şahin doğan
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 12,291
Önerdiğin araçların bakım maliyetleri çok yüksek hocam. En basitinden bu bütçede temiz B47'li D20 190'lık F30 alınmadıkça sorun çıkaracağı zaten garanti, B47 190'lık bile olsa sorun çıkarır ve maliyetler çok yüksek.Türkiye pazarına özgü 'nasılsa satarız' mantığıyla, yüksek meblağlar talep edip (1.5-1.6 milyon TL ve üzeri) kalitesiz araçları satan firmaların ürünlerini kesinlikle ne kendim tercih ediyorum ne de çevreme aldırtıyorum.
Yüksek bedeller ödeyerek sırf yaşı küçük diye alınan, içi boş, kalitesiz ve sürüş hissinden yoksun araçları tercih etmek yerine, aynı bütçeyle 7-8 yaşında bile olsa ideal kilometredeki bir Audi A4, BMW F30 (3 Serisi) veya Mercedes C Serisi'ne yönelmek çok daha mantıklı''
2 hafta önce 105 binde 16 model F30 1.360m aldı kuzen.
A4 bakım masrafları nispeten daha düşük olur ama bu bütçede alınacak A4'de 200.000 KM civarı temiz veya nispeten daha düşük KM li kaportası sıkıntılı araçlar olur ve bu bütçede alınacak A4'ün de pek bir albenisi yok diye düşünüyorum. 2015 civarı yüksek KM bir A4 yerine güncel model bir Focus bile daha mantıklı ve tercih edilesi olur.
Son düzenleme: