Neler Yeni

OC yapmak anakartı yorar mı? Satışı etkiler mi? İşlemciye zarar verir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emirhan Karkoç
Merhaba elimdeki sisteme oc yaptım fakat aklımda bir kaç soru var. 1.si satışını etkiler mi 2.si anakartı yorar mı 3.sü 0.210 üstü işlemciye zarar verir mi anakart öyle diyor. R5 1600 Af 3.7 Ghz için 0.200 ideal mi fazla voltajmı iyi olabildiği kadar düşük mü

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
BIOS'u sıfırla öyle sat.

Rootz

80+
O nasıl başlık tövbe tövbe dedim girdim konuya :D

Anakart için sorun olacağını sanmıyorum ancak soğutma yetersizse işlemciyi hırpalayacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emirhan Karkoç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O nasıl başlık tövbe tövbe dedim girdim konuya :D

Anakart için sorun olacağını sanmıyorum ancak soğutma yetersizse işlemciyi hırpalayacaktır.
stok kullanıyorum ama ortalama 50 60 derce gta da cinebench 77 geçmedi ortalama 75

Rootz

80+
stok kullanıyorum ama ortalama 50 60 derce gta da cinebench 77 geçmedi ortalama 75

Profesyonel olarak bilgin yoksa OC işleri ile uğraşma derim. Satarken sorun çıkarmasa bile kullanım ömrünü durduk yere diplere çekersin haberin olmaz. FX8320 kullanıyorum ben bile son 1 yıldır OC yapmaya başladım, işlemcin yeni nesil stok hızlarda da işini görecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emirhan Karkoç
Profesyonel olarak bilgin yoksa OC işleri ile uğraşma derim. Satarken sorun çıkarmasa bile kullanım ömrünü durduk yere diplere çekersin haberin olmaz. FX8320 kullanıyorum ben bile son 1 yıldır OC yapmaya başladım, işlemcin yeni nesil stok hızlarda da işini görecektir.
Çok bir bilgim yok ama performansı sonuna kadar almak istiyorum ve tek tek denedim en düşük bu 150de falan cinebenchin ortasında cinebench hata veriyor

RmzDayi

80+ Silver
eğer hatalı yapılmış bir şey yok ise sorun olmaz.
Ama ürünleri satarken dürüst satıcı düsturu ile ürünün geçmişi hakkında doğru bilgi vermek gerekir diye düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emirhan Karkoç
eğer hatalı yapılmış bir şey yok ise sorun olmaz.
Ama ürünleri satarken dürüst satıcı düsturu ile ürünün geçmişi hakkında doğru bilgi vermek gerekir diye düşünüyorum
Peki hata varmı nereden anlayacağım işlemci çalışıyor art arda 4 cinebench yaptım bir şey olmadı en yüksek 77 derece ortalama 75 oyunlarda 55

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,169
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Düzgün yapılan overclock anakartı yormaz. Satışı etkileyebilir, sen ilana overclock yapılmıştır yapınca overclockun zararlı bir işlem olduğunu sananlar anakartı almaktan vazgeçecektir. Yine aynı şekilde düzgün yapılan overclock işlemciye zarar vermez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emirhan Karkoç
Düzgün yapılan overclock anakartı yormaz. Satışı etkileyebilir, sen ilana overclock yapılmıştır yapınca overclockun zararlı bir işlem olduğunu sananlar anakartı almaktan vazgeçecektir. Yine aynı şekilde düzgün yapılan overclock işlemciye zarar vermez.
Nerden doğru yaptığımı anlayacağım isterseniz bilgi vereyim

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,169
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Nerden doğru yaptığımı anlayacağım isterseniz bilgi vereyim
Doğru yaptıysan kendini belli eder. Yani eğer overclock yaptıktan sonra işlemciyi gidip de 90-100 derecelerde çalıştırmadıysan doğrudur. Yani yanlış yapmaktan kastım bileşenlerin fazla ısınması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Emirhan Karkoç
Doğru yaptıysan kendini belli eder. Yani eğer overclock yaptıktan sonra işlemciyi gidip de 90-100 derecelerde çalıştırmadıysan doğrudur. Yani yanlış yapmaktan kastım bileşenlerin fazla ısınması.
Yani yazdığım gibi cinebench art arda 4 test de en fazla 77 ortalama 75 gta 5 de ortalama 55 iyi midir birde performans için vysync kapattım ekrandaki 30 fps altı gibi olanlar o yüzden mi benchmark 80 100 fps verdi

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,169
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Yani yazdığım gibi cinebench art arda 4 test de en fazla 77 ortalama 75 gta 5 de ortalama 55 iyi midir birde performans için vysync kapattım ekrandaki 30 fps altı gibi olanlar o yüzden mi benchmark 80 100 fps verdi
Evet sıcaklıklar ideal. FPS konusunda bir fikrim yok, değişikmiş.

Top Bottom