Oruçluyken rüyalandım orucum bozulur mu?

Yasin Çınar

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
507
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah rüyalandım ve oruçluydum. İnternette rüyalanmak orucu bozmaz diyor guslü geciktirmek günahtır diyor. Yani guslü geciktirmek sadece günah mıdır yoksa oruç ta gider mi ağzıma su kaçıcak diye gusülü iftardan sonra almayı düşünüyorum.

Bir şey olmaz sadece mümkün olan en kısa zamanda almak gerekir.

Arkadaşlar merhaba. Bu sabah rüyalandım ve oruçluydum. İnternette rüyalanmak orucu bozmaz diyor guslü geciktirmek günahtır diyor. Yani guslü geciktirmek sadece günah mıdır yoksa oruç ta gider mi ağzıma su kaçıcak diye gusülü iftardan sonra almayı düşünüyorum.
Rüyalanmak elinde olmadığı için tuttuğun oruca zararı yoktur. Fakat her namaz vakiti için alınması gerek. Günaha girersin.

Rüyalanmak elinde olmadığı için tuttuğun oruca zararı yoktur. Fakat her namaz vakiti için alınması gerek. Günaha girersin.
İftardan sonra alsam oruç bozulur mu yoksa sadece günaha mı girerim?

İftardan sonra alsam oruç bozulur mu yoksa sadece günaha mı girerim?
Orucuna bişey olmaz orucluyken bilerek cünüp olursan orucun bozulur. Alacak imkan ve durumun yoksa onu bilemem ama bilerek almamazlık edersen günaha girersin.

Ağızına su kaçsa da oruç bozulmaz bilmeden olduğu için gusülde kural bir namaz vakti geçirmeden almaktır öğle namazına kadar alman lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,763
Üyeler
174,238
Son üye
Mert3458
Geri