Neler Yeni

Overclock yaptığımda sistem kendini eski haline getiriyor

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Merhabalar bilgisayarımla ilgili bir sorun yaşıyorum. Öncelikle sistemim eski ama overclock yapılabilen bileşenlerden oluşuyor sistem parçalarım şu şekilde
İntel quad core q8300
hd7850 ekran kartı
400 watt psu
ssd ve hdd
anakart gigabyte g41mt-s2
bu bileşenlerin overclock yapmaya müsait olduğunu adım gibi biliyorum ve bios menüsünde işlemcinin saat hızını voltajını herşeyini kontrol edebiliyorum, lakin şöyle bir durum var işlemci temel frekansta 2.50 ghz de çalışıyo ve overclock yaptığımda kaydedip çıkış yaptığımda sistem 3 4 saniye çalışıp kendine tekrar reset atıyor. Ben bu sorundan muzdaripim çözümü nedir acaba

akastg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
fre
overclock rehberi izlemeni tavsiye ederim

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
overclock rehberi izlemeni tavsiye ederim
izlicem tekrardan kesinlikle ama overclock yapmayı biliyorum çözemediğim yer bilgisayar neden kendini tekrardan temel frekanslara düşürüyor

13oguzzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Oğuzhan UZUNSELVİ
Merhaba, tam bir overclock sevdalısı olarak şunu söyleyebilirim. Ayarların kararlı değil büyük ihtimalle. Bios ayarlarını paylaşabilir misin? Yardımcı olmak isterim.

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Merhaba, tam bir overclock sevdalısı olarak şunu söyleyebilirim. Ayarların kararlı değil büyük ihtimalle. Bios ayarlarını paylaşabilir misin? Yardımcı olmak isterim.
bios ayarlarımda genellikle test etmek amaçlı çokta yüksek frekanslara çıkmadan yapıyorum yani 2.50 ise 2.65 yapıyorum saat hızını ama bu denli ufak bi overclockta bile kendini temel ayarlara döndürüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani saat hızım 333.7 de çalışıyor ve voltaj ayarımda 1.2875 te

13oguzzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Oğuzhan UZUNSELVİ
bios ayarlarımda genellikle test etmek amaçlı çokta yüksek frekanslara çıkmadan yapıyorum yani 2.50 ise 2.65 yapıyorum saat hızını ama bu denli ufak bi overclockta bile kendini temel ayarlara döndürüyor

İlk önce voltajsız gidebileceği yere kadar gitmeniz gerek.

Bios ekranını fotoğraflar iseniz ayar deneyelim

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Ram frekansı ile ilgili bir işlem yapıyor musunuz
473185259_579737214934768_7889958936244966544_n.jpg
bios ayarlarımda yaptığım overclock görünüyor ancak açılırken 2.50 ghz gösteriyo ve ramlarla ilgilihiçbir işlem yapmıyorum

13oguzzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Oğuzhan UZUNSELVİ
İşlemci saat çarpanını x9 yap. Her bir saat hızı 333 olarak kalsın. Ram frekansını manuel olarak 1333 mhz ile sabit tut. Voltaj ayarı da manuel olarak ayarlı kalsın ve standart değerde bırak. Deneyebilir misin

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
İşlemci saat çarpanını x9 yap. Her bir saat hızı 333 olarak kalsın. Ram frekansını manuel olarak 1333 mhz ile sabit tut. Voltaj ayarı da manuel olarak ayarlı kalsın ve standart değerde bırak. Deneyebilir misin
x7 ve x6 var saat çarpanında

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
denedim sonuç değişmiyor ama bir şey dikkatimi çekti daha önce fark etmediğim gigabyte anakartlarda açılışta award bios mu yazması gerekiyo yoksa gigabyte mı

yan
denedim sonuç değişmiyor ama bir şey dikkatimi çekti daha önce fark etmediğim gigabyte anakartlarda açılışta award bios mu yazması gerekiyo yoksa gigabyte mı
yani demek istediğim şu anakartımın biosunu günvellemem gerekiyormu böyle bir işlem için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,043,724
Üyeler
165,579
Son üye
FeaRMe