Neler Yeni

OC bilgisayar açılma problemi

Pro112

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tolga
Gerçekten garip.

Bir bilgim yok, normalde BIOS açma tuşuna sürekli basınca BIOS'un açılması lazım.
Ne yapayım anakartı mi yakayım yoksa islemciyimi çöpe atayım:(((( bu kadar enteresan bisey ancak benim başıma gelirdi zaten yardımın için tesekkurler anakartı servise göndermem sonuç getirirmi? Şayet sorun sadece anakartta ise

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Ne yapayım anakartı mi yakayım yoksa islemciyimi çöpe atayım:(((( bu kadar enteresan bisey ancak benim başıma gelirdi zaten yardımın için tesekkurler anakartı servise göndermem sonuç getirirmi? Şayet sorun sadece anakartta ise

Sorun anakartta gibi, servise gönder anakartı derim.

PSU'yu kapatıp, fişten çekip BIOS sıfırlamayı denedin mi?

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,318
İsim
Emre
ramleri söküp taktın mı
ryzen masterden yapsan böyle dertlerin olmıcaktı

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,979
İsim
Mert Metshi
Merhaba

Sistem oc sonrası sistemim şuanda açılmıyor ekran mouse ve klavye ye güç gelmiyor , bios pilini çıkarttım 15 20 dk bekledim ekran kartını çıkartıp onboard ekran kartına bağladım yine görüntü gelmiyor cmos tornavida ile 0lamaya çalıştım yine değişiklik yok , bios ayarım ise 3.8 den 4.2 ghz 1.1volta dusurdum yuksek volt versem anakart veya işlemci gitmiş olur diyeceğim ama Sad bu ayarları ryzenn master a teyit edip yaptm bu arada sizce nasıl çözebilirim

Gigabyte b450 pro anakart
Amd 3600x işlemci
Msi rtx2070super ekran kartı
750w powersupply
16 gb ram
M2 ssd mevcut sistemimde
bende en başta 4.2 1.1v denedim bende de açılmadı bios pilini çıkardım biraz bekledim düzeldi

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Serhat Zorlu
Yardiminiz icin Teşekkürler bu gibi problemler kullanıcı hatasına giriyor mu bilginiz varmıdır
Cidden üzüldüm. Geçenlerde bende bir anakart yaktım. Gigabyte marka. Anakartın yükseltici ayaklarından bir tanesi altında fazladan kalmış. 6 ayak olması gerekirken 7 ayak vardı ve bu yüzden power tuşuyla basmam ile dumanların yükselmesi bir oldu. İzmir’de oturuyorum. Gigabyte’ın servisinden memnunum. Kart için değişim iade formu verildi. Bende aldığım yer ile iletişime geçip değişin istedim ve sıfırı yollandı. Tek sıkıntı cidden uzun sürüyor. Benim 2 haftamı almıştı bu süreç. Şuan sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yapman gereken şu, anakartı sök ve kutusuna koy sata kabloları, arka braket falan koymasanda olur. Ve Arena Bilgisayar’ı ara ürünümde arıza var de ve anlaşmalı kargo kodu iste. Sonra bir kağıda adres bilgilerin ve şikayetini yaz. Faturanın fotokopisini çektir ve fotokopiyi de anakartın içine koy. Aynı zamanda anakartın içinden çıkan Arena Bilgisayar garanti belgesinin de kutunun içinde olup olmadığına dikkat et. Sonra Arena Bilgisayar’ın sana vermiş olduğu kod ile anlaşmalı kargo ile gönder. İlk olarak Arena Bilgisayar bakıcak. Sonra asıl Gigabyte servisi olan RMA teknolojiye yönlendirilicek. Oturduğun yer ile de alakası var. İstanbul’ da isen çok kısa sürer. Ama uzak şehirlerdeysen tahmini 2 haftanı alıcaktır. Geçmiş olsun. Bu arada şöyle bir dipnot geçeyim. Üzülmenizi istemem ama benim arızam ile sizin arızanız aynı tür arızalar değil. Bu yüzden bana da iade formu vericekler ümidine kapılmayın, sonradan üzülmenizi istemem. Ücret de çıkabilir yani. Çünkü yazılımsal kaynaklı olduğu için. Mesela BIOS lock olunca servis ücretle yapıyor. Bu da o tarz bir şey. Umarım gönlünüzce olur ama dediğim gibi sonradan üzülmenizi istemem. Bu yüzden bunu da dipnot geçtim. Tekrardan geçmiş olsun.

Son düzenleme:

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar