var sadece ısı bi etken değil , güç kaynağının sağlayabilidiği stabil voltaj , anakartın taşıyabildiği yük ve hız sınırı , her anakartın potansiyeli bir değil , sallıyorum aynı model 2 anakartın var aynı işlemciyi birisi max 4.2 diğeri ise max 4.0 da overclocklu çalıştırabilir. İşlemcinin de bir üst sınırı var içindeki çip ve silikon kalitesi hepsi oc kapasitesini etkiler.Isınma sorunu olmadığı sürece bu işlemin bir sınırı var mı ?
r3 2200g gpusuna o.c yapıyorum 1700 mhz çıkartım 60 dereceyi geçmiyor biraz daha yükseltmeyi düşünüyorumElbette var. Hangi donanıma OC yapacaksınız?
nelere dikkat etmeliyimBen o sınırı bulmaya çalışırken anakartı elime almıştım 31 Aralık 2020'de. Unutamıyorum (Garantiden Değiştirdiler)
Dikkatli olun.
tabii ki var. Olmasa sıvı nitrojenle işlemciyi sonsuz hıza çıkartırlardıIsınma sorunu olmadığı sürece bu işlemin bir sınırı var mı ?
1.250 voltajda çalışıyor işlemci ryzen 3 2200g kaça kadar çıkartabillirimtabii ki var. Olmasa sıvı nitrojenle işlemciyi sonsuz hıza çıkartırlardı
Voltaj belli bir limitin üstüne çıkarsa uzun vadede işlemcin zarar görür. OC yaparken voltaj normal limitleri aşmayacak şekilde arttırılmalı.
İşlemci için 1.4V üstüne çıkılması önerilmez. Hatta mümkünse 1.35V u çok geçmeyin.1.250 voltajda çalışıyor işlemci ryzen 3 2200g kaça kadar çıkartabillirim
1.35-1.4 civarı üst sınır olmalı ama 1.35 ideal. İşlemci üretim kaliten, anakartın ve soğutucuna göre de değişir tabi. Bende 34eSport Duo ve B450 Gaming Plus vardı.1.250 voltajda çalışıyor işlemci ryzen 3 2200g kaça kadar çıkartabillirim
Daha yüksek frekansta çalışmasının her zaman daha iyi performans sergileyeceği anlamına gelmediğini hatırlatmak isterim, farklı ayarlarda bench sonuçlarına bakarak önceden de belirtildiği gibi sweet spotu bulmaya çalışmak gerekir. Başarılar dilerim.r3 2200g gpusuna o.c yapıyorum 1700 mhz çıkartım 60 dereceyi geçmiyor biraz daha yükseltmeyi düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
nelere dikkat etmeliyim