CaglarcimNaber
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Çağlar Özbek
Oneplus Nord N10 5G telefonum son zamanlarda sürekli donmalar yaşamaya başladı. Donduğu esnalarda hiçbir uygulamaya giremiyorum ve "System UI yanıt vermiyor." ile girmek istediğim uygulamaların yanıt vermediği uyarısını alıyorum. Birçok uygulama denedim. Bu uygulamalar bellek ve önbelleği temizleyen uygulamalardı ancak fayda etmedi. Temizlemelerden sonra donma sorunu devam ediyordu. Kanaatimce CPU kullanımının yoğunluğundan kaynaklanıyor. CPU kullanımını gösteren ve CPU'yu fazla kullanan uygulamaları tespit edip sonlandırmamı veya cihazdan kaldırmamı sağlayan bir yazılım bulamadım. Virüs ve trojen gibi yazılımlardan da şüpheleniyorum ancak ne yapacağımı bilmiyorum. Bu donmalar yaklaşık 5-10 dakikada bir veya birkaç uygulamadan çıkıp başka uygulamalara girdiğimde çok sık yaşanıyor. Bazen ise hiçbir uygulamaya girmediğim halde yaşanıyor. Şarj esnasında hızlı şarj aktif olursa da aynı sorunlarla karşılaşıyorum. Ayrıca cihazım son zamanlarda hiçbir müdahale yapmadığım halde sık sık kendini tekrardan başlatmaya başladı. Bu forum üzerinden çözüm bulamazsam cihazımı fabrika ayarlarına geri döndürmeyi düşünüyorum.
Not: Cihazımda root erişimi var ve APK yazılımlar kullanıyorum. Ancak kullandığım APK yazılımlar bilinirliği olan veya güvenilir yazılımlardır. Yine de onların bir sorun teşkil etmeyeceğine garanti veremem.
Sistem:
CPU: Snapdragon 690
RAM: 6GB
Dahili hafıza: 128GB (28.12GB boş)
Versiyon: Android 11(root)
Not: Cihazımda root erişimi var ve APK yazılımlar kullanıyorum. Ancak kullandığım APK yazılımlar bilinirliği olan veya güvenilir yazılımlardır. Yine de onların bir sorun teşkil etmeyeceğine garanti veremem.
Sistem:
CPU: Snapdragon 690
RAM: 6GB
Dahili hafıza: 128GB (28.12GB boş)
Versiyon: Android 11(root)