Neler Yeni

Oruçluyken rüyalandım orucum bozulur mu?

Yasin Çınar

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah rüyalandım ve oruçluydum. İnternette rüyalanmak orucu bozmaz diyor guslü geciktirmek günahtır diyor. Yani guslü geciktirmek sadece günah mıdır yoksa oruç ta gider mi ağzıma su kaçıcak diye gusülü iftardan sonra almayı düşünüyorum.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Bir şey olmaz sadece mümkün olan en kısa zamanda almak gerekir.

Yasin Çınar

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

TurkishAerospace

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
taha
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah rüyalandım ve oruçluydum. İnternette rüyalanmak orucu bozmaz diyor guslü geciktirmek günahtır diyor. Yani guslü geciktirmek sadece günah mıdır yoksa oruç ta gider mi ağzıma su kaçıcak diye gusülü iftardan sonra almayı düşünüyorum.
Rüyalanmak elinde olmadığı için tuttuğun oruca zararı yoktur. Fakat her namaz vakiti için alınması gerek. Günaha girersin.

Yasin Çınar

80+ Bronze
Rüyalanmak elinde olmadığı için tuttuğun oruca zararı yoktur. Fakat her namaz vakiti için alınması gerek. Günaha girersin.
İftardan sonra alsam oruç bozulur mu yoksa sadece günaha mı girerim?

TurkishAerospace

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
taha
İftardan sonra alsam oruç bozulur mu yoksa sadece günaha mı girerim?
Orucuna bişey olmaz orucluyken bilerek cünüp olursan orucun bozulur. Alacak imkan ve durumun yoksa onu bilemem ama bilerek almamazlık edersen günaha girersin.

Yasin Çınar

80+ Bronze

Yasin Çınar

80+ Bronze

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,249
İsim
Taha Efe
Ağızına su kaçsa da oruç bozulmaz bilmeden olduğu için gusülde kural bir namaz vakti geçirmeden almaktır öğle namazına kadar alman lazım.

DonanımFikir

Hoşgeldin Ramazan
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Kasten yapmadığın için sorun olmaz.
Ağıza su verirken dikkat ettiğin sürece oruçluyken Gusül abdesti de sorun olmaz bence.

Top Bottom