Faydalı teşekkürler. Keşke nvidia vrami doğru düzgün verse de böyle şeylerle insanları uğraştırmasa. Umarım 50xx serisinde doğru düzgün vram görürüz.Nvidia Kontrol panelinde
CUDA - Sysmem Fallback Policy
Seçeneği ile Vram yetmediği noktalarda Uygulamada bir miktar performans kaybı yaşatarak Sistem belleklerinden destek alarak Oyunun Vram uyarısını bypass ederek oyunda sorunsuz bir şekilde devam etmenize olanak sağlayan bir teknoloji Tabi bu kayıp Çok Çok büyük değil Bizzat test ettiğim Diablo 4 te RTX 4060 ile 2k en yüksek ayarlarda DLSS kapalı şekilde Normalde 10-12 hatta 16 gb Vram tüketimi olan bir oyun Yine Vram tüketecek bütün özellikleri En yüksek seviyeye getirerek Ekran kartın 7 GB belleğini kullanarak ancak Ekstra Belleklerimdende 4 GB Ram tüketerek Sorunsuz bir şekilde Oyuna devam etmemi sağladı. Performans kaybıda 110 FPS den 103 fps düştü o kadar. Bence Güzel bir seçenek 3070ti Gibi güçlü bir kartı olan arkadaşların işine yarayacağını düşünüyorum.
Alıntıyı görüntüle
kesinlikle.Hocam benim laptopumda rtx4050 6gb var driverlar da güncel şimdi ben bunu açarsam rdr2 gibi ultra ayarda VRAM yetmediği ve uyarı veren oyunlarda, bu sorunu düzeltmiş olur muyum?
Normal bellek ile GPU bellekleri arasında uçurum var O fark sizin istediğiniz gibi olması için Raminizin 20-30k MHZ olması gerekiyorRam lerim 6000mhz cl32 bende çok düşüs olmaz sanirim ...ramler hızlı
Hocam noldu sonuç paylaşır mısınız derdinize derman oldu mu?RE 2 oynarken 90 fps calısmasına ragmen sırf vram asıyor diye atıyordu oyundan..(Rtx 4070 laptop) Suan aynı sorunu Hogwarts Legacy'de yasıyorum umarım bu sorunu çözer..Tesekkurler bilgilendırme ıcın..
4060 ların VRAMi DDR5 Ram den 3 kat falan hızlı onda dehşet fark olmaz da 4070-4080 gibi kartlarda fark baya açılır.kesinlikle.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Normal bellek ile GPU bellekleri arasında uçurum var O fark sizin istediğiniz gibi olması için Raminizin 20-30k MHZ olması gerekiyor
Modeli nedirNiyeyse bende yok. Ekran kartım güncel
Alıntıyı görüntüle
Hocam merhaba 3070 vardı 551 kuruluydu kaldırıp 555e geçtim düzeldi afedersinizModeli nedir
Önceden vram dolunca oyunlarda hata veriyordu. Şuanda bu yöntem ile o hatayı vermeden oyuna devam etmeni sağlıyor.Hocam güzel bir bilgilendirme konusu olmuş.
Ancak yeni bir teknoloji diyemeyiz.
Zaten bu ekran kartlarının çıkışıyla beraber olan bir şey.
Eğer VRAM dolarsa, yetmez ise;,
1. tercih Ram kullanır
2. tercih Depolama diskini kullanır
Bu işleyen bir standart protokoldür.
Nvidia denetim masasındaki bu ayar sadece bu protokolü açıp, kapatmaya yarıyor.
Eskiden bunu ayarlayamıyoduk hep bu şekilde çalışıyordu.
Bu arada sizin böyle elle ayarlamanız ile varsayılan bırakmanız arasında zaten fark yoktur. İki türlüde bu çalışır.
Ancak isterseniz bu dediğim protokolüde kapatabilirsiniz;
Ama eğer vraminiz dolar ise uygulama çöker, crash yer.
bende 4050 var 6gb vram var işe yarar mı sence yani pek anlamıyom detaylarıNvidia Kontrol panelinde
CUDA - Sysmem Fallback Policy
Seçeneği ile Vram yetmediği noktalarda Uygulamada bir miktar performans kaybı yaşatarak Sistem belleklerinden destek alarak Oyunun Vram uyarısını bypass ederek oyunda sorunsuz bir şekilde devam etmenize olanak sağlayan bir teknoloji Tabi bu kayıp Çok Çok büyük değil Bizzat test ettiğim Diablo 4 te RTX 4060 ile 2k en yüksek ayarlarda DLSS kapalı şekilde Normalde 10-12 hatta 16 gb Vram tüketimi olan bir oyun Yine Vram tüketecek bütün özellikleri En yüksek seviyeye getirerek Ekran kartın 7 GB belleğini kullanarak ancak Ekstra Belleklerimdende 4 GB Ram tüketerek Sorunsuz bir şekilde Oyuna devam etmemi sağladı. Performans kaybıda 110 FPS den 103 fps düştü o kadar. Bence Güzel bir seçenek 3070ti Gibi güçlü bir kartı olan arkadaşların işine yarayacağını düşünüyorum.
Alıntıyı görüntüle