Çözüldü✓ Outlook Hesabımın şifresini değiştiremiyorum.

Adroven

80+
Reaksiyon skoru
31
Dostlar selamlar. Geçtiğimiz günlerde bilgisayara format attım. ve format attıktan sonra outlook hesabıma giriş yapmak için şifremi gireceğim esnada şifremi hatırlamadığım için bi çok kez arka arkaya hatalı şifre giriş denemeleri yaptım. sonra "şifremi sıfırlayayım bari" dedim şifremi sıfırlamak için e postama kod göndermeyi çalıştığımda ise fotoğrafını koyduğum hatayı aldım :
Ekran görüntüsü 2025-08-21 020859.webp

Sonra hizmette sıkıntı olduğu için bari telefon numaramdan sıfırlayayım dedim son 4 hanesini yazdım numaramın o da olmadı bu hizmet şu an kullanılamaz gibi bir şey dedi tam hatırlamıyorum.
sonra bi iki saat zaman geçsin diye giriş denemesi yapmayı bıraktım bir kaç saat geçti giriş yapmayı çalıştım yine aynı hatalar
arka arkaya zorladım en sonunda bişi oldu o hatayı vermedi kod yazma ekranı geldi ama mailime kod gelmedi bu kezde.
sonra baya bi süre daha devam ettim ve bir süre sonra artık hesap şifresi değiştirme kısmına bile girememeye başladım. diğer microsoft hesaplarıma girebiliyordum ama o giremediğim outlook hesabına girmeyi çalıştığımda "başka bir zaman tekrar deneyin" gibi bir şey diyordu bembeyaz bi ekranda. bende yardım formu açtım microsofta gönderdim hatta detaylı da gönderdim hatta formdaki bi soruda kredi kartının son 4 hanesi ay ve yılını yazmamıda istedi onu da yazdım alışveriş yaptığımı doğrulamak için ama 1 2 saat sonra dalga geçer gibi bunu attılar :
1755837290835.webp

1 2 gün geçti belki düzelmiştir umudu ile yine denedim yine aynı şeyler aynı şeyler. yine form gönderdim yine aynı cevabı aldım.
hayır hesabımın çalınmadığına adım kadar eminim hesabım çalınmış olsa hesaptaki tek oyunum minecrafttı ona da namemc mi ne öyle bi siteden baktım hesabımın adı da dahil olmak üzere mc skinimde değişmemiş. hadi bunu geçtim kurtarma e postası ve telefon numarasıda değişmemiş. benim kuratma mailime öncesinde "hesabınızın şifresi değiştirildi" gibi çalınması ile ilgili bi mailde gelmemiş. yani hesap güvende çalınmadı ama ben de giremiyorum. ne yapımcam ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

şuan tek yapacağınız desteğe yazmak ve 1 hafta falan beklemek başka türlü çözülmez
desteğe yazdım zaten ama konuda da yazmış olduğum ve ekran görüntüsünü paylaşmış olduğum maili gönderdiler. yazmam gereken başka bir destek kısmı mı var varsa link verebilirmisin?

Hesapta 2FA açık diye parola sıfırlama yapamıyoruz diyor. Hesaba girmeden 2FA deaktif edemez misin? Örneğin google authenticator vb uygulamalarla 2FA açıktır, hesaba girmeden deaktif edersin.

Desteğin bilemediğini biz biliriz. Yeni bir hesap aç, o ukullan.
çok saçma bi düşünce. benim o outlook/microsoft hesabımda o mailin olduğu hesapta orjinal minecraft ve xbox gamepass vardı.
yoksa bende biliyorum dostum yeni hesap açmayı. senin bir sürü oyununun olduğu bi steam hesabın bi anda böyle kilitlense sende boş ver ya diyip yeni hesap mı açarsın hesaba giriş yapmaya mı çalışırsın şimdi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hesapta 2FA açık diye parola sıfırlama yapamıyoruz diyor. Hesaba girmeden 2FA deaktif edemez misin? Örneğin google authenticator vb uygulamalarla 2FA açıktır, hesaba girmeden deaktif edersin.
2FA Olarak eklediğim tek şey mail ve telefon numarası giriş yaparken doğrulama falandı. telefonumdada outlook hesabım vardı fakat ordan da çıkış yapılmış hesap kilitlendiği için. hesap çalınmamış bu arada ona eminim zaten kurtarma telefon numarası ve mail hala aynı duruyo hatta kodda geliyo sadece şifreyi sıfırlayamıyorum. onun dışında google authenticator ve benzeri başka bi uygulama aracılığı ile eklediğim bir şey yoktu.

Uzun süre kullanılmayan ücretsiz Outlook hesapları otomatik kapanıyor. Şifreyi hatırlasan bile, bir seneden daha uzun bir süre giriş yapmadıysan, o hesap gitti.

Uzun süre kullanılmayan ücretsiz Outlook hesapları otomatik kapanıyor. Şifreyi hatırlasan bile, bir seneden daha uzun bir süre giriş yapmadıysan, o hesap gitti.
Microsoft 2 yıl boyunca aktif olmayan yani en azından bir kere bile giriş yapılmayan hesapları kapatıyor (yanlışım olmasın 2 yıl geçtiği gibi hemen kapanmıyor bir de üstüne son kez bi 60 veya 30 günlük bi süreç daha oluyor hesabı tekrar aktif etmek için). Herhalde yazdığım yazıyı okumadan direk cevap vermişsin istersen git bir daha oku. orda kocaman formattan sonra Outlook hesabıma giriş yapamadığımı belirtmişim. hadi buradan anlamadın en azından şöyle diyeyim hesabı açalı daha 5 ay bile olmadı. yani düzgün bi fikrin yoksa işime yariyicak bi bilgin yoksa gelip buraya "Desteğin bilemediğini biz biliriz. Yeni bir hesap aç, onu kullan." demiyeceksin.

Microsoft 2 yıl boyunca aktif olmayan yani en azından bir kere bile giriş yapılmayan hesapları kapatıyor (yanlışım olmasın 2 yıl geçtiği gibi hemen kapanmıyor bir de üstüne son kez bi 60 veya 30 günlük bi süreç daha oluyor hesabı tekrar aktif etmek için). Herhalde yazdığım yazıyı okumadan direk cevap vermişsin istersen git bir daha oku. orda kocaman formattan sonra Outlook hesabıma giriş yapamadığımı belirtmişim. hadi buradan anlamadın en azından şöyle diyeyim hesabı açalı daha 5 ay bile olmadı. yani düzgün bi fikrin yoksa işime yariyicak bi bilgin yoksa gelip buraya "Desteğin bilemediğini biz biliriz. Yeni bir hesap aç, onu kullan." demiyeceksin.
Gördüğün gibi başka yapabileceğin bir şey yok.

Gördüğün gibi başka yapabileceğin bir şey yok.
demin microsoft destek ekibi ile canlı şekilde microsoftun sitesinden görüştüm hesabın kilitlenme nedenini net olarak öğrendim o da 19 ağustostan beri benim yaptığım bir sürü hatalı giriş denemesinden dolayı hesabın kilitlenmiş olmasıymış. 3 gün içinde eğer daha fazla giriş denemesi yapmazsam girebilirmişim. hiç yardımcı olmadın kusura bakma ama konu hakkında bi fikrin yoksa yardım edebileceğin bi fikrin yoksa yazma o konu ile ilgili bir şey.

demin microsoft destek ekibi ile canlı şekilde microsoftun sitesinden görüştüm hesabın kilitlenme nedenini net olarak öğrendim o da 19 ağustostan beri benim yaptığım bir sürü hatalı giriş denemesinden dolayı hesabın kilitlenmiş olmasıymış. 3 gün içinde eğer daha fazla giriş denemesi yapmazsam girebilirmişim. hiç yardımcı olmadın kusura bakma ama konu hakkında bi fikrin yoksa yardım edebileceğin bi fikrin yoksa yazma o konu ile ilgili bir şey.
Sonuç olarak destek çözmüş. Ben de onu söyledim. O üç gün içinde eski şifreni unutma. Yaz bir kenara. Heyecan yapar tekrar yanlış girersin.

Sonuç olarak destek çözmüş. Ben de onu söyledim. O üç gün içinde eski şifreni unutma. Yaz bir kenara. Heyecan yapar tekrar yanlış girersin.
şifremi bilsem zaten niye hatalı giriş denemeleri yapıp hesabın kilitlenmesine sebep olayım :D knk bak git bir daha oku konuda yazdığım şeyi. şifremi bilsem zaten en başında giriş yapar bu konuyu da hiç açmamış olurdum. şu an da hesap kilitli olduğu için şifremi sıfırlayamıyorum ya da random bi şifre girmeyi çalıştığımda "oturumunuzu açamıyoruz" hatası alıyorum. şu an ki amacım hesabımın şifresini değiştirmek zaten konunun başında da belirtmiştim "outlook hesabıma giriş yapmak için şifremi gireceğim esnada şifremi hatırlamadığım için bi çok kez arka arkaya hatalı şifre giriş denemeleri yaptım. sonra "şifremi sıfırlayayım bari" dedim".
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kusura bakma eğer sert çıkıştıysam birazcık sinirliydim 19 ağustos gününden beri hesabıma giriş yapamadığım için microsoftun abartı güvenlik önlemlerinden dolayı.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,167
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri