OLED MONİTÖR Alınır mı?

Reaksiyon skoru
5
Dostlarım tasarımcıyım arada oyun oynuyorum.

Aklımda bu model var => Samsung G8 32 INCH 4K 240HZ OLED

Bunun panel kalitesi iyi mi? mat ekran bir sorun olurmu parlaklık yetermi ek olarak yanma sorununu artık çözdülermi yani aldığım zaman çok uzun zamanlar boyunca beni rahatca götürürmü lütfen yardımcı olurmusunuz kafam çok karıştı

Yanma sorunu tam olarak çözüldü mü belli değil. Birçok önlem aldı bazı markalar fakat yıllar gösterecek bu tedbirlerin işe yarayıp yaramadığını. Senin bu linkini attığın monitörün kalitesi nasıl bilmiyorum fakat iş için kullanacaksan oled monitör önermem. Statik şeylere ne kadar çok maruz kalırsa yanma riski o kadar artar.

Alınır

oled tv de alınır monitör de alınır, oled başka bir seviye kesinlikle alınır.

Dostlarım tasarımcıyım arada oyun oynuyorum.

Aklımda bu model var => Samsung G8 32 INCH 4K 240HZ OLED

Bunun panel kalitesi iyi mi? mat ekran bir sorun olurmu parlaklık yetermi ek olarak yanma sorununu artık çözdülermi yani aldığım zaman çok uzun zamanlar boyunca beni rahatca götürürmü lütfen yardımcı olurmusunuz kafam çok karıştı
Model hakkında bilgim yok ama geliştirmeler yapıldı fakat tamamen çözülmedi sanırım veya bunu zamanla göreceğiz. Ama kesinlikle ben bütçem olsa alırdım gerçekten Oled TV'ler ve Monitörler çok ayrı bir seviye bütçe el veriyorsa kesinlikle almalısınız.

Şöyle bir çekincem var tasarım yaptığım için bazen saatlerce aynı panel ekran açık kalabiliyor bu bir sorun yaratırmı
Kimse garanti veremez. Ben şahsen olacağını düşünmüyorum. Hdr açık full parlaklıkta kullanmadıkçada zaten bişey olmaz. Aylarca full parlaklıkta aynı ekranı açıp bekleyerek deneyen siteler var youtubeda. Onlarda bile iz çıkınca kendi bakım ayarını yapınca bir şey kalmıyor sayılır.
Oledden başka mecbur kalmadıkça kullanmam istersem 10 saat aynı ekran açık kalsın.
Benim düşüncem

Şöyle bir çekincem var tasarım yaptığım için bazen saatlerce aynı panel ekran açık kalabiliyor bu bir sorun yaratırmı
bizde oled tv var ilk alıdımız zamanlarda örnek vereyim show tv izlerken 2-3 saat, birden kanal değiştirince show tv logosu silik şekilde ekranda kalabiliyordu ama o sorun şuan yok

Oledden başkasına bakma ilk başta parlaklık falan sıkıntı yapıcak şey değil bendede mat Samsung var şuan parlakligim orta seviyelerde

Masaüstü arka planın ya haraketli olucak yada sim siyah. Masaüsütünde 1 tane bile kısayol olmucak. Görev çubuğunu gizliceksin. Parlaklık %50 de kullanıyoruım. Yanma sorunları yüksek parlaklık en büyük sorunu ancak bu monitörleri yüksek parlaklık kullanma şansın yok zaten aşırı derecede parlak oluyor bakma şansın yok. Yanma gibi olayı zaten yok %50 parlaklıklada iyice düşüyor ve ayrıca bir ton teknolojisi var samsungun menüsünden onları devreye sokuyor asla kafanda soru işareti kalmasın. Monitörün kendi kendini parlaklık bile kısıyor monitör başından ayrılırsan. Rahatlıkla alabilirsin kalite olarak en iyi VA IPS TN bütün panelleri 360 hz ye kadar kullandım. OLED çağ atlamadır.

Son düzenleme:
Masaüstü arka planın ya haraketli olucak yada sim siyah. Masaüsütünde 1 tane bile kısayol olmucak. Görev çubuğunu gizliceksin. Parlaklık %50 de kullanıyoruım. Yanma sorunları yüksek parlaklık en büyük sorunu ancak bu monitörleri yüksek parlaklık kullanma şansın yok zaten aşırı derecede parlak oluyor bakma şansın yok. Yanma gibi olayı zaten yok %50 parlaklıklada iyice düşüyor ve ayrıca bir ton teknolojisi var samsungun menüsünden onları devreye sokuyor asla kafanda soru işareti kalmasın. Monitörün kendi kendini parlaklık bile kısıyor monitör başından ayrılırsan. Rahatlıkla alabilirsin kalite olarak en iyi VA IPS TN bütün panelleri 360 hz ye kadar kullandım. OLED çağ atlamadır.
Sağol dostum fikrin ye önerilerin için <3

Yanma sorunu tam olarak çözüldü mü belli değil. Birçok önlem aldı bazı markalar fakat yıllar gösterecek bu tedbirlerin işe yarayıp yaramadığını. Senin bu linkini attığın monitörün kalitesi nasıl bilmiyorum fakat iş için kullanacaksan oled monitör önermem. Statik şeylere ne kadar çok maruz kalırsa yanma riski o kadar artar.
3 sene garanti sunuyor çoğu yüksek nit kullanıca oluşuyor dikkatli kullanırsan ips e tek atar

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,254
Üyeler
183,084
Son üye
Xxow
Geri