Neler Yeni

osmanlı avrupa devletidir?

JSezar

80+ Silver
osmanlı avrupa devletidir,ana yurdu balkanlardır.böyle hatırlıyorum ve teketek 'te bu tartışma olmuştu.bunu bulabilecek var mı?

JSezar

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gardaş neyi anlamıyon,osmanlı avrupa devleti mi diye teketekte konuşma vardı.hatırlayan tarihini bilen varsa yazsın?bilmiyosan daha okuduğunu anlayamıyorsa cevap yazma

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
gardaş neyi anlamıyon,osmanlı avrupa devleti mi diye teketekte konuşma vardı.hatırlayan tarihini bilen varsa yazsın?bilmiyosan daha okuduğunu anlayamıyorsa cevap yazma
Kanka %100 hatalısın adama neden atar çekiyorsun? Kötü ve anlaşılmaz yazmışsınız işte neyi inkar ediyorsun?

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
Osmanlı, Anadolu'da kurulmuş ve Avrupa'da fetihler yapmış bir türk devletidir. Coğrafyası Anadolu'dan yayılmıştır. Söğütlü'de kurulmuş küçük bir beylikten koca bir imparatorluğa dönüşmüştür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Osmanlı, Anadolu'da kurulmuş ve Avrupa'da fetihler yapmış bir türk devletidir. Coğrafyası Anadolu'dan yayılmıştır. Söğütlü'de kurulmuş küçük bir beylikten koca bir imparatorluğa dönüşmüştür.
Batıya olan fetihleri düşünürsek Avrupa'da toprak sahibidir. Ancak ortaya çıktığı coğrafya Anadoludur. En iyi döneminde 3 kıtada toprağı bulunuyordu. 1.800.000km² toprağa hükmetmiştir. Bu yüzden ''Cihan İmparatorluğu'' olarak da karşınıza çıkabilir zaman zaman.

JSezar

80+ Silver
avrupa devleti mi asya devleti mi?paris anlaşması sonrası olan kısımdan bahsetmiyorum.1.muratın balkan fetihleriyle beraber osmanlının anayurdu(bu doğru tanım değil biliyorum) diyeblir miyiz?

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
avrupa devleti mi asya devleti mi?paris anlaşması sonrası olan kısımdan bahsetmiyorum.1.muratın balkan fetihleriyle beraber osmanlının anayurdu(bu doğru tanım değil biliyorum) diyeblir miyiz?
Aslında ikisi de doğru sayılır. Özellikle Fatih'in İstanbul fethi sonrası hem Anadolu da hem de Batı da kendimizi gösterdik. Bu tarz sorular yorum ve bilgi istiyor. Açıkçası bu durumu yorumlayacak kadar bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Şahsi fikrim ''anayurt'' tabiri devletin ortaya çıktığı coğrafyadır. Kazanılan topraklar bizim bir Anadolu (Asya) devleti olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

JSezar

80+ Silver
Aslında ikisi de doğru sayılır. Özellikle Fatih'in İstanbul fethi sonrası hem Anadolu da hem de Batı da kendimizi gösterdik. Bu tarz sorular yorum ve bilgi istiyor. Açıkçası bu durumu yorumlayacak kadar bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Şahsi fikrim ''anayurt'' tabiri devletin ortaya çıktığı coğrafyadır. Kazanılan topraklar bizim bir Anadolu (Asya) devleti olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.
tek argümanım yıllar önce izlediğim teketek programı ve onu da bulamıyorum.yine de teşekkürler.

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
tek argümanım yıllar önce izlediğim teketek programı ve onu da bulamıyorum.yine de teşekkürler.
Rica ederim. Anayurdumuzun balkanlar olduğunu düşünmüyorum. 2. Kosava savaşından sonra balkanlarda olan hakimiyetimiz arttı ve İstanbulun fethinin kapısı aralandı. 1. değil 2. Murat dönemidir bu arada eğer yanlış yazmamışsanız. Coğrafyamızın Anadoludan genişledi ve Anadoludan Avrupaya yürüdük. Kültürümüzü ve etnik yapımızı Anadoludan başlayarak yaydık.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,559
İsim
Yusuf
tam hatırlamıyorum yalanda olabilir ama osmanlı ve benzeri ülkeler için multi land yada multi continental diye bir tanım var. yani kuruluş yeri anadolu fakat çoklu kıta yönetimine sahip. yani afrikayı fehtetti diye osmanlı afrika devletidir diyemeyiz, avrupadan toprak aldığı içinde avrupa devletide diyemeyiz. çoklu kıta yönetimine sahip anadolu devleti sanırım ideal kalıyor. ama net konumu oturup tartışsak kimi afrika diyecek kimi balkan diyecek kimi asya diyecek fakat bunların hiçbiri değil. bazı eğitimciler mesela anadolunun aslında avrupa toprağı olduğunu söylüyor ve sınırı hazar denizi diyor. mantıklı değil oturup düşündüğünde mantıksızda değil.

Spock

80+
Kardaş bayağı açıklayıcı aslında. İnternet burası adamın paragraf yazması beklenemez.

The Semih

80+ Gold
Ben tek okuyuş da anladım, sadece teketek programını bilmeyenler var onu belirtmemiş. Kitap okuyun az :D

Top Bottom