Neler Yeni

otomatik vitesli ticari araba alınır mı?

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Eagle
Masrafı çok olur ama dsg bakılmadığı sürece sorun çıkarır.
Sitenin aşağısında dsg sorunları var. Modeller de yazıyor. Dq200 ve dq 250 modelleri sorunlu. Bunlar da kuru kavrama
Senin alacağın araçta ıslak kavrama var. Ve 2015 sonrası dsg sorunları çok büyük ölçüde çözüldü. Arabana baktığın sürece sıkıntı da çıkarmaz
dsg şanzıman ne kadardır peki

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
birde 160k km sonra dsg şansımanı değişin diyor bir çift kavramalı dsg nin masrafı ne kadar olur
(ben dsg yi şanzımana komut veren bir parça olarak anladım direk şanzımanmı yoksa)
Dsg şanzımandır. Şanzımanı değiştirmenin masrafı çok olur. Çünkü şanzıman pahalı bir parçadır. Ama şanzıman sorun çıkarmadığı sürece değişmez. Ki bunun tamiri bile oluyor. Bunu geçtim dsg şanzımanı değişin değil de kavramayı değişin demiştir. Günümüzde en dandik arabanın bile parçaları dünya para oldu. O yüzden öyle ucuz parça olsun devri bitti
Bir de arabayı almadan sorunlarını düşünmek seni yorar. Zaten aracın garantisi var. Herhangi bir şey olursa götürürsün. Ki sıfır arabada olacağını hiç zannetmiyorum. Bu kadar korkmana gerek yok
Net bir fiyat veremem çünkü öyle bir fiyat bilgim yok.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Eagle
Dsg şanzımandır. Şanzımanı değiştirmenin masrafı çok olur. Çünkü şanzıman pahalı bir parçadır. Ama şanzıman sorun çıkarmadığı sürece değişmez. Ki bunun tamiri bile oluyor. Bunu geçtim dsg şanzımanı değişin değil de kavramayı değişin demiştir. Günümüzde en dandik arabanın bile parçaları dünya para oldu. O yüzden öyle ucuz parça olsun devri bitti
Bir de arabayı almadan sorunlarını düşünmek seni yorar. Zaten aracın garantisi var. Herhangi bir şey olursa götürürsün. Ki sıfır arabada olacağını hiç zannetmiyorum. Bu kadar korkmana gerek yok
hocam zaten 2 yıl içinde gerekirse 2 ton yükle yine gık demez de biz arabayı 7 8 sene bineceğiz o yüzden

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam zaten 2 yıl içinde gerekirse 2 ton yükle yine gık demez de biz arabayı 7 8 sene bineceğiz o yüzden
Hocam sen arabana bak hiç bir şey olacağını zannetmiyorum. Bu kadar tedirgin olursan ve ben garanticiyim dersen manuel al ama onda da baskı balata değişeceksin. Bunda da kavrama değişeceksin. Yani aynı şey farklı bir olay yok. Sadece aracına bak yeter. Şanzıman yağı ve robot yağını 10 15 yıl değişmeyip dsg kötü diyenlere aldanma. Kullanma kılavuzunda bolca bilgi vardır bu konu hakkında. Zaten 2 yıl serviste bakım yaptırırsın. O süre boyunca da seni fazlasıyla bilgilendirirler. Ama aklında kalırsa onlara da sor. Sana söylemişler zaten biz şikayet almadık diye. Normal bir yarı otomatik araç alsan da aynı şey olacak bir süre sonra kavrama değişmek isteyecek.
Aklında kalan başka sorun varsa sorabilirsin
Alırsan haberdar edersin şimdiden hayırlı olsun.
7 8 yılda 100 bin kilometre bile yapmazsınız belki

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Eagle
hocam çok kararsız kaldık ya elimizde nakit 850k var wv bayisi ile konuştum 500k kredi verebiliriz dedi 12 ay ya da 18 ay vade ile veriyormuş wv araçları ise 150 hp ve de otomatik vites kalmış elinde o yüzden buna yöneldim araç 110 hp olsa manuel gelicek ama 110 da gitmez ve de daha fazla yakar gibi sonra forc customa bakalım dedik ama oda kasa değiştirme döneminde imiş o yüzden neredeyse stok yok stoğu olanlarda hep 9 kişilik fiat a baktık oda yakıtı yakmıyor bildiğin içiyor

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam çok kararsız kaldık ya elimizde nakit 850k var wv bayisi ile konuştum 500k kredi verebiliriz dedi 12 ay ya da 18 ay vade ile veriyormuş wv araçları ise 150 hp ve de otomatik vites kalmış elinde o yüzden buna yöneldim araç 110 hp olsa manuel gelicek ama 110 da gitmez ve de daha fazla yakar gibi sonra forc customa bakalım dedik ama oda kasa değiştirme döneminde imiş o yüzden neredeyse stok yok stoğu olanlarda hep 9 kişilik fiat a baktık oda yakıtı yakmıyor bildiğin içiyor
Ben tereddüt etmezdim. Ayda 1 2 atacağın yük için korkmana hiç gerek yok. Bayide test aracı yok muydu? Varsa bir test edin. Dsgnin rahatlığından memnun kalırsın emin ol.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Eagle
Ben tereddüt etmezdim. Ayda 1 2 atacağın yük için korkmana hiç gerek yok. Bayide test aracı yok muydu? Varsa bir test edin. Dsgnin rahatlığından memnun kalırsın emin ol.
hocam test aracını bırakın resmen bütün tr bayilerinde uzun şasi transporter yok

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam test aracını bırakın resmen bütün tr bayilerinde uzun şasi transporter yok
Açıklaması çok basit. Geçen hafta vw binek araçlara fiyat güncellemesi yaptı. Kısaca elimizde bu var alırsanız almazsanız seneye zamlı alırsınız diyor

• Beğen
Reaksiyonlar: egle

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Eagle
Hocam sen arabana bak hiç bir şey olacağını zannetmiyorum. Bu kadar tedirgin olursan ve ben garanticiyim dersen manuel al ama onda da baskı balata değişeceksin. Bunda da kavrama değişeceksin. Yani aynı şey farklı bir olay yok. Sadece aracına bak yeter. Şanzıman yağı ve robot yağını 10 15 yıl değişmeyip dsg kötü diyenlere aldanma. Kullanma kılavuzunda bolca bilgi vardır bu konu hakkında. Zaten 2 yıl serviste bakım yaptırırsın. O süre boyunca da seni fazlasıyla bilgilendirirler. Ama aklında kalırsa onlara da sor. Sana söylemişler zaten biz şikayet almadık diye. Normal bir yarı otomatik araç alsan da aynı şey olacak bir süre sonra kavrama değişmek isteyecek.
Aklında kalan başka sorun varsa sorabilirsin
Alırsan haberdar edersin şimdiden hayırlı olsun.
7 8 yılda 100 bin kilometre bile yapmazsınız belki
ve de dsg yi bakımlı ve iyi kullan dediniz ya nasıl zarar vermeden kullanırım dsg yi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani park ettiğim zaman gidip vitesi d de bırakmam p ye alırım bunun gibimi

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
ve de dsg yi bakımlı ve iyi kullan dediniz ya nasıl zarar vermeden kullanırım dsg yi
Sitede güzel anlatılmış bakarsın.
Kilometreler değişkendir. Senin kavraman daha uzun süre gidebilir veya daha az gidebilir buna bu aşağıda yazılanlara bakıp dikkat edersin.
Yokuşlarda aracı gazla tutmaya kalkma frene tam bas kavramaya zarar vermezsin.
Park ederken n konumuna getir el frenini çek sonra p konumuna al
Aşırı trafiklerde sürekli dur kalkta manuele al 1 veya 2. Viteste git. Bu tarz şeyler var

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Eagle
Sitede güzel anlatılmış bakarsın.
Kilometreler değişkendir. Senin kavraman daha uzun süre gidebilir veya daha az gidebilir buna bu aşağıda yazılanlara bakıp dikkat edersin.
Yokuşlarda aracı gazla tutmaya kalkma frene tam bas kavramaya zarar vermezsin.
Park ederken n konumuna getir el frenini çek sonra p konumuna al
Aşırı trafiklerde sürekli dur kalkta manuele al 1 veya 2. Viteste git. Bu tarz şeyler var
manuele alabilirmiyimde

İncinmişsin dedi

80+ Bronze
merhabalar biz bayiden sıfır wv transporter panelvan çıkartmayı düşünüyoruz ama arabaya yük atılıcak 1 ton 1 buçuk ton gibi otomatik vites olması bir sorun teşkil eder mi? yaklaşık 7 8 sene bineriz çevremizdekiler şanzıman dağıtır diyor bayi ise bir şey olmaz diyor bir şikayet almadık diyor ne yapmalıyız
gigabyte kullanıyorum bende çok memnunum 4199a almıstım bende 1 ay önce , al pişman olmazsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

gigabyte kullanıyorum bende çok memnunum 4199a almıstım bende 1 ay önce , al pişman olmazsın
yanlış yazmışım sorry

Top Bottom