KafasıMeşgul
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 454
- Konu Sahibi Konu Sahibi
bilinçsiz yapılan oc işlemciye zarar veriyorOC işlemi bozar diye biliyorum ben.
bilinçsiz yapılan oc işlemciye zarar veriyorOC işlemi bozar diye biliyorum ben.
Bozmaz ancak ekran kartının ömrünü daha çabuk tüketmiş olursun.ben işlemcime oc yaptım ama garanti dışı kalıyormu bilemedim kesin cevap verirmisiniz
sistem stabil 4.0GHz e çıkıyor v1.4voltaj ile sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama ekran kartına oc yapmadım yaparsamda çakıyor maviyiKanka bozuyor diye biliyorum ama kesin bı bilgim yok
Sen genede riske atma sonra pişman olursun Allah korusun
OC dan işlemci cortlarsa zaten, OC sıfırlaması yapamassın, bence fark ederler, ama fark etmeyebilirlerde.peki bunu fark ederlermi oc yaptığımı?
Hayır.ben işlemcime oc yaptım ama garanti dışı kalıyormu bilemedim kesin cevap verirmisiniz
Bozmaz ancak ekran kartının ömrünü daha çabuk tüketmiş olursun.
arkadaşlar volkan oyun kuvvetlerinin videosunu izleyin derim ben izledim işlemciye zararı yokBilgisayarda işlemci ve ekran kartı işlemcilerinde oc yada oc siz ömür kısalır diye birşeydir yoktur. Araba değil bu km arttıkça motor aşınmıyor. İşlemciler gerek gpu gerek cpu voltaj git gellerinde, ani elektrik kesintilerinde genelde bozulur. İşim gereği teknik serviste yaptığımız için söyliyimde en azından doğru bilgiye sahip olsun okuyan arkadaşlar.
Dediğim şey sadece bir ihtimal. Bilinçsizce overclock kullanımı sisteme zarar verebilir. Arkadaşın doğru voltaj fonksiyonlarını bulup uyarlaması gereklidir. Burda yanlış bilgilendirme yok.Bilgisayarda işlemci ve ekran kartı işlemcilerinde oc yada oc siz ömür kısalır diye birşeydir yoktur. Araba değil bu km arttıkça motor aşınmıyor. İşlemciler gerek gpu gerek cpu voltaj git gellerinde, ani elektrik kesintilerinde genelde bozulur. İşim gereği teknik serviste yaptığımız için söyliyimde en azından doğru bilgiye sahip olsun okuyan arkadaşlar.