Oruç tutacak mısınız?

Oruç tutacak mısınız?

• Evet

Oylar: 83 79.0%
  • Hayır

Oylar: 31 29.5%

• Oy kullanan toplam üye
    105
Gece yarısına kadar oturup günü aç geçirmeye mi oruç diyoruz yoksa aynısını dini sebeplerle yapmaya mı? Belki ki ilki doğru.

Merhabalar oruç tutacak mısınız?
Bu sene inşallah tutacam.
Bunun sorulmaması lazım fakat tabi ki farz tutacağız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek biz değiliz. Araplarda var bu olay. Genel olarak o çöl coğrafyasında görülüyor. Diğer neredeyse hiçbir Müslüman çoğunluk ülkede yok. Bu durumun olduğu ülkeler de son birkaç yıldır yükseldi sınır. Yanlış bilmiyorsam Suudi Arabistan'da 15 yaş altı yasak, 18 yaş altı ise veli izni gerektiriyor. Belçika gibi Batı ülkelerinde de cinsellik yaşı 14, 16 civarında. Çocuk yaşta evlilik olmuyorsa da bol seks oluyor. Dinle, kültürle pek işi yok anlayacağın. Ha, geçmişte yani yüzlerce yıl evvel günümüze göre çocuk sayılacak yaşlarda evlilikler olmuş mu? Çokça. Arabistan oldukça sıcak bir coğrafyaya sahip. İnsanlar erken ergenliğe giriyor. Erkeklerden de kadınlardan da 10-15 yaşlarında evlenen çok görürdün. Ayrıca ortalama insan yaşınının 40 civarı olduğu ve sürekli savaşların olduğu bir ortam. Günümüz değerleriyle bakıp anakronizme düşmemek gerek. Üremek esastı eskiden. İnsan gücü de gerekiyordu. Oraları bırakalım. Bizim Anadolu coğrafyasında bile 14-15 yaşta evlenen çok kişi bulurdun bir, iki asır evvel.
Dostum bu kadar epik bir yorum görmemiştim.
Çerçeleyip duvarıma asabilirim.

Yazın tutulan oruç uzun sürer. Bun çok uzun sürer mi? Bahara denk geliyor bu.

Merhabalar oruç tutacak mısınız?
Bu sene inşallah tutacam.
İnşAllah Allahın izniyle evet, 1 aylığına Valorantı da bırakmış olurum, psikoljim düzelir, yani valoranta girdiğimde küfür ediyorum :d

Yağ yakmak ve kilo vermek için bana yardımcı olacak
tutacağım
Onun için tutmak günah değilmiydi ya?

ramazan ayında keşke okullar tatil olsa çok zor oluyor okulda.
Keşke...

Aç iken ders çalışamıyorum ama asıl mesele ise kullandığım bir ilaç var o cildi çok kurutuyo ve bol su içmem gerekiyor. Ama 2 yıl sonraki Ramazanda tutarım oruç.

Günde 5000 litre su içiyorum valla zor olur heralde iftarda hamidiyeden 5 tane damacana söylerim

Şu an üstünde ne var diye başlık açsanız daha mantıklı olurdu gerçekten. Konu dışı diye böyle boş konular açmanıza gerek var mı arkadaşlar?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,683
Üyeler
188,637
Son üye
Jadec
Geri