USB ile format nasıl atılır?

Reaksiyon skoru
104
Format hakkında hiçbir bilgim yok. Windows ayarlar kısmından sıfırlaya da bilirdim fakat usb ile daha temiz olacağı yazıyordu formatın. USB'ye yapmam gereken ayarlar nedir, nasıl format atabilirim? YouTube'da birçok video var fakat güncel şekilde nasıl yapılır öğrenmek istediğim için yazıyorum.

Rufus adlı yazılım senin yerine bütün ayarları yapıyor zaten. Tek yapman gereken .iso dosyasını indir rufus ile usb ye yazdır

Windows 10 ise aşağıdaki linkten indirin ve temiz bir flasha yazdırın windowsu;

- Flasha windows yazıldıktan sonra flashı çıkarmadan bilgisayarı yeniden başlatın, sonrasında windows açılınca Shift'e bası tutarak tekrar yeniden başlatın, çıkan ekranda flash belleğinizi seçin, kurulum ekranı gelince aşağıdaki komutlarla diskinizi tamamen sıfırlayın;

Shift + F10 ile cmd'yi açın;

diskpart
list disk
select disk (burada hangi diski sıfırlayacaksanız onun numarasını ekleyin örneğin select disk 1)
clean
create partition primary
format FS=NTFS

işlem yaklaşık yarım saat sürebilir, fakat diskiniz tamamen temizlenmiş olacak bu şekilde.

Sonrasında windowsu kurabilirsiniz. Bu işlemi ben genelde yapıyorum, verilerin tamamen silinmesi için.

Windows 10 ise aşağıdaki linkten indirin ve temiz bir flasha yazdırın windowsu;

- Flasha windows yazıldıktan sonra flashı çıkarmadan bilgisayarı yeniden başlatın, sonrasında windows açılınca Shift'e bası tutarak tekrar yeniden başlatın, çıkan ekranda flash belleğinizi seçin, kurulum ekranı gelince aşağıdaki komutlarla diskinizi tamamen sıfırlayın;

Shift + F10 ile cmd'yi açın;

diskpart
list disk
select disk (burada hangi diski sıfırlayacaksanız onun numarasını ekleyin örneğin select disk 1)
clean
create partition primary
format FS=NTFS

işlem yaklaşık yarım saat sürebilir, fakat diskiniz tamamen temizlenmiş olacak bu şekilde.

Sonrasında windowsu kurabilirsiniz. Bu işlemi ben genelde yapıyorum, verilerin tamamen silinmesi için.

Bu ekranda ne yapmam lazım?

1723806726498.png

Rufus adlı yazılım senin yerine bütün ayarları yapıyor zaten. Tek yapman gereken .iso dosyasını indir rufus ile usb ye yazdır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,680
Üyeler
184,202
Son üye
serddar
Geri