OBS Studio video kaydında kasma ve donma problemi

Myth_

80+
Reaksiyon skoru
0
Güçlü bir laptopum var (ASUS ROG STRIX G16). Fakat kayıt alırken hangi ayarı denersem deneyeyim, oyunda problem olmamasına rağmen kaydı izlediğimde donmalar ve kasmalar görüyorum. Ayar olarak işlemci önceliği, video kodlayıcı, bitrate ayarları gibi her şeyi denememe rağmen çözüme ulaşamadım (kısmen azaldı). Size denediğim ayarları anlatayım.

1. öncelikle 165 Hz'de, OBS'i 60 FPS, video kodlayıcı olarak H.264 veya HEVC seçtiğimde kaydın çok fazla FPS düşmesi yediğini görüyorum.
2. ekranı 60 Hz'e geçirip OBS'i 120 FPS ayarladığımda nispeten droplar azaldı fakat yine de tamamen düzelmedi.
3. ekran 60 Hz, kayıt 120 FPS, kodlayıcı X264 yani işlemciye aktardığımda tamamen azaldı ama bitmedi; ortalama 2 saniyede bir drop girmeye devam ediyor.
4. işlemci kullanım ayarını Veryfast'tan sırasıyla faster, Fast, Medium'a çektiğimde en iyi sonucun Fast'ta olduğunu fark ettim fakat droplar halen bitmedi, sadece süresi uzadı (4-5 saniye).
5. gelişmiş ayarlardan işlem önceliğini normalin üstü ve yüksek olarak denememe rağmen bir farklılık olmadı; ayrıca Görev Yöneticisi'nden OBS'in önceliğini değiştirdim.
6. bitrate ayarı hiçbir şeyi değiştirmedi, sorunun ondan kaynaklı olmadığını anladım.
7. gelişmiş ayarlarda video kısmında işleyici olarak Direct3D 11 var, bunun dışında seçenek yok.

Son olarak, acaba işlemci güç seçeneklerinde mi sıkıntı var diye düşünüp onları da kontrol ettim ama orada da problem yoktu. İşlemci testlerini gerçekleştirdiğimde fabrikanın söylemiş olduğu watt değerlerine ulaşıyordu. Aynı şekilde ekran kartını da yüksek performans moduna aldığımda, yani alabileceği maksimum watt değerini almasına rağmen kayıtta böyle bir problem yaşıyorum; kayıt alırken %40-50 kullanıma ulaşıyor.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? :)

İşlemciye aktarinca azalıyor sa işlemcide sorun olabilir myasus dan soru sormayı dene direk çözüyorlar

İşlemciye aktarinca azalıyor sa işlemcide sorun olabilir myasus dan soru sormayı dene direk çözüyorlar
İşlemci veya Ekran Kartında problem olduğunu düşünmüyorum kayıt aldığım oyun web tabanlı(chromium) olduğu için olabilir diye düşündüm, diğer oyunlarda böyle bir problem yaşamadım çünkü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,672
Üyeler
184,040
Son üye
motor
Geri