Neler Yeni

Önden çekişli araba alınır mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Paşadöner
Eğlence bakımından arkadan itişli çok daha eğlenceli ancak güvenlik bakımından özellikle bayır yukarı yollarda önden çekişli daha iyi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.
Katılıyorum peki 1M civarı hangi arabayı önerisiniz 0 derecesinde 0 yakın

sirefeee

80+
Önden çekiş suv deneyimim var yokuşlar en ufak bir yağmurdan kalma su birikintisi oldumu boşa atıyor teker çıkamıyorum hızı almadan

Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Paşadöner
Önden çekiş suv deneyimim var yokuşlar en ufak bir yağmurdan kalma su birikintisi oldumu boşa atıyor teker çıkamıyorum hızı almadan
Suv lar da olabilir ağır birazdaha ondan bence sedan lazım zaten bize sen ne önerirsin 1m tl ye 0 veya sıfır ayarında

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Attila Alpaslan
Arkadan itişli arabada kaymak daha kolay,
mesela sağa dönüş var, tam dönüşte gaza basıyorsunuz ve araba kayıyor. Hele ufak bir yağmur ya da kar yağdıysa off.
Hele hele araba büyükse çok fena kayıyor.

Yalnız bu, virajlarda da böyle. Çok rahat giremezsiniz yani, zaten mantıken düşünürseniz de öyle. Önden çekişli arabanın verdiği o hissiyatı, o güvenlik hissini arkadan itişli arabada o kadar alamıyorsunuz.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
- Arkadan çekiş araba nadirleşti gibi bir şey.
Sebebi ise maliyeti düşürmek.
Şaft yok arka akslar yok diferansiyel yok.
- Şanzımandan çıkan akslarla ön tekere güç aktarmak daha basit ve verimli.
- Arka süspansiyon bağımsız ise yol tutuşu ve konforu daha iyi oluyor önden çekişli arabaların .
- Torsiyon denilen arka süspansiyon sistemini tavsiye etmiyorum. Maliyeti düşürmek içiin yapılan bir sistem buda ve konforu ve yol tutuşu olumsuz etkiliyor.
- Arka freni disk olan modeller i kampana olanlara göre daha iyi olur.
- Lastikler iyi değilse ne kadar yol tutuş sistemi koysalar yine boş.

Top Bottom