Neler Yeni

Oculus quest 2 vs meta quest 3 vs meta quest 3s

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
halit
Merhaba internette araştırma yapmaktan beynim sulandı kafam allak bullak oldu. VR gözlükler konusunda bilgili ve tecrübeli birileri yardımcı olursa sevinirim.

Kullanımın ana amacı yarış simülasyonu oyunlar.
Araştırdığım kadarıyla sadece gözlük kullanımında veya gözlük içerisinden oyun oynandığında grafik kalitesi fark ediyor muş.
Pc üzerinden oynanacak oyunlarda örneğin asetto corsa, half life alyx vs bu üç gözlükte 4k görüntü kalitesi verir mi?

Meta quest 3 ve 3s sanırım sadece gözlük kullanırken aynı zamanda dış ortamı görebiliyoruz? Öğrendiğim kadarıyla 3s dış ortamı 3 e göre biraz daha kötü gösteriyor. Peki gözlük içerisinde ki oyunları oynarken de ikisi de 4k oynatıyor mu oyunları, inceleme videoları hep İngilizce bu yüzden bir çok detay farkını anlayamadım.

Dipnot : Pc de kullanacağım ekran kartı rtx 3060 12 gb bunu da göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kako

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kaan Ünlü
Meta quest 3s, quest 2'nin ekranıyla quest 3ün donanımının birleştirilmiş quest 2 yerine çıkmış yeni bir versiyon. Oyunlarda çözünürlüğün daha iyi olmasını istiyorsan quest 3 alman daha doğru olur. Ama ingilizce videolarda anlatılan şeylerden birisi akıcı olan oyun esnasında 3s ile 3ün arasındaki görüntü farkının o kadar hissedilmediği ama durağan ekranlarda (lobiler, resimler, arkaplanlar) 3s'in ekranının kalitesizliğinin hissedildiği.
Ancak Quest 3ün yoksa ve biraz vakit geçirmemişsen quest 3sin ekranı da oldukça güzel gözüküyor. Quest 3ün lensleri ve ekranı 3s'e göre daha güzel daha kaliteli ve daha rahat bir gözlük. Ancak aralarındaki fiyat farkından dolayı genel olarak quest 3s daha mantıklış diye düşünüyorum. Etrafını görme yani mixed reality özelliği bazı oyunlarda zorunlu olarak aranan bir özellik o yüzden önemli. quest 3 ü arkadaşımda denedim 3s'i kendime almayı daha uygun gördüm fiyatından dolayı

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
halit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pc oyunlarında kalite farkı oluyor mu 3 veya 3s olması? Ekran kartı üzerinden mi veriyor görüntüyü

Top Bottom