Odyssey G65B aldım, hangi testleri ve hangi ayarları yapmalıyım

Kemowee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
295
Bütçe
10000
Arkadaşlar herkese merhaba;

Odyssey G65B model sipariş yarın elime ulaşacak. Ölü piksel-ghosting testleri için önerdiğiniz doğru sonuçları verebilecek siteler hangileridir acaba? Bir de bu monitörde ilgili testleri yaptıktan sonra herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu daha iyi performans veya görüntü kalitesi için? Yoksa direkt kablosunu takıp PC ye bağlayıp dümdüz kullanayım mı 240 Hz seçtikten sonra?

Bilgisi olan arkadaşların dönüşlerini beklemekteyim

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hocam öncelikle hayırlı olsun googleye ghosting test yazıp ilk çıkan sayfada test edebilirsin her sayfa aynı sonucu verecektir aynı şekilde ölü Pixel test yazıp da önüne gelen sayfalarda test yapabilirsin ki zaten bu siteler özel olarak bunlar için tasarlandı hatalı sonuç verme olasılıgi yoktur
Hım tamamdır hocam dönüşün için çok teşekkür ederim. Bu performans testlerinde her site doğru sonuç vermiyor ya belki bunlarda da öyle durumlar vardır diye merak etmiştim aydınlandım. Peki bu monitörde ekstra olarak yapmam gereken bir ayar var mıdır acaba bu konuda bilginiz var mıydı? İyi dilekleriniz için teşekkürler bu arada

Hım tamamdır hocam dönüşün için çok teşekkür ederim. Bu performans testlerinde her site doğru sonuç vermiyor ya belki bunlarda da öyle durumlar vardır diye merak etmiştim aydınlandım. Peki bu monitörde ekstra olarak yapmam gereken bir ayar var mıdır acaba bu konuda bilginiz var mıydı? İyi dilekleriniz için teşekkürler bu arada
Odysey Ayar yapılması gereken bir monitör değil dp kablosu ile takip kullanabilirsin baktın gözüne hoş gelmedi monitörün menüsüne girip orda kapalı olan vdr HDR gibi özellikleri açabilirsiniz ve ya kapatabilirsiniz sizin tercihiniz

Odysey Ayar yapılması gereken bir monitör değil dp kablosu ile takip kullanabilirsin baktın gözüne hoş gelmedi monitörün menüsüne girip orda kapalı olan vdr HDR gibi özellikleri açabilirsiniz ve ya kapatabilirsiniz sizin tercihiniz
Tamamdır hocam çok teşekkürler. Başlangıçta herhangi bir ayar yapmak gerekmiyor yani kısacası. Tepki süresi konusunda yavaş diye bir yorum görmüştüm de acaba onu artırmak için bir şeyler yapılabilir mi gibisinden sormuştum ama gerek yok diyorsanız şu anlık gerek yok

Arkadaşlar herkese merhaba;

Odyssey G65B model sipariş yarın elime ulaşacak. Ölü piksel-ghosting testleri için önerdiğiniz doğru sonuçları verebilecek siteler hangileridir acaba? Bir de bu monitörde ilgili testleri yaptıktan sonra herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu daha iyi performans veya görüntü kalitesi için? Yoksa direkt kablosunu takıp PC ye bağlayıp dümdüz kullanayım mı 240 Hz seçtikten sonra?

Bilgisi olan arkadaşların dönüşlerini beklemekteyim
https://www.eizo.be/monitor-test/ çoğu testi buradan yapabilirsin. Renk,ölü piksel,ışık sızması vs

buradan da ghosting

• Beğen
Çok teşekkür ederim kral dönüşün için. Linkteki siteleri kullanacağım :)
Başka monitör veya laptop varsa elinde renkleri kıyaslamanı öneririm. Ben 9 yıllık laptoptan geçtim hiç görmediğim renkleri görmeye başladım. Gerçek kırmızı mavi neymiş gördüm

Başka monitör veya laptop varsa elinde renkleri kıyaslamanı öneririm. Ben 9 yıllık laptoptan geçtim hiç görmediğim renkleri görmeye başladım. Gerçek kırmızı mavi neymiş gördüm
Ahahaha kral valla yüzde yüz haklısındır bu konuda ben de sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum teknoloji anlamında ekonomi izin verdiği sürece :D Elimde mevcut 2 monitörüm var zaten onların testlerini de yapayım bu linklerden hiç test yapmamıştım ikisine de valla

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,356
Üyeler
183,104
Son üye
Qwerty10
Geri