Neler Yeni

Overclok nedir nasıl yapılır

YigitK

80+
Over clock nedir? Nasıl yapılır? neylere yapılır?Sanırım duyduğum kadarıyla sistemin daha iyi çalışmasını sağlıyor ama tam bir bilgim yok :(

1905

80+ Silver
bilmeyen biri yaparsa sistemine zarar verebilir o yüzden işin ehli kişilere yaptırılmalıdır. bilgisayardaki bazı parçaların performansını arttırmak için ufak değişiklikler yapmaktır diyebiliriz. ama bunun yanında işlemcinin daha çok ısınması gibi yan etkenlerde var o yüzden bence bulaşmayın bilmiyorsanız

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
saglikli bi islem degil
doğru yapıldı zaman zararı olmaz sağlıksız gibi bir durum yok yanlış bilgilendirmeyin kimseyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Over clock nedir? Nasıl yapılır? neylere yapılır?Sanırım duyduğum kadarıyla sistemin daha iyi çalışmasını sağlıyor ama tam bir bilgim yok :(
iyi soğutulması lazım Erkan kartı işlemci bunların iyi soğutulması gerek ram ise önce çip markası iyi olması ve işlemci ile arasındaki uyum ile ona göre daha iyi bir oc yapılıyor

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,255
İsim
yusuf ecer
saglikli bi islem degil
571den beri bilgisayardaki nokta kadar bileşene overclock yapıp kullanıyorum. İmzamdaki sistem de dahil, hatta her gün keşke 5800x3d almasam diyorum overclock yapılamadığı için. İyi overclock yapabilmek demek paul walker olmak demek, arabanı sürmeyi bilceksin >.<

YigitK

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
doğru yapıldı zaman zararı olmaz sağlıksız gibi bir durum yok yanlış bilgilendirmeyin kimseyi
Peki nasıl yapabilirim ben bir bilgisyarciya mi yaptirmalıyım yada internetten detaylı bir overclok yapma videosu yada rehberi varmi?

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Peki nasıl yapabilirim ben bir bilgisyarciya mi yaptirmalıyım yada internetten detaylı bir overclok yapma videosu yada rehberi varmi?
hocam rehber ve video ile olabilicek bişey değil evet yaparsın bilgi edinirsin ama muhtemelen iyi bir oc yapamazsın benim sana önerim gerçekten oc yapmayı bilen iyi bir tecrübeye sahip bir bilgisayararci veya birisini bulup yaptırman (oc yaptırmadan önce sistemin iyi soğutmsya sahip olması lazım ki yaptınız oc bir farkını görün mesela ryzen 3600 ile stok sogtucu ile oc yapıp gözle görünür bir performans artışı beklemeyin veya ısınan bir Erkan kartını oc yaptirmsua çalışırsaniz bu yararına değil zararına olur)

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Soğutmaya ve nasıl yapıldığına bağlı. Bilinçsiz yapılan O.C evet ömrü kısaltır.
Bilinçli ve bilgili bir şekilde yaparsan kısaltmaz. Yanlış yönlendirmeyelim insanları.

MooNcake

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ayberk Battal
4 yıldır ryzen 5 1600 af kullanıyorum. biostan frekansı 4.05ghz'e ve voltajı 1.4 e sabitledim. kule tipi soğutmam olduğundan sıcaklık 70 dereceyi geçmiyor. bu zamana kadar bozulmadı. yalnız bios güncellemesini zorunlu değilse yapmayın. eski biosta 4.2ghz de oynadığım oyunları geç 4.075 ghzde boot edemiyorum bilgisayarı. voltaj vererek işlemciyi öldürmenin imkanı bile yok. boot edemiyorsun bilgisayar kapanıyor. işlemciyi overclockla bozamazsın. zararı yok. ayrıca işlemcini dibine kadar zorladığında eline geçen performans %15 20 lerde kalıyor. anakart b450ms2h

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,718
İsim
Hacı
saglikli bi islem degil
Hadi ordan!
OC kısaca "Hızaşırtma"dır. Sistemin performansını arttırır.
İşlemciye, RAM'lere ve Ekran kartına OC yapabilirsiniz.
İşlemciye OC yapabilmeniz için anakartınızın ve işlemcinizin OC destekliyor olması lazım. Ek olarak soğutucunuzun yeterli olması lazım.
RAM'lere OC yapabilmeniz için belleklerin kaliteli anakartınızın OC destekliyor olması lazım.
Ekran kartına da OC yapabilirsiniz fakat ben OC işlemine yeni başlayacaklara GPU OC önermiyorum. Çünkü işlemci ve RAM'lere yapıldığı kadar stabil olmayabiliyor ve Düzgün yapılmazsa ekran kartınının ömrünü kısaltıyor ve hatta bozabiliyor.

Son olarak sisteminizi yazarsanız ve OC yapmak isterseniz beraber yapabiliriz.

Top Bottom