Neler Yeni

Ölünce Bilincimiz Kapanıcakmı Sizce ?

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Merhaba bazı yerlerde edindigim bilgilere göre dogmadan önce nerede oldugumuzu bilmedigimiz için öldükten sonra nerede olucagız ? Din konusuna gelirsek inanmak istiyorum ama inanmamak için bir sürü sebep çıkıyor karşıma inanmamak istiyorum ama ya bir tanrı varsa diyorum ? Yada en kötüsü şu şekilde düşünüyorum,en azından müslüman olmalıyım(en mantıklı din bu geliyor semavi dinler açısından)eger varsa günahlarımı çekerim sonra cennete girerim bir şey kaybetmem ama inanmasam direk cehenneme girecegim bu şekilde düşünen varmı ? en çok korktugum ise 70 yıl yaşadıktan sonra o kadar emek,ugraşlar nereye gidicek? sadece rahat yaşamak içinmi bu kadar ugraştık 70 yıllık dünya için ? ya öldükten sonra uykuya dalarsak ? Bu arada kuran'ı türkçe okumak istiyorum hangi çeviri güvenilirdir önerir misiniz? ?

Onurkotlutok05

80+ Gold
Merhaba bazı yerlerde edindigim bilgilere göre dogmadan önce nerede oldugumuzu bilmedigimiz için öldükten sonra nerede olucagız ? Din konusuna gelirsek inanmak istiyorum ama inanmamak için bir sürü sebep çıkıyor karşıma inanmamak istiyorum ama ya bir tanrı varsa diyorum ? Yada en kötüsü şu şekilde düşünüyorum,en azından müslüman olmalıyım(en mantıklı din bu geliyor semavi dinler açısından)eger varsa günahlarımı çekerim sonra cennete girerim bir şey kaybetmem ama inanmasam direk cehenneme girecegim bu şekilde düşünen varmı ? en çok korktugum ise 70 yıl yaşadıktan sonra o kadar emek,ugraşlar nereye gidicek? sadece rahat yaşamak içinmi bu kadar ugraştık 70 yıllık dünya için ? ya öldükten sonra uykuya dalarsak ? Bu arada kuran'ı türkçe okumak istiyorum hangi çeviri güvenilirdir önerir misiniz? ?
çeviriye gerekyok Türkçe Meali var

Beren

80+ Gold
Bunun tarih kategorisi ile alakasını çözemedim.

Öldükten sonra hiç olma düşüncesi bana kötü değil, aksine iyi geliyor. Hiçbir şey hatırlamayıp, hiçbir şey görmeyeceksin. Hiçsin bildiğin. Tüm dertlerinden ve kötü anılarından kurtulmak güzel bir şey diye düşünüyorum.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
en çok korktugum ise 70 yıl yaşadıktan sonra o kadar emek,ugraşlar nereye gidicek?
Şu sorunun cevabını zaten dinler veriyor :)
Türkçe mealleri var okurken bir taraftan da tesfirini okumanı öneririm.
Yada en kötüsü şu şekilde düşünüyorum,en azından müslüman olmalıyım(en mantıklı din bu geliyor semavi dinler açısından)eger varsa günahlarımı çekerim sonra cennete girerim bir şey kaybetmem ama inanmasam direk cehenneme girecegim bu şekilde düşünen varmı ?
Kazanma ya da kaybetmek için dine girmek çok saçma. Araştır sorularına cevap bulduğun bir dine veya inanca inan.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu

Öldükten sonra hiç olma düşüncesi bana kötü değil, aksine iyi geliyor. Hiçbir şey hatırlamayıp, hiçbir şey görmeyeceksin. Hiçsin bildiğin.
İnsan düşününce biraz şoke oluyor, rahatlıyor gibi.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
Başka dine inanıp ama çok iyi bir insansan Cennete gidiyorsun onlara bir şey deniliyordu da unuttum

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Öldükten sonra hiç olma düşüncesi bana kötü değil, aksine iyi geliyor. Hiçbir şey hatırlamayıp, hiçbir şey görmeyeceksin. Hiçsin bildiğin.
canımız sıkılmazmı acaba? başka katagori bulamadım .

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yada en kötüsü şu şekilde düşünüyorum,en azından müslüman olmalıyım eger varsa günahlarımı çekerim sonra cennete girerim bir şey kaybetmem ama inanmasam direk cehenneme girecegim
Hocam bu düşünceyle cennete girilmez bana göre

triggedid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Oğuzhan Arslan
Bu tür düşüncelere girdiğinde inanmak istesen bile islama inanamıyorsun şahsen kendimden biliyorum. İyi insan ol gerisi iyi olur

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Her şeyin ne kadar anlamsız ve gereksiz olduğu geliyor aklına.
Aynen öyle hocam. Böyle bazen uzun uzun düşünüyorum, o konudan o konuya falan. En sonunda bir şey düşünüyorum mesela çok garip geliyor aklım almıyor. Nasıl olabiliyor acaba?

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Başka dine inanıp ama çok iyi bir insansan Cennete gidiyorsun onlara bir şey deniliyordu da unuttum
ben de bu fikri anlamıyorum şimdi bütün günahları işleyip günahlarını çektikten sonra cennete giriyor başka dine inanan ise full cehennem de duruyor fazla fantastik degil mi ?

Top Bottom