Neler Yeni

Okulu Bırakmalı mıyım?

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
efe can
Arkadaşlar suan 14 yasındayım yakında 15 olucam ve 9. sınıfım. Anadolu lisesinde okuyorum ve universite okunmadan anca lise diploması alınıyor diye biliyorum. Diplomada bizi meslek sahibi yapmıyor. Bu gidişle sınıfta kalıcam. Meslek lisesine geçip 1 gün okula gidip kalan zamanlar çalısıp hem para kazanıp meslek mi edinmeliyim yoksa üniversitemi okuyayım ? derslerim orta gibi ama biraz düşüğe kaçık. Çok kararsızım. Napmalıyım ?

Arkadaşlar suan 14 yasındayım yakında 15 olucam ve 9. sınıfım. Anadolu lisesinde okuyorum ve universite okunmadan anca lise diploması alınıyor diye biliyorum. Diplomada bizi meslek sahibi yapmıyor. Bu gidişle sınıfta kalıcam. Meslek lisesine geçip 1 gün okula gidip kalan zamanlar çalısıp hem para kazanıp meslek mi edinmeliyim yoksa üniversitemi okuyayım ? derslerim orta gibi ama biraz düşüğe kaçık. Çok kararsızım. Napmalıyım ?
Okuyasın yoksa mesleğe gidip meslek öğrenmen daha iyi olur hem harçlığını da çıkarırsın

mbu.berke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Berke
Hocan ben suan 9 olsam ve herhangi bi mesleğe böyle ilgi duysan asla düsünmem geçerim eğer calısmak gibi bi hedefin yıksa geçmeni tavsiye ederim mesleğin elinde olur ve garclıkda kazanırsın eğer okursan calıs calıs hep devam edicek yani uni gecince biticek gibi bi kaidesi yok bence geçebilirsin ikgi duydugun bi meslek bölümüne

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
efe can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocan ben suan 9 olsam ve herhangi bi mesleğe böyle ilgi duysan asla düsünmem geçerim eğer calısmak gibi bi hedefin yıksa geçmeni tavsiye ederim mesleğin elinde olur ve garclıkda kazanırsın eğer okursan calıs calıs hep devam edicek yani uni gecince biticek gibi bi kaidesi yok bence geçebilirsin ikgi duydugun bi meslek bölümüne
Hocam gecsem bilgisayarcıya girsem yaşadıgım yerde ne adam gibi sanayi var nede bi bilgisayarcı. Bilgisayarda anlıyorum ve seviyorum. Sanayiden biraz anlıom

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Üniversiteye girmek zor değil 11. Sınıfa geçtiğinde ders çalışmaya başla (Ben çalışmadım belam sikildi 12de) yapman gerekenler haldır haldır ders çalışmak değil evde günde ödevlerinin üstüne 1.5 saat ders çalış

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
574
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Kardeşim eğer bir mesleğe ilgin varsa ve ortalamanın üstünde bir üniversite kazanıp akademik anlamda başarılı olabilirim demiyorsan bence de en iyisi mesleğe git, sonra da git üniversite bile okuma direk işe başla, okumak artık sağlam bölüm ya da üniversite değilse gereksiz.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Lise mezunluğu şart. Düz lise istemiyorsan da meslek lisesi olur, çıraklık okulu olur. Çıraklık okuluna gidersen bir gün okul 4 gün işe gidersin. Çıraklık maaşı şuan 5400 lira falan olması lazım

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Serdar Akyaka
Okumaya istek ve azmi olmayan bir insanı fazla zorlamamak gerektiğini düşünüyorum. Senin adına biz karar veremeyiz. Ben iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanacak azim ve iradeye sahibim diyorsan tabii ki oku. Ben bunu yapamam diyorsan iş imkanı bol olan bir bölümde 2 yıllık myo okuyabilirsin. Bunu da yapamam dersen eğer geçiş imkanı varsa meslek lisesi, çıraklık okulu gibi yerlere geçmeye çalış. Karar senin dostum. Ben olsam meslek lisesi + 2 yıllık myo okurdum.

Son düzenleme:

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
yunusemre
ne yaparsan yap meslek lısesıne dusme nerde ***** hayırsız ınsan var hepsı meslek lısesınde 12.sınıfta stajdada canın cıkıyor bolume gore devletın ıscı fabrıkası adeta

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Telli
Evet sanayide iyi para var, ama şimdi girsen 10 sene sonra adam akıllı para kazanmaya başlarsın ki o da kendi yerin falan olursa. Neden böyle düşündüğünü de anlıyorum, senin yaşında derslerden sıkılan birçok erkek bunu düşünmüştür. Ama bunu yapan her tanıdığım daha sanayisinin 2. senesinde pişman oluyor. Tırnaklarından geçmeyen yağ kirleri, her gün eve çok yorgun ve kirli olacağını, o yorgunlukla duş almaya bile üşeneceğini, yazın sıcağında kışın soğuğundaki zor şartları vs. hepsini de göz önüne alarak karar ver.

Ha sanayide değil de esnafta çalışacağım, onda da durum çok farklı olmayacak. Geç saate kadar dükkan bekle, üç kuruş harçlığa çalış, yine aynı şekilde 3-5 sene sonra kendi yerini açıp tutturursan para kazanabilirsin, günümüzde artık esnaf olmanın da zor olduğunu unutma.

Bu iki seçeneğe olumsuz baktık, bir de okumaya devam edeceğini varsaydığın duruma da olumsuz bakalım. Derslere ilgin yoksa iyi kötü zaten mezun olursun liseden. TYT'den 3-5 soru çözmen bile en kötü seni 2 yıllık üniversiteye atıyor. 2 veya 4 yıllık üniversiteye gidip mezun olduktan sonra işsiz kalma ihtimalin var ve yaşın da 20-22 arası olacak.

Tüm bu durumlara göre kararı senin vermen gerekiyor. Sana verebileceğim tavsiye hangisini seçersen seç kararından şüphe duyma ve sonuna kadar o kararını kovala.

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emre
ne yaparsan yap meslek lısesıne dusme nerde ***** hayırsız ınsan var hepsı meslek lısesınde 12.sınıfta stajdada canın cıkıyor bolume gore devletın ıscı fabrıkası adeta
Meslek lisesi mi okudun hiç bilmiyorum ama tamamen senin şansına öyle denk gelmiş. Bilgisayar Programcılı Ağ Sistemleri çıkışlıyım ve stajerlik yaptığım zaman bana hocalar iş yeri bulmuştu orada çalıştığım zaman adamların sadece bildiğiniz getir götürünü yapıyordum. Sonra hocama itiraz ettim ve beni farklı bir firmaya yönlendirdi şu an ise 20 yaşındayım ve staj yaptığım firmada tam zamanlı çalışıyorum. Açıktanda üniversite okuyorum. Meslek lisesinin kıymetini bilenler için çok büyük bir nimettir. Ayrıca nerede hayırsız insan varsa dediğin cümleye katılmıyorum. Eğer aklı yerinde bi insan isen hayırsız değilde sana ve çevresine yararlı insanları bulabilirsin, benim arkadaş çevrem öyleydi mesela.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Meslek lisesinde sadece meslek dersleri yok. Ana dersler yine var. Bir gün çalışıp bir gün okula gitme durumu staj dönemlerinde olur. O da olursa.

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emre
Evet sanayide iyi para var, ama şimdi girsen 10 sene sonra adam akıllı para kazanmaya başlarsın ki o da kendi yerin falan olursa. Neden böyle düşündüğünü de anlıyorum, senin yaşında derslerden sıkılan birçok erkek bunu düşünmüştür. Ama bunu yapan her tanıdığım daha sanayisinin 2. senesinde pişman oluyor. Tırnaklarından geçmeyen yağ kirleri, her gün eve çok yorgun ve kirli olacağını, o yorgunlukla duş almaya bile üşeneceğini, yazın sıcağında kışın soğuğundaki zor şartları vs. hepsini de göz önüne alarak karar ver.

Ha sanayide değil de esnafta çalışacağım, onda da durum çok farklı olmayacak. Geç saate kadar dükkan bekle, üç kuruş harçlığa çalış, yine aynı şekilde 3-5 sene sonra kendi yerini açıp tutturursan para kazanabilirsin, günümüzde artık esnaf olmanın da zor olduğunu unutma.

Bu iki seçeneğe olumsuz baktık, bir de okumaya devam edeceğini varsaydığın duruma da olumsuz bakalım. Derslere ilgin yoksa iyi kötü zaten mezun olursun liseden. TYT'den 3-5 soru çözmen bile en kötü seni 2 yıllık üniversiteye atıyor. 2 veya 4 yıllık üniversiteye gidip mezun olduktan sonra işsiz kalma ihtimalin var ve yaşın da 20-22 arası olacak.

Tüm bu durumlara göre kararı senin vermen gerekiyor. Sana verebileceğim tavsiye hangisini seçersen seç kararından şüphe duyma ve sonuna kadar o kararını kovala.
Hocam meslek lisesi sadece sanayi ile bitmiyor. Mesela elektriğe ilgisi varsa okuyabilir ve ileride çok güzel para kazanabilir. En basitinden benim yakın arkadaşım var kendisi elektrik bölüm çıkışlı ve üniversite okumadı, şu an nereden baksan çocuk 30k alıyor. Ayrıca arkadaş bilgisayarla uğraşmayı sevdiğini söylüyor. Eğer benim gibi şansı yaver giderse güzel yerlere gelir.

Top Bottom