Neler Yeni

Odyssey G9 monitörü ile oyun oynarken bilgisayar çöküyor.

metzchi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
metin

Arkadaşlar selam.

Benim bir sorunum var yukarıda eklediğim videoda bir çok detayı anlattım 2 dakikalık bir video zamanınızı almazsam eğer izlerseniz çok sevinirim.

Çift monitörüm var Samsung G7 Odysey ve Samsung G9 Odysey OLED 49 inçlik. G9 ile PUBG, ETS ve FİFA24 oynarken bilgisayarım kapanıyor tamamen.

Normal şartlarda bu kapanmanın sebebini 1 aydır bulamamıştım fakat bugün sebebini buldum. Sebep tamamen Odyssey G9 monitör ile oynadığım zaman oluyor.

NOT : ( 2 EKRANDA 240 HZ )

G9 DP Kablosunu kasadan çıkarıp 2. monitörüm olan Odyssey G7 'i tek başına kullanarak oyun oynadığım zaman hiç bir kapanma sorunu yaşamıyorum.

Sistem bilgilerini aşağıya yazıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ROG Strix 3090

Asus Thor 1200W Güç Kaynağı

AMD Ryzen 9 5950x İşlemci

ROG Strix x570-E Gaming Wifi 2 Anakart

metzchi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
metin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SON DURUM: MSI Afterburn uygulamasından ekran kartının power limitini 70 e düşürdüm. Yani %70 çalışacak hala getirdim ve şu an hiç bir oyunda bilgisayar kapanmıyor. Ama sürekli böyle mi kullanmam gerekiyor yani ekran kartından %100 verim alamayacak mıyım sizce?

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
a a

.YUNUS.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
YUNUS
sorunlu olan cıhazı başka bir PC de aynı sendeki gibi dene. Test ile ancak anlasılır hocam. birde öncesin de monitorlerin yazaılım güncellemsını de yap. inan pc de bazen cok saçma nedenler ile sorunlar olabılıyor..hatta birde başka bir çoklu piriz ile dene :) kullandıgın Fişin Kablosu nasıl mesela ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

buna benzer durum banada olmuştu araştırmıştım KARNEL 41 denen saçma bir hata ile karşılaşmıstım. ama birden fazlar çözümu veya sorunu oluydu.
sen birde oyunları ve ekrankartı yuk testını 1080p,2K,4K olarak testler yap. bakalım neler olacak. anakart yazılımı flanda bak son sürüm yükle.. yanı olabılecek birçok testi yap

Son düzenleme:

metzchi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
metin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir durum daha yaşadım bugün. Normal de cs 2 de 5120x1440 çözünürlüğünde hiç bir problem olmuyordu bilgisayar kapanmıyordu. Ama şöyle bir durum oldu 1-2 saat oynadıktan sonra discorddan arkadaşa 5120x1440 çözünürlüğe sahip monitörün ekran paylaşımını açtım ve bilgisayar 2 dakika sonra kapandı. Çok garip..

NOT : BU ARADA BİLGİSAYAR KAPANAN OYUNLARDA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 5120X1440 'dan 2560x1440 A DÜŞÜRDÜĞÜM ZAMAN BİLGİSAYAR KAPANMIYOR, YADA AFTERBURNDAN GPU POWER LİMİTİ 70 E DÜŞÜRDÜĞÜM ZAMANDA DA KAPANMIYOR..

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Cenk
Bence sorun güç kaynağı sorunu diye düşünüyorum.Arkadaşın dediği gibi monitörü başka bilgisayarda dene.

Top Bottom