Abdullah hoca daha cevap yazana kadar.T
esekkur ederim insallah bakar cok sik bu hatayi almaya başladım
Bios un ayarkarini varsayilana sıfırladım suan dediginiz gbi ama anakartim msi z490 tomahawk bakalim tekrar ayni hatai alicakmiyim en fazla 2 gune belli olur tesekkur ederiim tekrardan burdan ulasabilirmiyim sizeAbdullah hoca daha cevap yazana kadar.
Hicam bios a gir ayarları defoult yap.
Anakart Asus diyelim misal.
• Del e bas PC acikirken sonra biosacildiktan sonra F7 ye bas advenced mod acilcak sonra o yukarida belli yazilar yazıyor ya ordan klavyeyi saga dogru gotur exit yerine gel ordan ayarlarini sifirlayacak yer var bas... Sonra acilcak bekle.
Hocam haber edin.Bios un ayarkarini varsayilana sıfırladım suan dediginiz gbi ama anakartim msi z490 tomahawk bakalim tekrar ayni hatai alicakmiyim en fazla 2 gune belli olur tesekkur ederiim tekrardan burdan ulasabilirmiyim size
evet cok kötü hisettiren bir durum henuz failed hatası almadım ama alırsam tekrar foruma döneceğim teşekkür ederimHocam haber edin.
Cidden cok üzülüyorum PC cinde birinin sorun olunca.
XMP Ayarların açık mı ?arkadaşlar bilgisayarı açıyorum ve acılırken overclock failed hatası veriyor oc yapmadım stok halde işlemcim ne yapmalıyım daha öncede forum açmıştım ama çözücü yanıt alamadım bios pilini cıkarıp takmak işe yaramadı bozuk veya servıse gondermem gerek bı donanım mı var acaba lütfen yardım edermisinz
hata bu : https://forum.donanimarsivi.com/attachments/206c2e5b-eb46-479e-9581-9c38a1a96603-png.380793/
Hocam haber edin.
Cidden cok üzülüyorum PC cinde birinin sorun olunca
ayni hatayi tekrar aldın yardım edinnevet cok kötü hisettiren bir durum henuz failed hatası almadım ama alırsam tekrar foruma döneceğim teşekkür ederim
XMP/DOCP açıkken MEMTEST86 yapmış mıydın?
DOCP=XMP' nin ASUS anakartlardaki ismi. Yani farklı bir şey değil. Test 0 error mu geçti? 0 error ise BIOS sürümün nedir?xmp acıkken yaptım docp nedir tekrar yapayımmı