Çözüldü✓ Nvme SSD için soğutucu ?

harun0123

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar Kingston NV2 SSD (2 TB) (SNV2S/2000G) marka model ssdim var ekran kartımın altına denk geliyor stress test yapıyorum 45 50 derece geçmiyor ama uzun süre 2 saat ve üzeri durumlarda ekran kartımın ısısından etkileniyor 60 65 derecelerde çok uzun süreli durumlarda 3 saat ve üzeri 72 derece oldu bi kaç defa ekran kartımda 77 derece felandı kasam güzel bi kasa 3 tane fan önden hava alıyor 2 tane üstte egzoz 1 tane arka egzoz 1 tanede psu alta ters taktım ordan çekiyor ben buna pasif soğutucu taksam düzelirmi küçük fanlılarıda var ama ses çıkarır kafa ütüler diye düşünüyorum.

bu derecelerde simdiye kadar performansta düşme yada bi fps drop donma takılma yaşamadım derece normalse hiç uraşmayayım.

Sıcaklıklar (60-65+) normal değil. Uzun vadede SSD'nin ömrü kısalır performansı düşer. Soğutucu alın bir tane.
Post automatically merged:

Normalde çalışırken yani veri yazarken 70lere çıkabilir. Ama boştayken 65 70 dereceler SSD'nin ömrünü yer.

Ekstra bir de veri yazsanız 80lere kadar bile çıkabilir ki bu hiç normal değil. İşlemciler bile o kadar ısınmaz bazen.

Kasanın fanları soğutur. Onun dışında yapabilceğin şey kasanın yanları açık bırakmak.

Sıcaklıklar (60-65+) normal değil. Uzun vadede SSD'nin ömrü kısalır performansı düşer. Soğutucu alın bir tane.

Normalde çalışırken yani veri yazarken 70lere çıkabilir. Ama boştayken 65 70 dereceler SSD'nin ömrünü yer.

Ekstra bir de veri yazsanız 80lere kadar bile çıkabilir ki bu hiç normal değil. İşlemciler bile o kadar ısınmaz bazen.
Hocam zaten ssd isinmiyor ekran kartimin altinda olunca onun ısısı ssdyi isitiyor boşta 40 derece stres testi yapıyorum ssdye 45 50 derece oluyor ama oyunda ekran kartim isinmaya baslayinca yavas yavas isitiyor ssdyi

Hocam zaten ssd isinmiyor ekran kartimin altinda olunca onun ısısı ssdyi isitiyor boşta 40 derece stres testi yapıyorum ssdye 45 50 derece oluyor ama oyunda ekran kartim isinmaya baslayinca yavas yavas isitiyor ssdyi
Evet işte asıl sorun da bu. SSD kullanılmadığı halde normalden çok daha fazla ısınıyor. Zamanla çiplerin ömrünü kısaltır bu durum.

Evet işte asıl sorun da bu. SSD kullanılmadığı halde normalden çok daha fazla ısınıyor. Zamanla çiplerin ömrünü kısaltır bu durum.
Türkiyede duzgun yok olanda pahalı Aliecpresten ben guzel bise alayim takayim

sorunu çözdüm hocam soğutucu aldım dün ankarada olduğumdan 2. el buldum çok uyguna netac nv7000 marka nvme nin soğutucusu bide anakart x570 oldugundan çipsetin fanınıda aktif ettim nvme slotada üflüyor sıcaklıklar sabit ve 45 derecenin altında.

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
Geri