OKULU BIRAKMALI MIYIM

Reaksiyon skoru
1
Selam arkadaşlar ben 11. Sınıf öğrenciyim 1 senedir reklam tabela sektöründe çalışıyorum işin zorluklarini ne kadar para kazandıklarını vs biliyorum üniversite okumak istemiyorum evet biliyorum lisede son senem ama bırakıp açıktan bitirmek istiyorum bu 1 yıl içerisinde meslekte ustalaşıp yüksek maaslarla ise başlayabilirim sizce bırakmalı mıyım

elinde en kötü bir lise diploması olsun 1 sene kalmış zaten lisedeki zamanı ayırmak yerine üniversitedeki zamanı ayır

Selam arkadaşlar ben 11. Sınıf öğrenciyim 1 senedir reklam tabela sektöründe çalışıyorum işin zorluklarini ne kadar para kazandıklarını vs biliyorum üniversite okumak istemiyorum evet biliyorum lisede son senem ama bırakıp açıktan bitirmek istiyorum bu 1 yıl içerisinde meslekte ustalaşıp yüksek maaslarla ise başlayabilirim sizce bırakmalı mıyım
Bırakma Knk Son 1 Senen Kalmış Boşver

Kardeşim elinde iyi kötü diploma olsun. İster açıktan bitir, ister normal bitir. Ama liseyi bitir.

Reklam sektöründeyim. Lise hiç bir şeye yaramıyor. Ülkemiz de artık üni. mezunu olmak bile birşeye yaramıyor. Ama yinede elinde lise diploması olsun. Arkadaşlar devam et demiş ama bana kalırsa bırak. Bende açıktan okudum ve 2 senede bitirdim. Bırak para kazanmaya başla. Ekstra işler yap. Yaşıtların okurken sen para kazanmaya başlayınca daha iyi oluyor. Hayalini kurduğun, araba, motor veya sistemi erkenden alma imkanın oluyor. Onlar okurken senin kazandığın parayla gezmen daha güzel oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

28 yaşındayım 13/14 yaşından beri çalışıyorum liseyi açıktan bitirdim. Hayatımda keşke yapmasaydım dediğim hatalarım oldu. O hataları yapmasaydım şimdi çok daha farklı yerlerdeydim.

Reklam sektöründeyim. Lise hiç bir şeye yaramıyor. Ülkemiz de artık üni. mezunu olmak bile birşeye yaramıyor. Ama yinede elinde lise diploması olsun. Arkadaşlar devam et demiş ama bana kalırsa bırak. Bende açıktan okudum ve 2 senede bitirdim. Bırak para kazanmaya başla. Ekstra işler yap. Yaşıtların okurken sen para kazanmaya başlayınca daha iyi oluyor. Hayalini kurduğun, araba, motor veya sistemi erkenden alma imkanın oluyor. Onlar okurken senin kazandığın parayla gezmen daha güzel oluyor.

28 yaşındayım 13/14 yaşından beri çalışıyorum liseyi açıktan bitirdim. Hayatımda keşke yapmasaydım dediğim hatalarım oldu. O hataları yapmasaydım şimdi çok daha farklı yerlerdeydİ
abi bu işte ustalaşman ne kadar sürdü benimde severek yaptığım yaparken zevk aldığım bir iş hani okusam avukat olsam bile o işten zevk almayacağım o yüzden okumak istemiyorum bu mesleğin parası da iyi

abi bu işte ustalaşman ne kadar sürdü benimde severek yaptığım yaparken zevk aldığım bir iş hani okusam avukat olsam bile o işten zevk almayacağım o yüzden okumak istemiyorum bu mesleğin parası da iyi
zevk alarak yapıyorsan iyi bana çok kötü davranıyorlardı o yüzden tekrar okumaya karar verdim zaten hergün nefret ederek gidiyordum ama sen zevk alıyorsan parasıda iyi ise bırakabilirsin bence

Biraz daha açar mısın? Ustalaşmak derken, ustalık/kalfalık belgesi filan mı gerek yoksa 2 yıllık üni okuman mı daha iyi? Bence eğer okumak istemiyorsan hiç olmaz ise lise diploması al ki yarın öbürgün ustalık/kalfalık belgesi şart koşulursa eğer lise mezunu olmaz isen belge vermezler...

Bir de merak ettim, kaç mangır veriyolar ki, sen hemen para kazanmak istedin böle :)

gibi ciddi derecede iyi kurslar var mesela, bunlara da bakabilirsin.

2025-05-05_22-30.webp

Son düzenleme:
Biraz daha açar mısın? Ustalaşmak derken, ustalık/kalfalık belgesi filan mı gerek yoksa 2 yıllık üni okuman mı daha iyi? Bence eğer okumak istemiyorsan hiç olmaz ise lise diploması al ki yarın öbürgün ustalık/kalfalık belgesi şart koşulursa eğer lise mezunu olmaz isen belge vermezler...

Bir de merak ettim, kaç mangır veriyolar ki, sen hemen para kazanmak istedin böle :)

gibi ciddi derecede iyi kurslar var mesela, bunlara da bakabilirsin.

Alıntıyı görüntüle
Lise diplomasını açıktan almak istiyorum uniyede açıktan okumak istiyorum maksat elimde diploma olsun ben öyle hemen para kazanmak istemiyorum şu anda bir reklam tabela ustası 50 60bin arası maaşlara çalışıyor turizm bölgesinde yaşıyorum yaşadığım bölgedeki reklamcılar genelde otellerle çalışıyor iyi paralar kazanıyorlar ustaların çoğu gördüğüm kadarıyla belgesi yok tecrübeye bakıyorlar eğer kendi dükkanımı açarsam ilerletebilecegimi de düşünüyorum

İyi yerde dükkan açmışlar 🤣 Bence lise diplomasını al, ister açıktan ister devam ederek ama mutlaka al. sonra istersen önlisans üniversite de okuyabilirsin, okumaz isen "reklamcılık ileri düzey" bir belediye veya meb onaylı ustalık/kalfalık belgesi edinmeye çalış.

Sana şunu kesinlikle önerirrim; güzel bir önlisasans üniversitesinde okursan eğer maaşın 50-60 bin olmaz, en az 100-150 bin olur. :)

Açıköğretim reklamcılık da varmış, onu da düşünebilirsin ama eğer bulunduğun ilde reklamcılık üzerine üniversite okursan şuanki verilen maaşları katlarsın, iyi düşün. Üniversite farkettirmez diyenler bence yeterince üniversiteye önem vermeyenlerdir. Güzel bir üniversitede okuyanlar hep tercih edilir...

2 yıllık reklamcılık :

2025-05-05_22-45.webp

4 yıllık açıköğretim reklamcılık:

2025-05-05_22-49.webp

Ayrıca reklamcılık demek bilgisayar destekli tasarım ve hatta güzel sanatlar alanına bile temas eder. Bilgisayar destekli grafik ve tasarım dersleri almalı, belgesini edinmelisin yoksa yarın öbürgün devlet bir yöentmelik çıkarır, belgesiz iş yapamazsınız.

Ustalaşmam 1 seneyi buldu. Ben tasarım ve baskı yapıyorum genelde atölyeye arada bir yardım ediyorum. Zevk alarak yapıyorsan bence sevdiğin işte devam etmelisin.

Yorumları okudum da nerede yaşıyorsun ? Eğer denemek istersen gel bizim iş yerine aldırayım seni tabi aynı şehirdeysek bizde turizm bölgesindeyiz otellere çalışıyoruz

Ustalaşmam 1 seneyi buldu. Ben tasarım ve baskı yapıyorum genelde atölyeye arada bir yardım ediyorum. Zevk alarak yapıyorsan bence sevdiğin işte devam etmelisin.

Yorumları okudum da nerede yaşıyorsun ? Eğer denemek istersen gel bizim iş yerine aldırayım seni tabi aynı şehirdeysek bizde turizm bölgesindeyiz otellere çalışıyoruz
Antalya Manavgat'ta yaşıyorum ilk işin montaj tabela hazırlama kısmını öğrenmek istiyorum zaten az çok öğrendim folyo kaplama vs 1 1.5 yıldır her boşluğumda çalışıyorum yaz tatili ara tatiller vs sonra da baskı makinalarını kullanmayı öğrenmek istiyorum

Okulunu ne olur ne olmaz oku.

Geri