Neler Yeni

Oyun geliştirme sektörüne girerken aşırı stresli olmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Tahtelbahir
Şu an 15 yaşındayım ve yeni yeni sektöre giriyorum. Aklımda şu an 5 adet çevremdeki insanlara göre mükemmel hikayeli oyun fikirleri var ve gündelik hayatıma yansımaya başladı. Artık gün boyu yapacağım oyunun mekanikleri ve hikayesi dışında hiçbir şey düşünemiyorum. Hayatımda ilk defa stresten uçuk çıktı. Bu iyi bir şey mi bilmiyorum. Neler yapmalıyım?

chawzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kaan
Şu an 15 yaşındayım ve yeni yeni sektöre giriyorum. Aklımda şu an 5 adet çevremdeki insanlara göre mükemmel hikayeli oyun fikirleri var ve gündelik hayatıma yansımaya başladı. Artık gün boyu yapacağım oyunun mekanikleri ve hikayesi dışında hiçbir şey düşünemiyorum. Hayatımda ilk defa stresten uçuk çıktı. Bu iyi bir şey mi bilmiyorum. Neler yapmalıyım?
Gençlik döneminde kurduğun hayallerin seni heyecanlandırması kadar normal bir şey yok daha başında olduğun için gayet normal bir şey ileride alıştığında eskisi gibi stres yapmadığını fark edersin. Ayrıca önerim sadece geliştirme sektöründe değil reklamlama ve pazarlama konusundada geliştir kendini çünkü oyun sektörüde bir nevi ticaret sektörü

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Tahtelbahir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gençlik döneminde kurduğun hayallerin seni heyecanlandırması kadar normal bir şey yok daha başında olduğun için gayet normal bir şey ileride alıştığında eskisi gibi stres yapmadığını fark edersin. Ayrıca önerim sadece geliştirme sektöründe değil reklamlama ve pazarlama konusundada geliştir kendini çünkü oyun sektörüde bir nevi ticaret sektörü
biliyorum bunlar hakkında da düşünüyorum şu anlık bir sosyal medya hesabı açıp haftada 1 2 video ile geliştirme sürecini paylaşmayı düşünüyorum hem geri bildirim almış olucam hemde hesabın takipçisi artıkça ön bilinirlik toplamak istiyorum

chawzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kaan
biliyorum bunlar hakkında da düşünüyorum şu anlık bir sosyal medya hesabı açıp haftada 1 2 video ile geliştirme sürecini paylaşmayı düşünüyorum hem geri bildirim almış olucam hemde hesabın takipçisi artıkça ön bilinirlik toplamak istiyorum
Sadece bununlada olmaz reklamlama konusuna ayrıca bir bütçe ayırıp yayıncılara , içerik üreticilerine oynatabilirsin oyununu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Tahtelbahir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece bununlada olmaz reklamlama konusuna ayrıca bir bütçe ayırıp yayıncılara , içerik üreticilerine oynatabilirsin oyununu
bunlarıda düşündüm ama yayıncı ve youtuberler oynamak için ne kadar alıyor onu bilmiyorum

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,056
İsim
Mehmetcan
bunlarıda düşündüm ama yayıncı ve youtuberler oynamak için ne kadar alıyor onu bilmiyorum
Ücretsiz tanıtımalrda yapabilirsin mesela Instagram'da bir Hesap vardı oyunhaberleri idi galiba ismi Adam türk oyunlarını destek amaçlı Ücretsiz paylaşabileceğini söylüyordu en son 300K+ fazla takipçisi varı yanlış hatırlamıyorsam

Ayrıca İyi bir oyun yaptıysan Yayıncılar'dan vs. Ricada bulunabilirsin Bazıları destek amaçlı kabul ediyor eğer cidden iyi bir iş yaptıysan
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi güzel kardeşim Bende Zamnında bu tarz şeylere heves etmiştim şimdi Oyun geliştirmeden tut Siber güvenlige kadar bir çok alana girdim yani o alanlarda kendimi geliştirdim birinde iyi olunca farklı bir şeye ilgi duya duya şuan
Unreal/Blender kulanmayı biliyorum ve Python/Java/C++/JavaScript biliyorum ayrıca Siber güvenlik Konusunda da orta seviye beyaz şapkalıyım diyelim

Yani demek istediğim kısaca kendine güven

Top Bottom