Kime göre neye göre?saglikli bi islem degil
Ne alaka hocam? 4.9 Ghz 4790K kullandım bir süre.saglikli bi islem degil
doğru yapıldı zaman zararı olmaz sağlıksız gibi bir durum yok yanlış bilgilendirmeyin kimseyisaglikli bi islem degil
iyi soğutulması lazım Erkan kartı işlemci bunların iyi soğutulması gerek ram ise önce çip markası iyi olması ve işlemci ile arasındaki uyum ile ona göre daha iyi bir oc yapılıyorOver clock nedir? Nasıl yapılır? neylere yapılır?Sanırım duyduğum kadarıyla sistemin daha iyi çalışmasını sağlıyor ama tam bir bilgim yok
571den beri bilgisayardaki nokta kadar bileşene overclock yapıp kullanıyorum. İmzamdaki sistem de dahil, hatta her gün keşke 5800x3d almasam diyorum overclock yapılamadığı için. İyi overclock yapabilmek demek paul walker olmak demek, arabanı sürmeyi bilceksin >.<saglikli bi islem degil
Peki nasıl yapabilirim ben bir bilgisyarciya mi yaptirmalıyım yada internetten detaylı bir overclok yapma videosu yada rehberi varmi?doğru yapıldı zaman zararı olmaz sağlıksız gibi bir durum yok yanlış bilgilendirmeyin kimseyi
hocam rehber ve video ile olabilicek bişey değil evet yaparsın bilgi edinirsin ama muhtemelen iyi bir oc yapamazsın benim sana önerim gerçekten oc yapmayı bilen iyi bir tecrübeye sahip bir bilgisayararci veya birisini bulup yaptırman (oc yaptırmadan önce sistemin iyi soğutmsya sahip olması lazım ki yaptınız oc bir farkını görün mesela ryzen 3600 ile stok sogtucu ile oc yapıp gözle görünür bir performans artışı beklemeyin veya ısınan bir Erkan kartını oc yaptirmsua çalışırsaniz bu yararına değil zararına olur)Peki nasıl yapabilirim ben bir bilgisyarciya mi yaptirmalıyım yada internetten detaylı bir overclok yapma videosu yada rehberi varmi?
Soğutmaya ve nasıl yapıldığına bağlı. Bilinçsiz yapılan O.C evet ömrü kısaltır.omru kisalir
Hadi ordan!saglikli bi islem degil
OC kısaca "Hızaşırtma"dır. Sistemin performansını arttırır.Over clock nedir? Nasıl yapılır? neylere yapılır?Sanırım duyduğum kadarıyla sistemin daha iyi çalışmasını sağlıyor ama tam bir bilgim yok