Neler Yeni

Otomativ Mühendisliği Okusam İş Var Mı ?

Zechion

80+ Silver
Hocam ben mekatronik mühendisiyim kurumsal bir şirkette otomasyon bölümün de çalışıyorum ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum, ha kaç senedir bu işin içindesiniz derseniz 2 sene oldu yada olmadı ama çevremde bir kaç işsiz makina müh ark vardı en kötü kendi çalıştığım şirkette bile refarans olarak işe soktum boş kalmıyor genel de.
Hocam meslek lisesindeyim ve mekatronik bölümünü seçtim. Üniveristede güzel bir yüksek puanlı üniveriste kazanıp mekatronik mühendisi olmayı hedefliyorum. Sorması ayıp maaş ve iş durumları nasıl ?

3xPower

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Emre Y.
Ingilizce muhakkak yanina 1 dil daha koyarsan bolumun pek bi onemi kalmaz ister otomotiv ister baska bisey

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Ahmet
Hocam meslek lisesindeyim ve mekatronik bölümünü seçtim. Üniveristede güzel bir yüksek puanlı üniveriste kazanıp mekatronik mühendisi olmayı hedefliyorum. Sorması ayıp maaş ve iş durumları nasıl ?
Hocam asgari ücretle başladım çünkü ben biraz boş mezun oldum küçük bir makina imalat firmasında mekatoronik teknisyeni olarak 1 yıla yakın çalıştım tabi otomasyonu çözünce ister istemez maaşım arttı ama yeterli değildi. Bana göre ve mühendis olarak da çalışmıyordum, ama eğer az çok bir şey biliyorsanız İstanbulda ortalama sanayi çevresi 14kdan başlıyor 19k kadar gidiyor benim gibi acemiler için şuan. 17k alıyorum ben de şuan ama plc sürücüleri tam çözersem baya artıcak maaşım inşallah.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ingilizce muhakkak yanina 1 dil daha koyarsan bolumun pek bi onemi kalmaz ister otomotiv ister baska bisey
evet sırf dil bilerek çok büyük yerlere girenler var doğrudur hocam.

Otomativ Mi Okuyorsunuz Hocam ?
Kanka ben meslekte okuyorum, CNC üzerine. Ama babamın mekanik tesisatla ilgili şirketi var, bana keşke makine mühendisi olsaydın dedi, bu yazda ben babamın yanında çalıştım. Normalde o işlerde her zaman denetleme olur ama bu sefer denetleme olan ama çok önemsenmeyen bir yer vardı bende gittim çalışmaya. İşi aldığımız firmada makine mühendisliği üzerine. Adam geliyor işi anlatıyor 30dk, daha sonra çalıştığımız yer bir konak olduğundan etrafta gezilecek yerlere gezmeye gittiler babamla. rahat işleri. Ve aldığı paralar devasa. Tabi iş almak için biraz tanıdığın olması lazım ama bir kere tanindinmi gerisi kolaylıkla gelir diye tahmin ediyorum.
Otomativ Mi Okuyorsunuz Hocam ?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Makine mühendisi olup otomativ yüksek lisansı yapabilirsin.

Zechion

80+ Silver
Hocam asgari ücretle başladım çünkü ben biraz boş mezun oldum küçük bir makina imalat firmasında mekatoronik teknisyeni olarak 1 yıla yakın çalıştım tabi otomasyonu çözünce ister istemez maaşım arttı ama yeterli değildi. Bana göre ve mühendis olarak da çalışmıyordum, ama eğer az çok bir şey biliyorsanız İstanbulda ortalama sanayi çevresi 14kdan başlıyor 19k kadar gidiyor benim gibi acemiler için şuan. 17k alıyorum ben de şuan ama plc sürücüleri tam çözersem baya artıcak maaşım inşallah.
Tamamdır hocam. Teşekkürler.

callousness

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Ahmet SARIOĞLU
Instagram
instagram.com/ichbinsarioglu
büyük yerlerde büyük kazanırsın, para için söylüyorum için rahat olsun. ben de bir firmada uzman teknisyen olarak çalışıyorum, yukarıdaki mühendis arkadaş kadar maaşım var. mesela, kocaeli civarında sektör çok geniş, mezun olursan muhakkak iş bulursun. en önemli faktör, şirket. şirket iyi olmadıktan sonra sen işinde veya en iyi okuldan mezun olsan ne olur.. hangisini okurken mutlu olacaksan onu oku kardeşim, abi tavsiyesi 😊

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,394
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom