Neler Yeni

Nvidia Tarafında Vram sorununa Kısmi Çözüm

censez41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Cengiz
Ram lerim 6000mhz cl32 bende çok düşüs olmaz sanirim ...ramler hızlı

Bayram_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bayram Demir
Hocam benim laptopumda rtx4050 6gb var driverlar da güncel şimdi ben bunu açarsam rdr2 gibi ultra ayarda VRAM yetmediği ve uyarı veren oyunlarda, bu sorunu düzeltmiş olur muyum?

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Yusuf Gümüş
Nvidia Kontrol panelinde
CUDA - Sysmem Fallback Policy
Seçeneği ile Vram yetmediği noktalarda Uygulamada bir miktar performans kaybı yaşatarak Sistem belleklerinden destek alarak Oyunun Vram uyarısını bypass ederek oyunda sorunsuz bir şekilde devam etmenize olanak sağlayan bir teknoloji Tabi bu kayıp Çok Çok büyük değil Bizzat test ettiğim Diablo 4 te RTX 4060 ile 2k en yüksek ayarlarda DLSS kapalı şekilde Normalde 10-12 hatta 16 gb Vram tüketimi olan bir oyun Yine Vram tüketecek bütün özellikleri En yüksek seviyeye getirerek Ekran kartın 7 GB belleğini kullanarak ancak Ekstra Belleklerimdende 4 GB Ram tüketerek Sorunsuz bir şekilde Oyuna devam etmemi sağladı. Performans kaybıda 110 FPS den 103 fps düştü o kadar. Bence Güzel bir seçenek 3070ti Gibi güçlü bir kartı olan arkadaşların işine yarayacağını düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle
Faydalı teşekkürler. Keşke nvidia vrami doğru düzgün verse de böyle şeylerle insanları uğraştırmasa. Umarım 50xx serisinde doğru düzgün vram görürüz.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,487
İsim
Hakanbey
Hocam benim laptopumda rtx4050 6gb var driverlar da güncel şimdi ben bunu açarsam rdr2 gibi ultra ayarda VRAM yetmediği ve uyarı veren oyunlarda, bu sorunu düzeltmiş olur muyum?
kesinlikle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram lerim 6000mhz cl32 bende çok düşüs olmaz sanirim ...ramler hızlı
Normal bellek ile GPU bellekleri arasında uçurum var O fark sizin istediğiniz gibi olması için Raminizin 20-30k MHZ olması gerekiyor :)

Hydranoid

80+ Bronze
RE 2 oynarken 90 fps calısmasına ragmen sırf vram asıyor diye atıyordu oyundan..(Rtx 4070 laptop) Suan aynı sorunu Hogwarts Legacy'de yasıyorum umarım bu sorunu çözer..Tesekkurler bilgilendırme ıcın..
Hocam noldu sonuç paylaşır mısınız derdinize derman oldu mu?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
kesinlikle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal bellek ile GPU bellekleri arasında uçurum var O fark sizin istediğiniz gibi olması için Raminizin 20-30k MHZ olması gerekiyor :)
4060 ların VRAMi DDR5 Ram den 3 kat falan hızlı onda dehşet fark olmaz da 4070-4080 gibi kartlarda fark baya açılır.

Hydranoid

80+ Bronze
Niyeyse bende yok. Ekran kartım güncel
Adsız.png

Ceasar123

80+ Silver
Hocam güzel bir bilgilendirme konusu olmuş.

Ancak yeni bir teknoloji diyemeyiz.
Zaten bu ekran kartlarının çıkışıyla beraber olan bir şey.

Eğer VRAM dolarsa, yetmez ise;,
1. tercih Ram kullanır
2. tercih Depolama diskini kullanır

Bu işleyen bir standart protokoldür.

Nvidia denetim masasındaki bu ayar sadece bu protokolü açıp, kapatmaya yarıyor.
Eskiden bunu ayarlayamıyoduk hep bu şekilde çalışıyordu.
Bu arada sizin böyle elle ayarlamanız ile varsayılan bırakmanız arasında zaten fark yoktur. İki türlüde bu çalışır.
Ancak isterseniz bu dediğim protokolüde kapatabilirsiniz;
Ama eğer vraminiz dolar ise uygulama çöker, crash yer.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,487
İsim
Hakanbey
Hocam güzel bir bilgilendirme konusu olmuş.

Ancak yeni bir teknoloji diyemeyiz.
Zaten bu ekran kartlarının çıkışıyla beraber olan bir şey.

Eğer VRAM dolarsa, yetmez ise;,
1. tercih Ram kullanır
2. tercih Depolama diskini kullanır

Bu işleyen bir standart protokoldür.

Nvidia denetim masasındaki bu ayar sadece bu protokolü açıp, kapatmaya yarıyor.
Eskiden bunu ayarlayamıyoduk hep bu şekilde çalışıyordu.
Bu arada sizin böyle elle ayarlamanız ile varsayılan bırakmanız arasında zaten fark yoktur. İki türlüde bu çalışır.
Ancak isterseniz bu dediğim protokolüde kapatabilirsiniz;
Ama eğer vraminiz dolar ise uygulama çöker, crash yer.
Önceden vram dolunca oyunlarda hata veriyordu. Şuanda bu yöntem ile o hatayı vermeden oyuna devam etmeni sağlıyor.

Berkyozclk

80+ Bronze
Nvidia Kontrol panelinde
CUDA - Sysmem Fallback Policy
Seçeneği ile Vram yetmediği noktalarda Uygulamada bir miktar performans kaybı yaşatarak Sistem belleklerinden destek alarak Oyunun Vram uyarısını bypass ederek oyunda sorunsuz bir şekilde devam etmenize olanak sağlayan bir teknoloji Tabi bu kayıp Çok Çok büyük değil Bizzat test ettiğim Diablo 4 te RTX 4060 ile 2k en yüksek ayarlarda DLSS kapalı şekilde Normalde 10-12 hatta 16 gb Vram tüketimi olan bir oyun Yine Vram tüketecek bütün özellikleri En yüksek seviyeye getirerek Ekran kartın 7 GB belleğini kullanarak ancak Ekstra Belleklerimdende 4 GB Ram tüketerek Sorunsuz bir şekilde Oyuna devam etmemi sağladı. Performans kaybıda 110 FPS den 103 fps düştü o kadar. Bence Güzel bir seçenek 3070ti Gibi güçlü bir kartı olan arkadaşların işine yarayacağını düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle
bende 4050 var 6gb vram var işe yarar mı sence yani pek anlamıyom detayları

Top Bottom