A0 Türkçe.osmanlı avrupa devletidir,ana yurdu balkanlardır.böyle hatırlıyorum ve teketek 'te bu tartışma olmuştu.bunu bulabilecek var mı?
Bende anlamaya çalıştım 5. Okuyuşumdan sonra pes ettim çıktım konudanA0 Türkçe.
Kanka %100 hatalısın adama neden atar çekiyorsun? Kötü ve anlaşılmaz yazmışsınız işte neyi inkar ediyorsun?gardaş neyi anlamıyon,osmanlı avrupa devleti mi diye teketekte konuşma vardı.hatırlayan tarihini bilen varsa yazsın?bilmiyosan daha okuduğunu anlayamıyorsa cevap yazma
Batıya olan fetihleri düşünürsek Avrupa'da toprak sahibidir. Ancak ortaya çıktığı coğrafya Anadoludur. En iyi döneminde 3 kıtada toprağı bulunuyordu. 1.800.000km² toprağa hükmetmiştir. Bu yüzden ''Cihan İmparatorluğu'' olarak da karşınıza çıkabilir zaman zaman.Osmanlı, Anadolu'da kurulmuş ve Avrupa'da fetihler yapmış bir türk devletidir. Coğrafyası Anadolu'dan yayılmıştır. Söğütlü'de kurulmuş küçük bir beylikten koca bir imparatorluğa dönüşmüştür.
avrupa devleti mi asya devleti mi?paris anlaşması sonrası olan kısımdan bahsetmiyorum.1.muratın balkan fetihleriyle beraber osmanlının anayurdu(bu doğru tanım değil biliyorum) diyeblir miyiz?Osmanlı, Anadolu'da kurulmuş ve Avrupa'da fetihler yapmış bir türk devletidir. Coğrafyası Anadolu'dan yayılmıştır. Söğütlü'de kurulmuş küçük bir beylikten koca bir imparatorluğa dönüşmüştür.
Aslında ikisi de doğru sayılır. Özellikle Fatih'in İstanbul fethi sonrası hem Anadolu da hem de Batı da kendimizi gösterdik. Bu tarz sorular yorum ve bilgi istiyor. Açıkçası bu durumu yorumlayacak kadar bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Şahsi fikrim ''anayurt'' tabiri devletin ortaya çıktığı coğrafyadır. Kazanılan topraklar bizim bir Anadolu (Asya) devleti olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.avrupa devleti mi asya devleti mi?paris anlaşması sonrası olan kısımdan bahsetmiyorum.1.muratın balkan fetihleriyle beraber osmanlının anayurdu(bu doğru tanım değil biliyorum) diyeblir miyiz?
tek argümanım yıllar önce izlediğim teketek programı ve onu da bulamıyorum.yine de teşekkürler.Aslında ikisi de doğru sayılır. Özellikle Fatih'in İstanbul fethi sonrası hem Anadolu da hem de Batı da kendimizi gösterdik. Bu tarz sorular yorum ve bilgi istiyor. Açıkçası bu durumu yorumlayacak kadar bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Şahsi fikrim ''anayurt'' tabiri devletin ortaya çıktığı coğrafyadır. Kazanılan topraklar bizim bir Anadolu (Asya) devleti olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.
Rica ederim. Anayurdumuzun balkanlar olduğunu düşünmüyorum. 2. Kosava savaşından sonra balkanlarda olan hakimiyetimiz arttı ve İstanbulun fethinin kapısı aralandı. 1. değil 2. Murat dönemidir bu arada eğer yanlış yazmamışsanız. Coğrafyamızın Anadoludan genişledi ve Anadoludan Avrupaya yürüdük. Kültürümüzü ve etnik yapımızı Anadoludan başlayarak yaydık.tek argümanım yıllar önce izlediğim teketek programı ve onu da bulamıyorum.yine de teşekkürler.
tam hatırlamıyorum yalanda olabilir ama osmanlı ve benzeri ülkeler için multi land yada multi continental diye bir tanım var. yani kuruluş yeri anadolu fakat çoklu kıta yönetimine sahip. yani afrikayı fehtetti diye osmanlı afrika devletidir diyemeyiz, avrupadan toprak aldığı içinde avrupa devletide diyemeyiz. çoklu kıta yönetimine sahip anadolu devleti sanırım ideal kalıyor. ama net konumu oturup tartışsak kimi afrika diyecek kimi balkan diyecek kimi asya diyecek fakat bunların hiçbiri değil. bazı eğitimciler mesela anadolunun aslında avrupa toprağı olduğunu söylüyor ve sınırı hazar denizi diyor. mantıklı değil oturup düşündüğünde mantıksızda değil.avrupa devleti mi asya devleti mi?paris anlaşması sonrası olan kısımdan bahsetmiyorum.1.muratın balkan fetihleriyle beraber osmanlının anayurdu(bu doğru tanım değil biliyorum) diyeblir miyiz?
Kardaş bayağı açıklayıcı aslında. İnternet burası adamın paragraf yazması beklenemez.gardaş neyi anlamıyon,osmanlı avrupa devleti mi diye teketekte konuşma vardı.hatırlayan tarihini bilen varsa yazsın?bilmiyosan daha okuduğunu anlayamıyorsa cevap yazma