Neler Yeni

Osmanlılar I Dünya Savaşını Kazansaydı Ne olurdu?

yaman..k

80+ Silver
Osmanlı kazansa da bir şey olmazdı bu kadar büyük toplu bir kara parçasını bırak padişahlıkla cumhuriyetle zor yönetirdik.

lonelyboy

80+
Karşı argüman söylesene hacı bunu diyerek kendini haklı gibi gösteremezsin.

Şu yazdığınla üstteki yazdığın birbirini tutmuyor mesela.
arkadaş kendi kafasında kurduğu revizyon tarihte yaşıyor sanırım, osmanlıda yetkililer subaylar ve istanbulda yaşayan entellektüel sınıf dışında okuma yazma bilen yoktur.

Baberist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Barış
hilafet ile saltanat farklı şeyler araştırmanı öneririm
Ailenin hilafet sayesinde ayakta kaldığı söylemişim. Sen ne anladın bilmiyorum. Asker yönetime sürekli el koyuyor ama aile dağılmıyor çünkü hilafet var. Nerenizle okuyosunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kusura bakma da Sıbyan Mektebini gerçek bir eğitim yeri olarak görüyorsan tarihi sen tiktoktan öğrenmişsindir. Sağda solda Osmanlı cahildi lafına karşı sunulan şeyleri görüp inanarak söyleyince argüman sunmuş olmuyorsun. Bu dediğin şey ''Mustafa Kemal İngiliz Ajanıydı'' diyen AKP seçmenleri gibi bir şey. TR'de bir çok Tarihçi dahil ellerinde yeterli veri yokken ve o verilere göre de okuma - yazma oranı çok düşük diyorken kime neyin boşunu yapıyorsun anlamış değilim.
Sıbyan Mektebi dini eğitim veren bir yerden başka bir şey değildir. Kur'an öğretmek ile kimsenin okuma yazma öğrendiğini de sanmıyorum.
Öğrenmişlerse bile boşa öğrenmişlerdir. Okuma bilseler bile, Osmanlı halkı cahilin önde gidenidir.
Kesinlikle katılıyorum. Osmanlı halkının okuma yazma öğrenmek gibi bir isteği de yok zaten. Avrupa'da halk yönetimden ister ama Osmanlı'da zorla ıslahat yapılır halk ta ona karşı çıkar burjuva kesim yok.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
arkadaş kendi kafasında kurduğu revizyon tarihte yaşıyor sanırım, osmanlıda yetkililer subaylar ve istanbulda yaşayan entellektüel sınıf dışında okuma yazma bilen yoktur.
Evet öyle ama ben haklı olup olmamasınıda geçtim.Başka bir yerde" öyle kaçmak yok" diyip sonrasından karşı argüman sunmadan "ciddiye almıyorum" demesi komik geldi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ottoman Empire
İlgilendiği Kategoriler
Futbol ve Ülkeler
Parfümü Fransızlar icat etti çünkü onların inancında suya dokunmak yasaktı ve yıkanmıyordu, ilk defa osmanlı padişahı gördüklerinde temizliği öğrenip imrenmişler Osmanlıdan, temiz olmayı ve temiz kokmayı öğrenmişler Osmanlıdan.(Bu Kısmı Ben ekledim) Fransızlar bir kaba sı*ıp sonra o kabı camdan aşağı döküyolarmış .Sırf bunun için şemsiyeyi icat etmişler.
Bu daha iyi

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Değişen bir şey olmazdı Osmanlı ülkesinde idari düzen paramparça olmuştu kaderi yine aynı olurdu.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Volkan
Merhaba Agalar Osmanlı 1922 senesinde yıkıldı peki ya I Dünya Savaşını Kazansaydı ne olurdu?
Sınırları,Padişahları,Zaferleri,Savaşları,Reformları,Yatırımları,Teknolojisi,Düşmanları gibi....

Tarihi Seven Biriysen Cevap Verebilirsin
insanlığa yazık olurdu

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Varsayımlar ile tarih yapılmaz.
Eğer 1. Dünya savaşına girilmeseydi kesinlikle 2. Dünya savaşını girilirdi. Sen girmesen bile zorla buraya yönelecekleri için mecburen girecektin.
Onun sonuçları da 1. Dünya Savaşı'ndan bile daha kötü olabilirdi.
Sonucu daha kötü olurdu çünkü o zaman Atatürk olmayacaktı .d

Merhaba Agalar Osmanlı 1922 senesinde yıkıldı peki ya I Dünya Savaşını Kazansaydı ne olurdu?
Sınırları,Padişahları,Zaferleri,Savaşları,Reformları,Yatırımları,Teknolojisi,Düşmanları gibi....

Tarihi Seven Biriysen Cevap Verebilirsin
1. den sağ salim çıksak 2. de yıkılırdık diyorlar da bence böyle değil, 2. ye de girilmeyebilirdi. Ancak yıkılma kaçınılmazdı çünkü hala monarşiyle devam edecektik ve zayıf yönetim gitgide zayıflayacaktı. Arada sırada ittihatcilar gibi gruplar çıksa da bunlar ülkeyi felakete sürükleyecek ve başarılı olamayacaktı bence.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ottoman Empire
İlgilendiği Kategoriler
Futbol ve Ülkeler
Atatürk Olucaktı Hatta (İroni)Padişah olup Ülkenin Kaderini Değiştirir+Bizi Günümüz Almanya konumuna getirebilir+2.Dünya Savaşına Girmez +NATO, AB,Gibi birliklere girebilirdi

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
osmanlı yıkılmasa zaten ittihatçılar güdümünde modernleşirdi bazı inkılaplar yine olurdu muhtemelen yazı kılık kıyafet gibi şeyler yine değişirdi ama yine tam anlamıyla her şey oturmazdı 10 20 yıl sonra 2. dünya savaşını göremeden batardı değişen bir şey olmazdı türkiye cumhuriyeti biraz geç kurulmuş olurdu

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
osmanlı yıkılmasa zaten ittihatçılar güdümünde modernleşirdi bazı inkılaplar yine olurdu muhtemelen yazı kılık kıyafet gibi şeyler yine değişirdi ama yine tam anlamıyla her şey oturmazdı 10 20 yıl sonra 2. dünya savaşını göremeden batardı değişen bir şey olmazdı türkiye cumhuriyeti biraz geç kurulmuş olurdu

Kardeşim o dinsel bağnazlıkta devrim yapacak cesarete sahip sadece bir lider vardı. II. Dünya Savaşı'nı göremeden batardı demene katılıyorum ama sonunda Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet kurulmazdı. Ya kendi haline ya da sömürge olarak kabile devletleri falan kurulurdu Anadolu'da.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ottoman Empire
İlgilendiği Kategoriler
Futbol ve Ülkeler

1. den sağ salim çıksak 2. de yıkılırdık diyorlar da bence böyle değil, 2. ye de girilmeyebilirdi. Ancak yıkılma kaçınılmazdı çünkü hala monarşiyle devam edecektik ve zayıf yönetim gitgide zayıflayacaktı. Arada sırada ittihatcilar gibi gruplar çıksa da bunlar ülkeyi felakete sürükleyecek ve başarılı olamayacaktı bence.
1936 Osmanlı sınırı

Ekler

• Pin-page--1070222773.png
    Pin-page--1070222773.png
    252.5 KB · Hit: 21

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
1936 Osmanlı sınırı
Çok ütopik imkansız

İttihatçılar modern bir grup değil, modernleşme olmazdı. Devlet kuracak becerileri de yoktur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,060
Üyeler
163,938
Son üye
beqtass
Top Bottom