Overclockun bir sınırı var mı

Klaus

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
400
Isınma sorunu olmadığı sürece bu işlemin bir sınırı var mı ?

Elbette var. Hangi donanıma OC yapacaksınız?

var sadece ısı bi etken değil , güç kaynağının sağlayabilidiği stabil voltaj , anakartın taşıyabildiği yük ve hız sınırı , her anakartın potansiyeli bir değil , sallıyorum aynı model 2 anakartın var aynı işlemciyi birisi max 4.2 diğeri ise max 4.0 da overclocklu çalıştırabilir. İşlemcinin de bir üst sınırı var içindeki çip ve silikon kalitesi hepsi oc kapasitesini etkiler.

işlemci üzerinden ele alacaksak ve diğer donanımların hiçbir sıkıntı çıkarmayacağını varsayarsak silikon ve sweet spot.

Ben o sınırı bulmaya çalışırken anakartı elime almıştım 31 Aralık 2020'de. Unutamıyorum :D (Garantiden Değiştirdiler)
Dikkatli olun.

tabii ki var. Olmasa sıvı nitrojenle işlemciyi sonsuz hıza çıkartırlardı 😀

Voltaj belli bir limitin üstüne çıkarsa uzun vadede işlemcin zarar görür. OC yaparken voltaj normal limitleri aşmayacak şekilde arttırılmalı.

tabii ki var. Olmasa sıvı nitrojenle işlemciyi sonsuz hıza çıkartırlardı 😀

Voltaj belli bir limitin üstüne çıkarsa uzun vadede işlemcin zarar görür. OC yaparken voltaj normal limitleri aşmayacak şekilde arttırılmalı.
1.250 voltajda çalışıyor işlemci ryzen 3 2200g kaça kadar çıkartabillirim

1.250 voltajda çalışıyor işlemci ryzen 3 2200g kaça kadar çıkartabillirim
1.35-1.4 civarı üst sınır olmalı ama 1.35 ideal. İşlemci üretim kaliten, anakartın ve soğutucuna göre de değişir tabi. Bende 34eSport Duo ve B450 Gaming Plus vardı.

r3 2200g gpusuna o.c yapıyorum 1700 mhz çıkartım 60 dereceyi geçmiyor biraz daha yükseltmeyi düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nelere dikkat etmeliyim
Daha yüksek frekansta çalışmasının her zaman daha iyi performans sergileyeceği anlamına gelmediğini hatırlatmak isterim, farklı ayarlarda bench sonuçlarına bakarak önceden de belirtildiği gibi sweet spotu bulmaya çalışmak gerekir. Başarılar dilerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,307
Üyeler
203,787
Son üye
usanmaz01
Geri