Neler Yeni

Overclock için 1.45v - 1.5v verilir mi ?

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
İşlemci ve ekran kartı aynı şekilde olduğu için apu kullanıyorum, modeli ryzen 3 3200G aynı işlemciyi kullanan diğer arkadaşlar, 1.35v ile 4.00ghz'e çıkardıklarını söylüyor ancak benim işlemcim 1.35v'da 3.9ghz'e bile çıkamıyor fazla voltaj yiyor sanırım oluşumu gereği, şans benden yana değil sanırım.

İGPU, '' 1600MHZ,1.2V '' verdim düzgün çalışıyor.
CPU, '' 3.9ghz, 1.4V '' verdim düzgün çalışıyor.

Ancak ben daha fazla CPU performansı istiyorum biraz yetersiz kalıyor açıkcası. 4ghz, ve ya çarpan kilidi açık olduğu için daha üstüne çıkmak istiyorum.

Yaptığım CPU OC denemesi, '' 4.00ghz, 1.45V '' verdim düzgün ÇALIŞMIYOR. bunun sebebi nedir acaba ne kadar model aynı olsa bile voltaj değerleri aynı olmaz biliyorum ama arada 1.0v'luk bir fark var 4.00ghz'de çalıştırmamasının sebebi voltaj mı yoksa bir sorun mu ?
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler :)

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Silikon kalitesi tamamiyle senin islemcin 4 ghz da 1.6 voltla bile calismaz belki.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

johndoe

80+
Zen'de, özellikle eski modellerde voltaj ve saat hızı duvarları vardır. Intel gibi degildir, bunları aşmak için eşek gibi voltaj basıp ancak çok az gelir elde edersiniz, ve günlük kullanama uygun degildir uzun vadede bunu yapmak yorar SKU'yu.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zen'de, özellikle eski modellerde voltaj ve saat hızı duvarları vardır. Intel gibi degildir, bunları aşmak için eşek gibi voltaj basıp ancak çok az gelir elde edersiniz, ve günlük kullanama uygun degildir uzun vadede bunu yapmak yorar SKU'yu.
4.025ghz verdim 1600mhz igpuya verdim güçlü bi soğutma olduğu için yüksek voltaj vermeme rağmen 55 derece civarlarında geziyor yük altında işlemcinin o hızlarda çalısması sorun yaratırmı bilemem. 4.00ghz boost olarak sunduğu hız zaten

Top Bottom