overclock nasil yapilir

4HMET678

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
500
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem aldım. Bu sisteme overclock yapmak istiyorum. yapılır mı? bilmiyorum ve overclock nasıl yapılır hiç bilmiyorum. İyi bilen biri bana yardımcı olabilir mi? Sistemimi aşağıya bırakıyorum.
işlemci: amd ryzen 5 3500x
anakart:ASUS B450M DRAGON
ekran karti: ASUS DUAL GTX 1660 SUPER ADVANCED EDITION EVO 6 GB
ram: xpg 2×8 16 gb ram
ssd:sandisk ultra 3d 500gb nvme m2 ssd
kasa:CORSAIR Carbide SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Güç Kaynağı Temperli Cam USB 3.0 Mid Tower Kasa

OC'den basit şey mi var?

Ne OC'u? Öyle ''Ben OC yapacağım'' deyince olmuyor sonuçta.

sadece değiştirmen gereken yerler. cpu ratio yani çarpan, cpu voltage ve Nb voltage başka bir şeyi değiştirmene gerek yok. ilk başta voltaj vermeden ilerleyeceksin. örnek 0.2 GHz arttır. ve prime95 testine sok işlemciyi. bir yandan da aida64 ile işlemci sıcaklığına bak. eğer sistemde donma vb. olmuyorsa overclock da sorun yoktur. cpu z ile de voltaj değerlerini takip etmeyi unutma. sistemin standart voltaj değerini de bir kenarıya yaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mesela 200x20 de işlemci 4.0 Ghz olacaktır. bunu 0.2 arttırmak için 200x21 yapman lazım örnek.

sadece değiştirmen gereken yerler. cpu ratio yani çarpan, cpu voltage ve Nb voltage başka bir şeyi değiştirmene gerek yok. ilk başta voltaj vermeden ilerleyeceksin. örnek 0.2 GHz arttır. ve prime95 testine sok işlemciyi. bir yandan da aida64 ile işlemci sıcaklığına bak. eğer sistemde donma vb. olmuyorsa overclock da sorun yoktur. cpu z ile de voltaj değerlerini takip etmeyi unutma. sistemin standart voltaj değerini de bir kenarıya yaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mesela 200x20 de işlemci 4.0 Ghz olacaktır. bunu 0.2 arttırmak için 200x21 yapman lazım örnek.
hocam iste tam anlamıyorum biri anlatarak yaptırsa iyi olucak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,914
Üyeler
191,181
Son üye
LynxKN
Geri