Obp kaldırılmalı mıdır ?

K709

80+
Reaksiyon skoru
66
Arkadaşlar ben ortalama bir Anadolu lisesinde bölümü sayısal olan bir sınıfta okudum okuduğum sınıf okulun en iyi ilk iki sınıfından biriydi, sınıfta ortalaması en düşük olan bendim lakin yks sınavından sonra sınıfta en fazla net yapan 5. veya 6. kişi oldum tyt 40, ayt 35'di diğer arkadaşlarımın benden beklemediği bir performanstı. Benim lise hayatım genelde arka sıralarda geçti bazen derste ya kitap okurdum yada film izlerdim tabi dersten derse değişirdi ama sınıfta not alan bir öğrenciydim, derlere fazla çalışmazdım hocalarla da fazla muhatap olmazdım. Obp puanım 63 geldi beni 150 bin kişi geriye attı özel okulda okuyan hiçbir şey bilmeyen sürekli kafelerde takılan arkadaşlarımın obp puanı 85 üstü geldi, bence her yıl dönem sonu ortalama belirleyen sınav yapılmalı ki bu adaletsizlik bitmeli yada obp kaldırılmalı.

Son düzenleme:
Özel okulda okuyorum. Okuduğum yerde herhangi bir puan eklemesi yok. 29 aldığımı 29 80 aldığımı 80 girdiler. O iş okullara kalıyor. Devlet okulunda da yapanlar muhakkak vardır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Özel okulda okuyorum. Okuduğum yerde herhangi bir puan eklemesi yok. 29 aldığımı 29 80 aldığımı 80 girdiler. O iş okullara kalıyor. Devlet okulunda da yapanlar muhakkak vardır.
Obp kalkmaz bence.

Obp kalkmaz bence.
Özel Okulların parayla not ve devamsızlık düzenlemekten başka bir amaçları yok ki zaten

Fen lisesinde yaptığım 80 civarı OBP ile istediğim bölümü kaçırmıştım. Kalkmasını desteklerim.

• Beğen
Reaksiyonlar: K709
Kesinlikle kalkması lazım. Hiçbir mantıklı yani yok. Herkes farklı sınava giriyor ve özel okullar puanları şişiriyor. Bu kadar saçma bir şey olamaz.

• Beğen
Kalkarsa öğrencileri okula bağlayan bir şey kalmaz, benim de sıralamamı geriye çekti obp ama öğrencilerin okulu birazcık önemsemesi açısından gerekli bir şey. OBP kalksın şu gelsin o şekilde halledelim derseniz orası düşünülür ama dümdüz kalkması bence büyük hata olur.

kalkmali ama 40 tyt 35 ayt ne hocam

Kesinlikle kaldırılmalı. Özel okulda okuyan bir sürü arkadaşım var her notu 100 ortalaması da hep 95 üstü oluyor şişirme not olduğunu kendisi de kabul ediyor haksızlık olduğunu o da biliyor.

Hatta özel okullar direkt kapatılmalı eğitim paralı bir şey olamaz.

Fen lisesinde yaptığım 80 civarı OBP ile istediğim bölümü kaçırmıştım. Kalkmasını desteklerim.
OBP olmasaydı YKS de 14 bine giriyordum ancak OBP 75 olduğu için 28 bine attı beni.

Tam bir haksızlık ve acilen kaldırılmalı.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,611
Üyeler
197,243
Son üye
alprn4560
Geri