Neler Yeni

Oruç sayılır mıyım? Orucum bozulurmu?

Niyet edilmediyse oruçlu sayılmassın

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Ahmet Tulumcu
Sahura kalktım ama aklımda pazar günü ve sınav haftası oruç tutmamak vardı, sahurda niyette etmedim sadece ailem görsün diye kalktım amacım oruç tutmak değildi. Bugün bir şey yersem oruçlu değilim ama oruçlu sayılıp orucum bozulurmu?
sahura kalktıysan oda niyet sayılır bişi yemediysen orucuna devam et

Dahası  
Reaksiyon skoru
656
İsim
Paşadöner
Ne niyetle kaldıysan o olur arkadaşlar yazmış ama oruç tutmak için niyet etmek lazım değil illa o niyetle kalkarkarsan oruç tutarsın

Carleone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Bcv
Hanefi mezhebine bağlıysan niyet etmezsen sorun yok yani oruç tutarsan kabul oluyor sahura kalkman yeterli ama tutmak için kalkmadıysan ve yemek yersen oruç değilsin ve bozulmuyor şafi mezhebine bağlıysan niyet etmek zorundasın etmezsen sayılmıyor
Doğru bilgi verelim, Şafii mezhebine göre de sahura kalkmak niyettir, yani niyet etmeyen Şafiinin orucu gecerli değil demek çok yanlış

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,184
İsim
Ömer
Kardeşim oruç tutmak farzdır tutmazsan günahtır bozarsan günahtır. Sonra tutman senin günahını silmez. Arkadaşların yapıyor diye bir şey değişmez. Her hoca da her şeyi bilmez kendine göre yorumlar. Sende kendine göre yorumluyorsun rahatlatmaya çalışıyorsun kendini ve hatırlıyorum ki geçen senede yine böyle bir şeyler yazmıştın. Bazi kaynaklar, okuldaki arkadaşlar bazi hocalar dedi diye bir şey değişmez.
Evet dediğin gibi her hoca herşeyi bilmez din zorlaştırmaz kolaylaştırır senin bu söylediğinin doğruluk payı nedir hocam çocuk zaten oruç tutmamışki orucunu bozsun

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Video oyunları ve Monitörler
Evet dediğin gibi her hoca herşeyi bilmez din zorlaştırmaz kolaylaştırır senin bu söylediğinin doğruluk payı nedir hocam çocuk zaten oruç tutmamışki orucunu bozsun
anlatamıyorsun işte

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,058
İsim
Selim
Amacın oruç tutmak ve sahura kalksan bile niyet etmene gerek yok oruçlu sayılırsın ama senin durumun tam tersi niyetin sahura oruç tutmak için kalkmak değil bu yüzden oruçlu sayılmazsın kafan rahat olsun onun dışında günah boyutu kaza ile çözülür çok büyük bir günah işlemediniz.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Video oyunları ve Monitörler
Amacın oruç tutmak ve sahura kalksan bile niyet etmene gerek yok oruçlu sayılırsın ama senin durumun tam tersi niyetin sahura oruç tutmak için kalkmak değil bu yüzden oruçlu sayılmazsın kafan rahat olsun onun dışında günah boyutu kaza ile çözülür çok büyük bir günah işlemediniz.
yahu depresyonda bile oruç tutmayıp kazasını tutanlar var onlara bile bir şey denmiyor benim sıkıntımda ders stresi kaygısı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,070,301
Üyeler
169,978
Son üye
Captaincombac
Top Bottom