oc garantiyi bozarmı?

Kanka bozuyor diye biliyorum ama kesin bı bilgim yok
Sen genede riske atma sonra pişman olursun Allah korusun

Kanka bozuyor diye biliyorum ama kesin bı bilgim yok
Sen genede riske atma sonra pişman olursun Allah korusun
sistem stabil 4.0GHz e çıkıyor v1.4voltaj ile sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama ekran kartına oc yapmadım yaparsamda çakıyor maviyi

Oc yaptığın fark edilir ve sana şöyle derler sen Oc yapmıssın sıkıntı bundan olabilir kullanıcı hatası der.
%90 ihtimal bu sonucu alırsın

Bozmaz ancak ekran kartının ömrünü daha çabuk tüketmiş olursun.

Bilgisayarda işlemci ve ekran kartı işlemcilerinde oc yada oc siz ömür kısalır diye birşeydir yoktur. Araba değil bu km arttıkça motor aşınmıyor. İşlemciler gerek gpu gerek cpu voltaj git gellerinde, ani elektrik kesintilerinde genelde bozulur. İşim gereği teknik serviste yaptığımız için söyliyimde en azından doğru bilgiye sahip olsun okuyan arkadaşlar.

Bilgisayarda işlemci ve ekran kartı işlemcilerinde oc yada oc siz ömür kısalır diye birşeydir yoktur. Araba değil bu km arttıkça motor aşınmıyor. İşlemciler gerek gpu gerek cpu voltaj git gellerinde, ani elektrik kesintilerinde genelde bozulur. İşim gereği teknik serviste yaptığımız için söyliyimde en azından doğru bilgiye sahip olsun okuyan arkadaşlar.
arkadaşlar volkan oyun kuvvetlerinin videosunu izleyin derim ben izledim işlemciye zararı yok

Dediğim şey sadece bir ihtimal. Bilinçsizce overclock kullanımı sisteme zarar verebilir. Arkadaşın doğru voltaj fonksiyonlarını bulup uyarlaması gereklidir. Burda yanlış bilgilendirme yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,800
Üyeler
188,168
Son üye
batuyzane
Geri