Nvidia RTX 5060ti ve Ryzen 7 7700 için PSU Sorunu

mdynksgl

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba ben bir sistem topladım ve bilgisayar geldi kurulumu yaptım.

Parçalar şu şekilde:

AMD Ryzen 7 7700 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 5nm İşlemci (Tray,Fansız)

Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 7600mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart

Corsair 32GB(2x16) Vengeance 6000mhz CL30 DDR5 EXPO Ram (CMK32GX5M2B6000Z30)

Palit GeForce RTX 5060 Ti INFINITY 3 16GB GDDR7 128 Bit DLSS 4 Ekran Kartı

Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma 4000MB M.2 SSD

MSI MAG FORGE 120A Tempered Glass Rainbow RGB USB 3.2 Gen 1 ATX Mid Tower Kasa

MSI 650W MAG A650BNL White 80+ Bronze Güç Kaynağı

DeepCool LE520 RGB 240 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Kurulum sonrası oyun oynamayı denedim bir bir hata vermeden oyunu kapatıyor bilgisayar. Olay günlüklerinde ise şu hatayı alıyorum.

nvlddmkm kaynağındaki 153 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3
Error occurred on GPUID: 100

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı

Ben güç kaynağından şüpheleniyorum ama emin olamadım bu güç kaynağı yeterli mi bu sistem için

ekran karti hatasi nvddmkm surucuyu dogru yukledinizmi ddu ile silip tekrar yukleyin olmadi

Teşekkür ederim gün içerisinde bunu deneyeceğim. Sonucu buradan bildiririm.

Peki sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?
sistem hakkinda cok bilmiyorum ama psu kaynakli hata olsaydi kernel 41 63 gibi hatalar olurdu genelde , nvlddmkm zaten ekran karti surucusunun parcasi

sistem hakkinda cok bilmiyorum ama psu kaynakli hata olsaydi kernel 41 63 gibi hatalar olurdu genelde , nvlddmkm zaten ekran karti surucusunun parcasi
Haklısınız, yaptığım araştırmalarda sizin söylediğinizi yazmışlar genelde ama dolaylı yoldan bu hatayı vermesine de sebep olabilir diyorlar. O yüzden güç kaynağından şüphelendim bende. Bugün sürücü yüklemesini yapıp deneyeceğim.

Çok teşekkür ederim hocam. Sorun çözüldü gibi duruyor, problem benim hatam sonucu ortaya çıkmış, RAM leri 1. Ve 3. Slotlara takmıştım, öncelik 2. Ve 4. Slotlardaymış, yerlerini değiştirince hatalar ortadan kalktı, en azından şimdilik.

Arkadaşlar merhaba ben bir sistem topladım ve bilgisayar geldi kurulumu yaptım.

Parçalar şu şekilde:

AMD Ryzen 7 7700 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 5nm İşlemci (Tray,Fansız)

Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 7600mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart

Corsair 32GB(2x16) Vengeance 6000mhz CL30 DDR5 EXPO Ram (CMK32GX5M2B6000Z30)

Palit GeForce RTX 5060 Ti INFINITY 3 16GB GDDR7 128 Bit DLSS 4 Ekran Kartı

Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma 4000MB M.2 SSD

MSI MAG FORGE 120A Tempered Glass Rainbow RGB USB 3.2 Gen 1 ATX Mid Tower Kasa

MSI 650W MAG A650BNL White 80+ Bronze Güç Kaynağı

DeepCool LE520 RGB 240 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Kurulum sonrası oyun oynamayı denedim bir bir hata vermeden oyunu kapatıyor bilgisayar. Olay günlüklerinde ise şu hatayı alıyorum.

nvlddmkm kaynağındaki 153 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3
Error occurred on GPUID: 100

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı

Ben güç kaynağından şüpheleniyorum ama emin olamadım bu güç kaynağı yeterli mi bu sistem için
PSU bu sistem için yeterli. Bildiğim kadarıyla kronik bir sorunuda yok. Tabii size gelen üründe sorun yoksa.

Çok teşekkür ederim hocam. Sorun çözüldü gibi duruyor, problem benim hatam sonucu ortaya çıkmış, RAM leri 1. Ve 3. Slotlara takmıştım, öncelik 2. Ve 4. Slotlardaymış, yerlerini değiştirince hatalar ortadan kalktı, en azından şimdilik.
cozulduyse ne guzel gule gule kullanin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,853
Üyeler
183,021
Son üye
eymnnn
Geri