Mantıklı Kanks Aferim
80+ Silver
Niyet edilmediyse oruçlu sayılmassın
sahura kalktıysan oda niyet sayılır bişi yemediysen orucuna devam etSahura kalktım ama aklımda pazar günü ve sınav haftası oruç tutmamak vardı, sahurda niyette etmedim sadece ailem görsün diye kalktım amacım oruç tutmak değildi. Bugün bir şey yersem oruçlu değilim ama oruçlu sayılıp orucum bozulurmu?
Doğru bilgi verelim, Şafii mezhebine göre de sahura kalkmak niyettir, yani niyet etmeyen Şafiinin orucu gecerli değil demek çok yanlışHanefi mezhebine bağlıysan niyet etmezsen sorun yok yani oruç tutarsan kabul oluyor sahura kalkman yeterli ama tutmak için kalkmadıysan ve yemek yersen oruç değilsin ve bozulmuyor şafi mezhebine bağlıysan niyet etmek zorundasın etmezsen sayılmıyor
Evet dediğin gibi her hoca herşeyi bilmez din zorlaştırmaz kolaylaştırır senin bu söylediğinin doğruluk payı nedir hocam çocuk zaten oruç tutmamışki orucunu bozsunKardeşim oruç tutmak farzdır tutmazsan günahtır bozarsan günahtır. Sonra tutman senin günahını silmez. Arkadaşların yapıyor diye bir şey değişmez. Her hoca da her şeyi bilmez kendine göre yorumlar. Sende kendine göre yorumluyorsun rahatlatmaya çalışıyorsun kendini ve hatırlıyorum ki geçen senede yine böyle bir şeyler yazmıştın. Bazi kaynaklar, okuldaki arkadaşlar bazi hocalar dedi diye bir şey değişmez.
anlatamıyorsun işteEvet dediğin gibi her hoca herşeyi bilmez din zorlaştırmaz kolaylaştırır senin bu söylediğinin doğruluk payı nedir hocam çocuk zaten oruç tutmamışki orucunu bozsun
yahu depresyonda bile oruç tutmayıp kazasını tutanlar var onlara bile bir şey denmiyor benim sıkıntımda ders stresi kaygısı.Amacın oruç tutmak ve sahura kalksan bile niyet etmene gerek yok oruçlu sayılırsın ama senin durumun tam tersi niyetin sahura oruç tutmak için kalkmak değil bu yüzden oruçlu sayılmazsın kafan rahat olsun onun dışında günah boyutu kaza ile çözülür çok büyük bir günah işlemediniz.