Orta-Üst Sistem Toplama Önerisi

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
60000
Ek'te de görebileceğiniz gibi bir sistem toplama düşüncesindeyim. Çok iyi anlamadığım için parça parça yapay zekaya sora sora ilerledim. Yine de biraz tuzlu oldu. Öncelikle neler düşünüyorsunuz. Bu kadar çıkmışken şunu da değiştir diyebileceğiniz bir parça var mı? Veya çok gereksiz bir külfet olur, bunun yerine şunu al diyebileceginiz? Bir de uyumlu mu sizce bunlar?

Ekler

• 1000037198.webp
    1000037198.webp
    107.5 KB · Hit: 32
  • 1000037199.webp
    1000037199.webp
    103.3 KB · Hit: 31
Ek'te de görebileceğiniz gibi bir sistem toplama düşüncesindeyim. Çok iyi anlamadığım için parça parça yapay zekaya sora sora ilerledim. Yine de biraz tuzlu oldu. Öncelikle neler düşünüyorsunuz. Bu kadar çıkmışken şunu da değiştir diyebileceğiniz bir parça var mı? Veya çok gereksiz bir külfet olur, bunun yerine şunu al diyebileceginiz? Bir de uyumlu mu sizce bunlar?
yani okumadım ile yanlış anlamayın genel olarak tej bir siteye bağlı kalmayın hazır sistemler hariç kendiniz toplicaksanız farklı sitelere bakmalısınız daha uyguna olabiliyor diye

Çok doğru. Tüm siteler özelinde bir kontrolde bulunacağım ama öncesinde tüm parçaları netleştirmek istiyorum.

İşlemciyi 7800X 3D yap ekran kartını 5070Ti yap isteğe bağlı olarak SSD 2TB yap al, resimdeki sistemden çok daha iyi.

İşlemciyi 7800X 3D yap ekran kartını 5070Ti yap isteğe bağlı olarak SSD 2TB yap al, resimdeki sistemden çok daha iyi.
5070 Ti tabii ki iyidir de biraz pahalı be hocam, hani bu bantlarda önerin varsa alayım 😀

Senin attığın sistemden ucuz bu hazır sistem, bütçe varsa neden aynı paraya daha düşük kart alasın?
Hocam şöyle; anakart bayağı bir kötü bu sistemde ama onu biraz iyileştirince, üstüne 64 yapınca yine cortluyor, yoksa çok haklısın. Bir şeylerden kısmak lazım.

hocam o sisteme o anakart ne için mesela arkadaşın dediği sistem daha mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistemi böyle yapıp yanına istediğiniz monitörü mouse ve klavyeyi alsanız bile daha ucuza geliyor

Ekler

• resim_2025-07-10_101803727.webp
    resim_2025-07-10_101803727.webp
    75.1 KB · Hit: 15
hocam o sisteme o anakart ne için mesela arkadaşın dediği sistem daha mantıklı

sistemi böyle yapıp yanına istediğiniz monitörü mouse ve klavyeyi alsanız bile daha ucuza geliyor
Tavsiyeleriniz için ikinize de teşekkür ederim. Tekrardan kontrol edip mantıklı tercihi yapacağım bakalım. Son olarak işlemciye uygun bir soğutucu almak istiyorum, önerdiğiniz alınır mı yoksa 360mm mi almak lazım

Kısılacak en son şey ekran kartı olmalı, mesela 64GB RAM gerektirecek ne yapacaksın?
Şu an için 32 oldukça yeterli tabii hocam ama ilerde çıkacak oyunlarda da elim rahatlasin istiyorum. Örneğin GTA çıkacak, 32 olmasını bekliyorum ama biraz da rahat çalışmasını istiyorum

Ram fazla 32 ideal işlemciden kısıp 9070xt almak daha iyi olur

Tavsiyeleriniz için ikinize de teşekkür ederim. Tekrardan kontrol edip mantıklı tercihi yapacağım bakalım. Son olarak işlemciye uygun bir soğutucu almak istiyorum, önerdiğiniz alınır mı yoksa 360mm mi almak lazım

Şu an için 32 oldukça yeterli tabii hocam ama ilerde çıkacak oyunlarda da elim rahatlasin istiyorum. Örneğin GTA çıkacak, 32 olmasını bekliyorum ama biraz da rahat çalışmasını istiyorum
Oyun için şuan 16GB da yeterli, ileriye dönük 32 olsa sistem rahat çalışır ama oyun için 64 gereken zamana gelene kadar sistemin diğer parçaları eskir zaten 3-5 yılda gelmez o devir.

Geri