Onvo Rx5 3 günlük kulancı yorumu

Reaksiyon skoru
82
Eğer Onvo RX5 ile RX4 arasında takılı kaldıysanız, hız ve sportiflik istiyorsanız RX5, daha sakin ve konfor odaklı bir sürüş istiyorsanız RX4 daha mantıklı. Eğer daha önce hiç scooter kullanmadıysanız bu iki modeli ilk scooter olarak kesinlikle önermem. Uzun zamandır Xiaomi Pro 2 kullanıyordum, yokuş performansı yüzünden sattım ve RX5 aldım. Gerçekten aşırı atik bir hızlanması var. Kötü tarafı ise gazda yaklaşık %30 civarı bir ölü bölge olması; yeni alacaksanız bu kısım biraz zorlayabilir. Büyük ihtimalle kick-start güvenliği yüzünden bu ölü bölge var, yani gaza hafif değince hemen fırlamasın diye ayarlanmış.

Onun dışında dual motor olması büyük bir avantaj. En dik yokuşları bile 20 km/h altına düşmeden çıkabildim. Scooter deneyiminiz varsa zaten 3–4 gün içinde alışıyorsunuz, öyle 2–3 hafta sürüş yapmaya gerek yok. Keşke gazdaki ölü bölge olmasa çok daha güzel olurdu. Katlama mekanizmasını da sadece kurulu haldeyken sıkın; katlı halde sıkmaya çalışırsanız o demir jilet gibi el kesiyor, benim elimi kesti. Gidon salınımı veya gıcırdama şikayetiniz olursa orayı sıkmanız yeterli, düzeliyor.

İlk günler kesinlikle dual moda geçmeyin, gerçekten beklemediğiniz bir tepki veriyor. Hele acemiyseniz çok dikkatli olun. Kask ve ekipman %100 şart çünkü 40–50 km/h hızların şakası yok. Bir de tank slapper olayı var, o çok kötü. Yolların kenarında bulunan mazgallara yüksek hızla girerseniz kontrolü kaybedebilirsiniz, mutlaka yavaş girin. Üstündeki lastikler yeterli, frenleri de güzel. Tek sıkıntı ilk 100 km’de balatalardan “fıtı fıtı” diye bir ses gelebiliyor; cihazım 32 km’deyken başladı ama zamanla azaldı.

RX4 yerine RX5 aldığım için mutluyum. RX4’ün ekranı daha modern duruyor ama RX5’inki de gayet yeterli, sade renkleri daha hoş. Ağırlık konusunda da ilk günler ölüyordum resmen, bitişik nefes nefese çıkıyordum ama zamanla alıştım ve artık tek seferde 4 kat çıkarabiliyorum. Alacaksanız RX5 almanızı öneririm, hem sportif tasarımı hem de performansı daha iyi. Güvenilir bir yer arıyorsanız Beşiktaş’taki Scooman gerçekten çok ilgili ve samimi, tüm sorulara yardımcı oluyorlar. Uzakta olsanız bile sipariş verebiliyorsunuz. Ekstra bir aydınlatma ihtiyacı duymadım, üzerindeki ışıklar ve sinyaller gayet yeterli.

Şimdilik deneyimlerim bunlar. Tek dezavantajı ağırlığı ve gaz kolundaki ölü bölge; onun dışında gönül rahatlığıyla alınabilir. İyi akşamlar 🌙✨

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,178
Üyeler
186,031
Son üye
Lebrahamceyms34
Geri