Neler Yeni

OC bilgisayar açılma problemi

Pro112

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tolga
ramleri söküp taktın mı
ryzen masterden yapsan böyle dertlerin olmıcaktı
merhaba ryzen master ayarlamasını yapıp herhangi bir sorun almadım , devamında biosttan ayarları yapınca pc kapandı ve açılmadı bana entersan gelen kısmıda bu zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cidden üzüldüm. Geçenlerde bende bir anakart yaktım. Gigabyte marka. Anakartın yükseltici ayaklarından bir tanesi altında fazladan kalmış. 6 ayak olması gerekirken 7 ayak vardı ve bu yüzden power tuşuyla basmam ile dumanların yükselmesi bir oldu. İzmir’de oturuyorum. Gigabyte’ın servisinden memnunum. Kart için değişim iade formu verildi. Bende aldığım yer ile iletişime geçip değişin istedim ve sıfırı yollandı. Tek sıkıntı cidden uzun sürüyor. Benim 2 haftamı almıştı bu süreç. Şuan sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yapman gereken şu, anakartı sök ve kutusuna koy sata kabloları, arka braket falan koymasanda olur. Ve Arena Bilgisayar’ı ara ürünümde arıza var de ve anlaşmalı kargo kodu iste. Sonra bir kağıda adres bilgilerin ve şikayetini yaz. Faturanın fotokopisini çektir ve fotokopiyi de anakartın içine koy. Aynı zamanda anakartın içinden çıkan Arena Bilgisayar garanti belgesinin de kutunun içinde olup olmadığına dikkat et. Sonra Arena Bilgisayar’ın sana vermiş olduğu kod ile anlaşmalı kargo ile gönder. İlk olarak Arena Bilgisayar bakıcak. Sonra asıl Gigabyte servisi olan RMA teknolojiye yönlendirilicek. Oturduğun yer ile de alakası var. İstanbul’ da isen çok kısa sürer. Ama uzak şehirlerdeysen tahmini 2 haftanı alıcaktır. Geçmiş olsun. Bu arada şöyle bir dipnot geçeyim. Üzülmenizi istemem ama benim arızam ile sizin arızanız aynı tür arızalar değil. Bu yüzden bana da iade formu vericekler ümidine kapılmayın, sonradan üzülmenizi istemem. Ücret de çıkabilir yani. Çünkü yazılımsal kaynaklı olduğu için. Mesela BIOS lock olunca servis ücretle yapıyor. Bu da o tarz bir şey. Umarım gönlünüzce olur ama dediğim gibi sonradan üzülmenizi istemem. Bu yüzden bunu da dipnot geçtim. Tekrardan geçmiş olsun.
merhaba yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler servis ile uğraşmak yerine çözümü daha kısa yoldan çözdüm :) yakın çevremdeki arkadaşım ile mikroskop altında incelem yaptığımızda m_bios ve dual_bios entegrelerinin arızalandığını tespit ettik entegreleri değiştirip çözüme ulaştık, arada açılırken mavi ekran sorunuda alıyordum , arkadaşımın demesine göre zaten yakın zamanda bios entegrelerim gidecekmiş benim yapmış olduğum oc 'ta tuzu biberi olmuş, kısacası entegreleri değiştirdik ve oc işlemini yaptık 4.2Ghz 1.3V ta stabil olarak çalışıyor suanda .

Ne fark var acaba? 🤔
Üretim yapılırken ki tepside kalan Chiplerin konumu ve pişirilirken ki verdikleri tepki. Uçtakilerden ziyade ortada bile arızalı chipler olabiliyor.
1.png

Top Bottom