Nvidia mı Yoksa AMD mi Ekran kartı için ?

RTX2070s'yi tek geçerim.

Bunu almanı tavsiye ederim
bu fiyata rtx 2070 super var agam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartını yormayan bir işlem yapacaksan ekran kartının fazla güç çekmesi önemli değil, ekran kartını yoran bir işlem yapacaksan günde kaç saat yapacaksın?
ben kod yazıyorum gpuyu yormayacağım sadece arada bir render alırım 6-7 saat o da 2 haftada bir

Arkadaşlar ekran kartı için max bütçem 4000-4500

2 seçeneğim var
birincisi ryzen 5 3600 , rtx 2070 super almak burası 6000 TL ( işlemci 1500 , ekran kartı 4500 )
ikincisi ryzen 5 3600 , RX VEGA 64 Crossfire ( tanıdıktan tanesini 2000 TL den buldum temiz gayet sağlık sorunu yok) burası toplamda 5500 TL

Aslında 1-2 yıl önce İki tane Vega 64 alıp crossfire mi yapayım yoksa RTX 2080 Ti mı alayım diye karşılaştırmalar yapılıyordu, ama gelen güncellemelerle birlikte vs 2070S ile karşılaştırılmaya bile gerek kalmadı, nvidia net tercih olmalı çünkü Vega kartlar zaten aşırı güç tüketen verimsiz kartlar, bir de bunlardan iki tane birden çalıştırmak çok gereksiz güç tüketimi ve kasa içerisinde gereksiz fazla miktarda sıcak hava girmesi anlamına geliyor.

Zaten şuan hem SLI hem Crossfire verimsiz çalışıyorlar. En üst düzey ekran kartının bile yetmediği performans ihtiyacı durumunda SLI veya Crossfire düşünülmeli. Tavsiyem 2070 alman yönünde.

bu fiyata rtx 2070 super var agam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben kod yazıyorum gpuyu yormayacağım sadece arada bir render alırım 6-7 saat o da 2 haftada bir

GPU'yu yormayacaksan faturaya çok az etkisi olacağı için hesaplamama gerek yok. GPU powersave modunda haftada 14 saat çalışacak anlamına geliyor.(oyun falan oynayacaksan orası ayrı.) Bunu hesaplamama gerek yok, en fazla 20 TL falan etki yapar.

Geri