsan da NVİDİA alırsın.

NOT: Hem AMD hem NVİDİA kullandım, ikisinde de sorun yaşamadım sadece deneyimim üzerine oyundaki grafiklerde AMD tarafında uzak mesafe ve yakın mesafe çim ağaç detaylarında bozulmalar fark ettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,598
Üyeler
164,028
Son üye
reis44
Top Bottom