Öğrenciyim akvaryum kurmak istiyorum.

furkankong

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
341
Öğrenciyim cam da dahil hiçbirseyim yok diyelim bir akvaryum kurmak istiyorum babam çok seviyor o uğraşsın diye kurmak istiyorum orta veya düşük bütçeli akvaryum kurulumu için yardım eder misiniz çok aşırı büyük olmasına gerek yok.

Öğrenciyim cam da dahil hiçbirseyim yok diyelim bir akvaryum kurmak istiyorum babam çok seviyor o uğraşsın diye kurmak istiyorum orta veya düşük bütçeli akvaryum kurulumu için yardım eder misiniz çok aşırı büyük olmasına gerek yok.
akvaryum masraflarını sen karşılayacaksan hiç bulaşma şuan orta kalite bi dış fitre 5-6k dan başlıyo iç filtreler de pahalı sadece filtreler 7-8k tutar bide bunun elektiriği var filtreler ve ısıtıcı 7/24 çalışması lazım

akvaryum masraflarını sen karşılayacaksan hiç bulaşma şuan orta kalite bi dış fitre 5-6k dan başlıyo iç filtreler de pahalı sadece filtreler 7-8k tutar bide bunun elektiriği var filtreler ve ısıtıcı 7/24 çalışması lazım
off maliyetliymiş pipo filtre falan var diye biliyorum düşük bütçeli fazla büyük olmayan akvaryum da iş yapmaz mı.

bu videoda adam pipo filtre ile güzel bi akvaryum yapmış sende böyle yapabilirsin ama besleyeceğin canlıların akıntı sevmeyen balıklar olması lazım çünkü pipo akıntı yapmıyor pipo ile beraber hava motoru da alman lazım 5 vatlık bi hava motoru çook az elektirik harcar sende bu videodaki gibi yapabilirsin
elektirik ücretini chat gpt ye yaşadığın ili söyleyerek hesaplattırabilirsin

bu videoda adam pipo filtre ile güzel bi akvaryum yapmış sende böyle yapabilirsin ama besleyeceğin canlıların akıntı sevmeyen balıklar olması lazım çünkü pipo akıntı yapmıyor pipo ile beraber hava motoru da alman lazım 5 vatlık bi hava motoru çook az elektirik harcar sende bu videodaki gibi yapabilirsin
elektirik ücretini chat gpt ye yaşadığın ili söyleyerek hesaplattırabilirsin
ya elektrik ücreti sorun değil de onu babam ödüyor ben kurulum masrafındayım öğrenci olduğum için maksimum 5-6 k ya cıkabilirim zorlasam belkide artar nasıl kurulur bilmiyorum buradaki pet shoplara gitsem net kazık yerim bide bizde eskiden bi akvaryum vardı ama onu attılar net bi 200-300 litre alıyordu çok güçlü bi iç filtresi vardı ama bildiğim kadarıyla iç filtreler çok fazla akıntı yapıp balıkları yoruyormus.

fazla paran gıder usttekı arkadasın dedıgı gıbı. sonradanda masrafları olucak

fazla paran gıder usttekı arkadasın dedıgı gıbı. sonradanda masrafları olucak
sonra çıkan masrafları babam karşılar ilk seferde ne kadar masraf gider çok büyük değil orta büyüklükte akvaryum için.

yani çok değilmiş biraz biriktirsem olur yapabilirim.
Önce ne besleyeğine karar sonra ona göre boyut bul. Sarı siteye gir 2.el akvaryumlara bak. Uygun bir taneyi al. Küçük akvaryum için pipo orta için şelale veya iç. Büyükse de dış filtre bak.

Büyük bir şey istemiyorsan ve beklentin çok değilse, çok bişi tutmaz.
Ben mesela aşağıda ki küçük akvaryuma (40L) baya harcadım :D Ama karşısında izle izle bitiremiyorum, değdi bence. Hele bir de bitkiler istediğim gibi büyüsün, sarsın off.

1756052941074.webp
1756052951064.webp

1756053063304.webp

Neon tetra ve karideslerin odluğu 60 litre bir akvaryum kurarsın ben 100 litre akvaryum kurdum 2 bin tl tuttu

motor ve akvaryumu nereden temin ettiniz kum yem falan
Kum filtre falan petshoptan aldım akvaryumuda komşumuz kullanmıyordu mobilyalı bir akvaryumdu 800 tl paraya aldım çok ucuza verdi sağolsun ciklet besliyorum ama vericem balıkları kavga ediyorlar lepistes bakıcam

Geri