Neler Yeni

Öğretmenim. Nasıl bir sistem kuracağım konusunda kararsız kaldım. Önerilerinize ihtiyacım var.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Hocam belki bu sistemi toplayabilirsiniz:
Alıntıyı görüntüle
Akakçe diye bir site var buradan en ucuz fiyatlara ulaşabilirsiniz.
Bir de ssd almanız lazım onun için de:

bunu öneririm. Şu anki fiyatı 8.000 TL civarı tutuyor ama indirimlerle daha ucuza getirebilirsiniz belki
İyi değil.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
2060 daha iyi olur.
veya
veya
veya
650W MWE bronze V2 de olabilir.
kaç tl tuttu bu sistem neden yazmıyorsunuz yahu?

Simerush

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Sungur
Instagram
semihsungur26
Steam
semihsungur_1
Bütçemi yazmayı unutmuşum. Ortalama olarak 7000 TL civarında bir bütçem olduğunu göz önüne alabiliriz.
Hocam 7000 tl bütçe sadece sistem için olan bütçe mi yoksa 7000 tl'ye monitör de dahil mi?

KeremHoca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Kerem
@KeremHoca hocam matematik hocası iseniz grafik tablet almanızda fayda var ders daha verimli geçiyor.
Grafik tabletim var. O olmadan ders anlatmam hiç de anlamlı olmazdı öğrenciler için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam trigonometreyi işler misiniz
Trigonometri işlenir elbet.

Ben sizin toplarım hocam dert etmeyin hala Eskişehirdeyseniz seve seve toplarım :)
Ah işte Eskişehirde değilim ne yazık ki. Konyadayım 3 yıldır. En çok kafamı kurcalayan nasıl toplayacağım...

Hocam 7000 TL bütçe sadece sistem için olan bütçe mi yoksa 7000 TL'ye monitör de dahil mi?
Sadece sistem. Monitörüm var.

Son düzenleme:

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Grafik tabletim var. O olmadan ders anlatmam hiç de anlamlı olmazdı öğrenciler için.

Trigonometri işlenir elbet.

Ah işte Eskişehirde değilim ne yazık ki. Konyadayım 3 yıldır. En çok kafamı kurcalayan nasıl toplayacağım...

Sadece sistem. Monitörüm var.
çok zor bişey değil kendiniz kurabilirsiniz gerçekten yada gerçekten güvendiğiniz birine kurdurtabilirsiniz ama her bilgisayarcıya güvenmeyin parça çalıyorlar

OZ.Wizard

80+
Merhaba sayın meslektaşım ben de İngilizce öğretmenliği yapmaktayım. Önceki sayfalarda yazıyor mu bilmiyorum ama hız istiyorsanız tercihinizi mutlaka m2 ssd modellerinden yana kullanın. Sesi azaltma konusunda pek bilgim yok ama bazı işlemci modellerinde stok fanlar çok sesli oluyormuş. Bunun için de sıvı soğutma kullanılıyor diye biliyorum. Söylendi mi bilmiyorum fakat oyun konusu oldukça göreceli, hangi oyunu oynamak istediğinize, ya da future-proof denilen gelecekte de sizin işlerinizi yürütecek, yeni nesil(mesela 2021 çıkışlı) oyunları oynatacak bir sistem isterseniz tabii ki fiyat değişiyor. Şahsen ben size kuru da göz önünde bulundurarak 3060ti ekran kartı içeren bir sistem öneririm. Şahsen bu sistemle isteklerinizi göz önünde bulundurarak söylüyorum, çok rahat beş sene idare edebilirsiniz. Ancak 3060ti içeren sistemler 9500₺’den başlıyor. Bunu da bilmeniz gerek tabii ki.

samet4747

80+ Platinum

samet4747

80+ Platinum
Bu çok iyiymiş. Deneyebiliriz
Hocam kenarda bir tane tornavida olsun hallederiz. Birde kablolamada biraz sıkıntı yaşarız onuda hallederiz sizin sayenizde birazck matematik biliyorum size borçluyum hoca :D

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Sevgili arkadaşlar merhabalar. Ben 35 yaşında bir matematik öğretmeniyim. Elimde şu an ekte ekran görüntüsü ile özelliklerini göreceğiniz sistemi kullanıyorum. 10 yılı geçti bu sistemi kuralı. O yüzden yeni bir sisteme ihtiyacım var. Altta sıraladığım durumlara uygun sistem önerirseniz çok sevinirim.
1.) PC'de hızı ve tıkladığım anda hemen işlemin gerçekleşmesini beklerim. Tıkanıp kalmasına tahammül edemiyorum. Hızlı olmalı. Örneğin hızlı açılabilmeli. Aynı anda 8-10 sekme açıkken aralarda hızlı geçebilmeli vs...
2.) Ses. Şu an ki PC çok eskidiğinden aşırı sesli çalışıyor. O yüzden neredeyse sessiz diyebileceğimiz bir sistem olmalı. Bu çok önemli benim için.
3.) PC'de pek oyun oynamam. Genelde Playstation üzerinde oynarım. Ama yine de merak ettiğim bir oyun olursa açıp denemek isterim.
4.) Şık ve güzel bir kasa olması hoşuma gider.
5.) En önemlisi uzun bir süre beni götürebilmeli. En az 6-7 belki de 10 yıl kullanacağım bir sistem kurmalıyım.

Bana bu şartlar çerçevesinde güzel sistem önerilerinde bulunacağınızdan şüphem yok.

Şimdiden teşekkür ediyorum...
Hocam 7kya monitör felan dahil oyun odaklı bir sistem kurarız zaten isterseniz canlı göeüşmelerde isterseniz 20 tane aynı anda sekmede size bir sıkıntı yaratmaz piyasadaki tüm oyunları da açar bizzat ilgilenmek isterim

KeremHoca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Kerem
Merak ettiğim bir şey var. Ryzen 3500x ile 3600x arasında 700TL fark var. Bu farka değer mi? Ne fark var aralarında?

sc4rled

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
scarled.
Merak ettiğim bir şey var. Ryzen 3500x ile 3600x arasında 700TL fark var. Bu farka değer mi? Ne fark var aralarında?
sadece oyun odaklı bir pc toplanıyorsa 3600x gereksiz, sadece çekirdek sayısı yüksek 3600x´in

Top Bottom