Suwariba
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,297
bende eğleniyodum okulla çakışmadığında ama okulda olmuyo. uzaktan eğitimde eğlenceliydi sahura kadar uyumamakTutucam. Zaten eğlenceli bence tüm gün boş geçiyor.
bende eğleniyodum okulla çakışmadığında ama okulda olmuyo. uzaktan eğitimde eğlenceliydi sahura kadar uyumamakTutucam. Zaten eğlenceli bence tüm gün boş geçiyor.
Bunun sorulmaması lazım fakat tabi ki farz tutacağız.Merhabalar oruç tutacak mısınız?
Bu sene inşallah tutacam.
Dostum bu kadar epik bir yorum görmemiştim.Tek biz değiliz. Araplarda var bu olay. Genel olarak o çöl coğrafyasında görülüyor. Diğer neredeyse hiçbir Müslüman çoğunluk ülkede yok. Bu durumun olduğu ülkeler de son birkaç yıldır yükseldi sınır. Yanlış bilmiyorsam Suudi Arabistan'da 15 yaş altı yasak, 18 yaş altı ise veli izni gerektiriyor. Belçika gibi Batı ülkelerinde de cinsellik yaşı 14, 16 civarında. Çocuk yaşta evlilik olmuyorsa da bol seks oluyor. Dinle, kültürle pek işi yok anlayacağın. Ha, geçmişte yani yüzlerce yıl evvel günümüze göre çocuk sayılacak yaşlarda evlilikler olmuş mu? Çokça. Arabistan oldukça sıcak bir coğrafyaya sahip. İnsanlar erken ergenliğe giriyor. Erkeklerden de kadınlardan da 10-15 yaşlarında evlenen çok görürdün. Ayrıca ortalama insan yaşınının 40 civarı olduğu ve sürekli savaşların olduğu bir ortam. Günümüz değerleriyle bakıp anakronizme düşmemek gerek. Üremek esastı eskiden. İnsan gücü de gerekiyordu. Oraları bırakalım. Bizim Anadolu coğrafyasında bile 14-15 yaşta evlenen çok kişi bulurdun bir, iki asır evvel.
Doğrudur hocam zaten hocalarda salıyor.ramazan ayında keşke okullar tatil olsa çok zor oluyor okulda.
İnşAllah Allahın izniyle evet, 1 aylığına Valorantı da bırakmış olurum, psikoljim düzelir, yani valoranta girdiğimde küfür ediyorum :dMerhabalar oruç tutacak mısınız?
Bu sene inşallah tutacam.
Onun için tutmak günah değilmiydi ya?Yağ yakmak ve kilo vermek için bana yardımcı olacak
tutacağım
Keşke...ramazan ayında keşke okullar tatil olsa çok zor oluyor okulda.
Onun da mı çakmasını yaptılar vay arkadaş sjsjsjsjsjsj.Çakma ataistlerde gelmiş.
Şu an üstünde ne var diye başlık açsanız daha mantıklı olurdu gerçekten. Konu dışı diye böyle boş konular açmanıza gerek var mı arkadaşlar?